Geçmiş olsun

Olay Medya Spor Yazarı Erdal Akçay'ın bugünkü köşe yazısıdır.

Son iki sezonda sevenlerine kahır mektupları yazdıran Bursaspor dün akşamki final maçında Konyaspor’u devirerek tüm camiaya derin bir ‘ohh’ çektirdi.

88 dakika tribündeki 30 bin dolayındaki muhteşem taraftarının desteğiyle Konyaspor’a nefes aldırmayan, Sow ve Ertuğrul ile iki gol atıp, 4-5 gollük fırsattan da yararlanamayan yeşil beyazlı takım son bölümde ecel terleri dökse de galibiyeti tartışmasız hak eden taraftı.

Geçen sezon olduğu gibi yine ateşten gömleği üzerine geçiren Mustafa Er’in, başta İvko Gançev olmak üzere teknik ekibinden aldığı destekle yeşil beyazlı futbolcuları maça çok iyi motive ettiğini belirtelim.

Futbolcuların motivasyonlarının ve kazanma arzularının üst seviyeye çekilmesi, takımdaşlık olgusunun geliştirilmesi, taraftarın koşulsuz desteği özlenen Bursaspor’u izlememizi sağladı.

Tribündeki agresif taraftar takımlarına itici güç olurken, sahada adeta basmadık yer bırakmayan futbolculardan kalan 3 maçta da böyle oynamalarını ve bu sezon için Bursaspor bayrağını olabildiğince en uç noktaya dikmelerini bekliyoruz.

Galibiyetten dolayı emeği geçen herkese kocaman teşekkürler.

Geçen sezonun 1 puan üzerine çıkarak bitime 3 hafta kala 39 puana ulaşan Bursaspor’un alt grupla ilişiği artık kesilmiştir.

Bundan sonra yapılacak daha çok iş var elbette.

Süper Lig şampiyonluğuyla 8 yıl önce Türk futbol tarihini yeniden yazıp üst üste 5 yıl Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren yeşil beyazlı kulüp bu duruma nasıl geldi?

Yeni şampiyonluklar ve Avrupa kupalarına katılım beklerken neden geriye doğru gittik?

Bu tabloda herkesin az da olsa payı vardır.

Artık suçlu aramak yerine, daha iyi bir Bursaspor için neler yapabiliriz sorusuna kafayı yormakta fayda var.

Ay sonunda olağan genel kurul olduğununa ve camianın üzerindeki stresin bittiğine göre, başkan adayları artık ortaya çıkabilir.

Adaylara ‘şimdi neden çıktın’ diye suçlamalarda bulunmak yerine Bursaspor için gerçekçi projelerinin neler olduğunu tartışıp en doğru kararı almanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Daha güçlü bir Bursaspor görmek dileğiyle.

5 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. iki yıldır bize bunları yaşatan yönetime bağlayamıyorsunuz değil mi? Yazıcı’dan sonraki yönetimlerin hepsi klübün içini oydu… çek krediyi yönet ne güzel iş, olmayan paraları nemalananlara dağıt… freyler, taiwolar, daumlar, hamzalar, penguenler daha niceleri… eğer bu başkan aday olup seçilirse tekrar söylüyorum, klüp Bursasporlu olmayanlarca yönetiliyor demek ki… iki yıldır hiçbir icraatı olmayan bundan sonra ne yapar sizce… son olarak Mustafa hocayı ve genç topçularımızı tebrik ediyorum… saygılar

    19
    4
  2. trabzon spor ;maçımız tıklım tıklım olmalı…bazen maç izlemek için gelirsin bazen de orada olman gerekir…işte bu maç orada olmamızın gerektiği maç..

    4
    3
  3. Beklentimiz ortaya bir vizyon koyan projelerinde Bursaspor un gerçek problem lerini anlatan inandırıcı maddi anlamda güçlü ve profesyonel düşünebilen bir yönetim bekliyoruz TFF de adından söz ettirecek.bir Bursaspor olması tek beklentimiz unutmayın sayın sanayiciler siz bursada istihdam sağlıyorsunuz ve bu toprakların ekmeğini yiyorsanız Bursaspor u özlenen Bursaspor yapmakta sizin asli görevinizdir lütfen artık gereğini yapın bu camia küme düşme riski taşıyan takımı izlemeye mecbur değil büyük Bursaspor camiasının bir taraftarı saygılar

    3
    3
  4. Beklentim belli aslında, öncelikle gelecek olan yönetim 100 MİLYON TL canlı para ile gelmeli;
    Ali Ay ve ekibini gönderip, tüm futbolcuların sezon sonuna kadar olan alacaklarını ödemeli,
    ÖNDER ÖZEN, RIZA ÇALIMBAY ve MUSTAFA ER ile 3 yıllık anlaşma yapmalı,
    Sözleşmeleri biten oyuncular teşekkür edilip gönderilmeli, 1-sezon daha sözleşmesi bulunan kadro da
    düşünülmeyen oyuncular ile oturup bonservis bedelleri karşılığında sözleşme fesih yapılmalı, hatta bunu kabul etmeyen dahi varsa, 1 yıllık ücretinin %20-30 kısmı ödenip gönderilmeli,
    SERDAR KURTULUŞ, BOBAN JOVİC, VİUEX YAYA SANE, MERTER YÜCE, RİCARDO FATY, CRİSTOBAL JORQUERA, MİKEL AGU, EMANUEL BADU, PABLO BATALLA, SERCAN YILDIRIM, JOSHUA JOHN, SİNAN BAKIŞ
    Satılıp maddi gelir getirecek olan, transfer bütçesine katkı koyacak olan futbolculara gelecek iyi teklifler değerlendirilmeli; HARUN TEKİN, WİLLİAM EKONG, AZİZ BEHİC, ABDULLAHİ SHEHU, DZON DELARGE, BOGDAN STANCU, TOMAS NECİD bu futbolculardan da gelebilecek olan 20-25 MİLYON EURO gibi bonservis bedeli ile transfer bütçesi oluşturulabilir.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu