Başkan adaylığı için yürek yemişler!

Olay Medya Spor Yazarı Cevdet Altınel'in bugünkü köşe yazısıdır.

Konya maçı ile birlikte Bursaspor camiasında tamamen kongre havasını girildi. Adaylar 12 Mayıs’ta Divan Başkanlık Kurulu’na listelerini vermek zorunda. Yarışta kaç isim olacak?

Birleşmeler olmaz ise tahminim 4 ya da 5. Bu kadar borca rağmen, bu cesareti gösterecek isimleri daha şimdiden tebrik etmek lazım.

Derler ya “yürek yemişler”. Çarklar nasıl dönecek? Birlikte göreceğiz. Bursaspor’un son iki sezonda sportif ve ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar, başkanlık yarışını daha enteresan bir duruma getirdi! Adayların çalışmaları hararetli bir şekilde sürüyor.

Ali Ay dışında, yarışta olacakların en büyük hesapları tepki oyları üzerine. Plan, program ve icraat vaadleri önemli ama tepki oyları daha önemli diye düşünülüyor.

Şu konuyu da hesabada katmalarında fayda var. Delegeler sırf tepki olsun diye de; güvenmediği, inanmadığı isme gidip oy vermez. Tepkisini, kongreye gelmeyerek ya da oy kullanmayarakta gösterebilir.

Bir de başkan adaylarına sorulacak en önemli soru da şu olmalı; Kaynağın ne/nereden?

Malum, devir hesap devri. İkinci husus: Başkan adayların kimliği kadar listeleri de bence hayati derecede önemli. Lider vasıfları olan için bir sıkıntı yok.

O vasıfta çok az kişide olduğuna göre, iş kalıyor ekibin güçlendirilmesine. Yönetim kurulu listeleri seçim sonucunu belirleyecektir.

Adaylar peşrevi Divan Başkanlık Kurulu’nun toplantısında çekecekler. Burada verilecek mesajlar, kongre salonuna, oy sandıklarına yansıyacaktır. Olumsuz bir açıklama gelmediğine göre Başkan Ali Ay’da yarışın içinde olacaktır.

Şu çok net: Ay’ın seveni olsun sevmeyeni olsun, birleştiği bir nokta var. O da Ali Ay’ın dürüstlüğü ve iyi niyeti. Ama son 2 sezonda yaşananlar onu da çok yıprattı. Mesele güven meselesi…

Camianın tekrar güvenini kazanması için yenilenme ve silkinme şart. Mevcut anlayış ve isimlerle yolla devam ederse, bu kez uçurumdan yuvarlanmak kaçınılmaz olur. Çekirge hikayesi ortada…

Çünkü tribünlerin sabredecek durumu kalmadı. Şu çok net: iyi bir takım, iyi bir yönetim, iyi bir hoca ile yola çıkılmaz ise kendilerine verilecek kredi 5-6 haftayı geçmez.

Benden söylemesi. Uzatmayalım kantar delegelerin elinde olacak. Adayların artılarını eksilerini tartacaklar ve kararlarını verecekler.

Kapı açıldı bir kere!

Zor zamanda zor görevler aldı. Alnının akıyla da zorlukların üstesinden geldi. Bravo Mustafa Er.

Hayat insana bazen olmadık zamanda olmadık kapılar açar. Mustafa hoca için de kader sanki ağlarını örmüş. Geçen seneden sonra bu sezon da aynı sıkıntının yaşanması ve kendisinin ikinci kez gemiyi sağ salim limana yanaştırması bunun işareti.

Lakin iş bundan sonra başlıyor. Madem hocam sana bu kapı açıldı. Sende bunun hakkını vereceksin… Mütavaziliğini bırakmadan, ‘ne oldum delisi’ olmadan, nereden geldiğini bilerek ve kendine yatırım yaparak aynen devam et.

Hedefini de yüksek tut. Neden Avrupa’da bir Bursalı teknik direktör olmasın? Mesele yalnız para kazanmak değil, mesele dünyada hoş bir seda, şan bırakıp gitmek…

9 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. 2 ay önce aday yoktu takım dip yapmışken bekledi çakallar takım lig te kaldı şimdi aday olacaklar bırakın bu işleri bize iyi günde kötü günde Bursa’mızın yanında olacak adam Laz’ım bu doğrultuda iki ay önce adaylığını açıkladığında bir gazetecinin sorduğu Ahmet bey çok erken açıkladınız takım düşerse ne yapacaksınız sorusuna düşersek cenazeyi biz kaldırırız kalırsak düğünü biz yaparız cevabını veren Ahmet Bozdemir bu çakalların arasında tek başına dim dik tüm pazarlıklara karşı durarak bu seçimi kazanacaktır yaşasın İcazet almayanlar

    19
  2. Şu çok net: Ay’ın seveni olsun sevmeyeni olsun, birleştiği bir nokta var. O da Ali Ay’ın dürüstlüğü ve iyi niyeti. Ama son 2 sezonda yaşananlar onu da çok yıprattı. Mesele güven meselesi…

    yalamayın artık bu adamı.bu adamın ne iyi niyeti var ne de dürüst biri.dürüst biri olsa çıkar borcu açıklar.borcun sanıldığı kadar fazla diye yalan söylemeyez.iyi niyeti olsa le gueni en başta kovar taraftara küfür etmez bir önceki sezondan ders alır çöp trasnfer yapmaya devam etmez.bursaspor tarihinin gördüğü en kötü başkan.kulübü de ful siyasete soktu.

    19
    4
  3. Cebimde doğru dürüst param olmayacak,sahip olduğum şirket veya şirketleride iyi yönetememiş olayım,kısacası iyi bir Yönetici ve işadamı profili çizmeyeyim ama 450 milyon borcu olan uçurumun eşiğindeki Bursaspora Başkan olabilmek için bodoslama atlayayım !!!!! Hakikaten hepsi demiyorum ama bazıları bol bol yürekleri yemişler !!!!!!!!!

    6
    1
  4. Bu yazarlar Ali Ay i yeniden baskan yapabilmek icin surekli borcu one surup diger baskan adaylarinin onunu kesmeye vazgecirmeye calisiyor.Ali Ay in beslemeleri bunlar belli.

  5. ewetttt bursaspor lu gibi gözüken ama düşmemesi için başkan adayı olmayı bekleyen 3 maymun lar alacakları için temlik koyduran emir kulu adaylar buyrun meydan sizin

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu