Düşme barajı kaç olur?

Bursaspor'un da içinde bulunduğu düşme hattında takımlar kazanmaya devam ediyor.

Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken büyük bir heyecan yaşanıyor. Gerek şampiyonluk gerekse küme düşme hattındaki yarış adeta nefes keserken, alt sıralarda düşme barajının kaç olacağı merak ediliyor.

17.sırada bulunan Gençlerbirliği ile 11.basamakta bulunan Bursaspor arasında sadece 6 puan fark bulunurken, bütün takımların birbirinden zorlu maçları var.

Geçen sezon 16.sıradaki Çaykur Rizespor 36 puanla düşerken, bu sezon rakamın daha yukarıya çıkması bekleniyor.

32 PUANLI 3 TAKIM

Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor ve Atiker Konyaspor 32 puanda bulunurken, fisktür olarak Sergen Yalçın yönetimindeki yeşil beyazlılar daha avantajlı gözüküyor.

Fisktürü diğer zorlu ekip ise Hamza Hamzaoğlu’nun çalıştırdığı Antalyaspor. Son olarak deplasmanda Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup olan kırmızı beyazlılar, hafta sonunda da Trabzonspor’la karşılaşacak. Antalyaspor’un son 3 maçı ise Gençlerbirliği, Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor’la.

24 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bence 38-40 bandında seyreder.Ancak bunun hesabındansa her maçı tek tek ele alıp her maça galibiyet parolası ile çıkarak alabildiğimiz kadar çok puan almak en mantıklı şey olacaktır diye düşünüyorum.

    71
    4
  2. Taktik basit. 90.dakikaya kadar geriye de düşsek takımı destekleyeceğiz. Konya’ya nefes aldırmayacağız. Onlar da açık futbol oynayacak. Soğukkanlı olup kendi gücümüzü sahaya yansıtabilirsek galip geleceğimize inanıyorum.

    49
    3
  3. En zor fikstür bizimki iki düsme adayi birde sampiyonluk hesaplari yapip herkes tarafindan kollanan takim ile oynayacagiz. Bu hafta mutlaka puan yada puanlar almamiz lazim. Haftaya da sampiyonluk hesaplari yapanlari gömelim 🙂

    31
    4
    1. @serkan yorumuna yanıt olarak

      Fenere karşı 1 puan için..defansa çok önem verilmesi lazım, kontra larla ile olması lazım futbolcumuz. Gerçek olan hızlı fotbolcumuz da yok…kanat yani ,belki emre atar

      15
      1
    2. @serkan yorumuna yanıt olarak

      Neresi zor SERKAN, madem 2 düşme adayıyla oynayacaksın,
      madem senin bunlar rakiplerin, rakiplerini de bir zahmet yenmelisin,
      yenemezsen zaten düşeceksen sen düş o zaman,
      Trabzondan da en az 1 puan alırız rahat olun

      20
      3
  4. Konya ve gençlerbirliği maçlarını berabere bitirsek bile 38 puan olur düşmeyiz. Ancak son 2 sezondur bu muhabbet bile benim canımı fazlasıyla sıkıyor. Biz şimdi Başakşehir yerinde olmalıydık bence…

    31
    2
  5. Baraj 38 olur ve takımların ikili hatta üçlü averajları önem arzeder.Antalya ,Osmanlı,Akhisar’ a karşı ikili averajımız iyi büyük ihtimalle Konyaya karş da iyi olacak deplasmanda 3-0 kazanmıştık.GB ile burada 1-1 berabere kalındığından belki kötü olur.3-4 puan almamız bizi rahatlatır.Düğümü Alanya -Osmanlı ,GB-Antalya ,Bursa-Konya ,Akhisar-Osmanlı,GB-Bursa ,Alanya-Antalya maçları çözecektir.
    Geçen yıl Rize ile teke tek kalındığından sıkıntı olmuştu.Bu yıl çok takım var ve birbiri ile maçları var.

    23
    1
  6. Korkulu rüya görmemek için 4 puan daha almalıyız. Yada Konya Gençlerbirliği maçlarında yenilmemek gerekir. Deplasmanda Fener ve Gençlerden puan almamız gerek. Diğer takımlarında 4 puandan fazla alamaması lazım. Geçen hafta Konya’nın oynadığı futbola bakarsak işimiz çok zor.

    22
    7
  7. 38 alan kalır. bence ne gençler ne osmanlı ne alanya 38 yapamaz. ancak son hafta alanya antalya maçı var kiantalya garantilerse verir alanyaya. alanya kendi sahasında osmanlıyıda yener 38 de kapatır. son hafta bizim gençlerle maçımız var. onun için ne yapıp edip son haftaya gençlerbirliğiyle 4 puan farkla girmemiz şart. karabük osmanlı kesin düşer 3.takım kim olacak mesele o. konya 40 puanı geçer konyayı saymıyorum. bu hafta ts antalyayı sivas geçleri yenerse gençler antalya maçı final olur. gençlerbirliği sivası yenemez kalır 30 da. sonraki hafta gençler antalya. antalya gençleri yenerse gençler kasımpaşayı yense bile 33 antalyayla berabere kalsa 34 yapar. eğer biz son haftaya kadar 37-38 puanı bulamazsak gençler bursa maçı final maçı olur. bizim konyayı yenip garantilemeye berabere kalıp nefes almaya ihtiyacımız var.

    12
    1
  8. Arkadaşlar ben sürpriz bir tahminde bulunacağım. Bence Akhisar düşer. Son maç Osmanlıspor Akhisar’ı yener. Gençlerbirliği son haftaya kalmadan zaten düşmüş olur.

    8
    1
    1. @Abowww yorumuna yanıt olarak

      Bence Akhisar sürpriz olmaz… alt tarafa baktığımızda Konya-Osmanlı-Alanya hepsi 32 akhisar 35 önümüzdeki 3 maçta 2 deplasman 1 GS içerde oynayacaklar ve en formsuz onlar… Bakmayın yedek kadrolu Gs’yi yenip Final yaptıklarına…

      4
      1
  9. bizim iş garanti olsun bu hafta, 34 haftada gençlerin ya düşme ya kalma maçı bize kalsın, onlarada son hafta gömüp ümitle gençleri ptt postalayalım. tek istediğim bu, ölüm kalım nasıl oluyormuş ümite gösterelim. 🙂

    5
    1
  10. Yaptığım hesaplamalara göre düşme barajı 37+ averaj olur. Bu durumda 38 puan kurtarır. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor küme düşer. En kötü senaryoya göre hazırladığım puan durumu aşağıdaki gibidir.

    BURSASPOR 39
    AKHİSAR 39
    ANTALYA 39
    ALANYA 38
    KONYA 37
    GENÇLERBİRLİĞİ 37
    OSMANLI 35

    5
    4
  11. 39 ligde kalır. Konyayı yener Trabzonla burada berabere kalır 39 yaparız. Ama esas problem kulübün mali yapısı. Seneye bunu nasıl düzeltiriz. Önemli olan o.

    5
    1
  12. Artık böyle haberler yapmasak diyorum.
    Bu hesaplar karabük te kaldı.
    Bu hafta biz konya yi yenip 39 olacağız.
    Hiç kimse bunun aksini düşünmesin.
    Başkan da bilet fiyatlarını beş on liraya düşürdüğüne göre timsah arena da seyirci rekoru kırarak takıma destek verdik mi işlem tamamdir.
    Sadece ortaya hakem ve masa başı işler çıkabilir onuda çok dikkatli bir biçimde seyirci baskısı ile hallederiz.
    Daha önümüzde alinacak puanlarda varken niye kendimizi bu hesapların içinde bırakıyoruz.
    Unutmayalım bir de son hafta gencler in hesabı kesilecek.
    Belliki ptt liginin biletini bizden alacaklar.
    dusmeyi sakin aklınızın ucundan bile geçirmeyin biz bu sezonu ilk on da bitireceğiz.
    Yazın hir kenara.
    Hem kardeşim konya yi kendi sahanda yenemiyorsan konya kümeye diye bagirmayacaksa kirkbin kişi geçen sezonun açısı cikmayacaksa bu işin anlamı yok.
    Düşsün o zaman takım farketmez.

    4
    1
  13. Gençler maçı da hafta hesabı yapmazsak en az konya maçı kadar önemli.Fikstürü daha kolaydı sanki.Şöyle bir dışarıdan bakınca antalya ve osmanlının işi bir tık daha zor gibi.Rakiplerin fikstürleri kolay olsa sıkıntı büyük ancak çoğu şampiyonluk mücadelesi eden takımlarla oynayacak bu yüzden içim biraz daha rahat.

    3
    1
  14. ben burada analiz yapmıştım baraj 38 puan osmanlı kesin düşüyor. gençler kurtarıyor konya bizim üstümüzde ligi bitirebilir. antalya veya alanya düşüyor akhisarda belki süpriz yapabilir. konyayı yenersek 40 puanın üstüne çıkararız yenemezsek maximum 38 puan averajla yırtarız

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu