Shehu’nun bedeli 3.5 milyon €

Olay Medya Spor Yazarı Erkan Sağlık'ın bugünkü köşe yazısından alıntıdır.

Bursaspor ile Shehu arasında yapılan sözleşmede özel bir madde var;

Nijerya Milli takımının banko oyuncularından olan 25 yaşındaki ön libero sözleşmesinde serbest kalır maddesi var;

Nijerya Milli Takımı’nda da oynayan 25 yaşındaki oyuncunun, başka bir takıma gitmek istemesi durumunda, kendi isteğiyle bonservisini resmiyete döktüğü öğrenildi.

Bursaspor’un, devre arasında Fransız Teknik Direktör Paul Le Guen’in ısrarıyla Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden Anorthosis Famagusta’dan transfer ettiği Abdullahi Shehu’nun sözleşmesinde ilginç bir madde var…

Nijerya Milli Takımı’nda düzenli bir şekilde forma giyen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu yeşil beyazlı kulüple 2,5 yıllık sözleşme imzalamıştı…

Allahı var, Beşiktaş ve Kayserispor maçlarında iyi bir performans ortaya koyan Abdullahi Shehu’nun talipleri olduğunu öğrendik…

Bir aksilik olmazsa Haziran ayında Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda da forma giyecek olan Shehu’nun sözleşmesine kendi isteğiyle serbest kalma maddesi koydurduğu ortaya çıktı…

Bursaspor’un 200 bin Euro bonservis ücreti karşılığında kadrosuna kattığı Nijeryalı oyuncu3,5 milyon Euro’yu getirirse serbest kalacak.

Başkan Ali Ay’ın ilk etapta sözleşme imzalanırken yanaşmadığı bu madde için Abdullahi Shehu’nun ısrarcı olması sonucu mecbur kaldığı konuşuluyor.

Yani Shehu, Haziran ayında Rusya’da iyi oynar talipleri çıkarsa 3,5 milyon Euro karşılığında istediği kulübe gidebilecek.

17 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Hiç sıkıntı olmaz o para shehu ve bursaspor için su aşamada çok iyi para, sezon sonu boşa çıkacak çok kaliteli oyuçncular muhtemelen ömüzdeki yıllarda yabacı sınırı azalacak yabancı hakkını başka yerlerde kullanabiliriz.

    76
    4
    1. @@emrkur yorumuna yanıt olarak

      Bu asamada cok iyi para diyorsunuz ama adam yarin dunya kupasinda 2 mac ekstra performans gosterip degerini 10 milyon euroya cikartirsa o zamanda aglamayalim bedavaya gitti diye, elimizi zayiflatmak cok iyi degil gunumuz futbolunda 3.5 milyon cerez parasi gibi birsey

      26
      6
      1. @Semturano yorumuna yanıt olarak

        Ayni kendi alt yapı yeşil Bursa işe yaramaz deyip İstanbulspor takımına gönderdiğimiz Zeki ÖZTÜRK olayına dönmesin e müsaade etmeyelim hatta Zeki ÖZTÜRK geri alma opsiyon hakkı varsa konuda almak geleceğe büyük zenginlik için yatırım.

      2. @Semturano yorumuna yanıt olarak

        Arkadaşlar bazı şeyler basamak basamak olur dünya kupasında hiç bi oyuncunun değeri bu kadar artmaz, oyuncunun kumaşı vardır o zaten daha öncesinden de izleniyordur, bilinoyrdur. Böyle olsa bile kimse bursaspordan bu gunlerde 10milyona oyuncu almaz en pahalı satışımız ozan o da cıktığı takımda patladı. Keske ben haksız olsam ama bazı şeyler sırayla olur.

        19
        4
  2. Kayserispor maçında Shehu’nun oynadığı futbolu 20 küsür haftadır Agu oynamadı. Bu performansını genele yayar ve daha az sarı kart görürse ‘iz bırakacak bir futbolcu’ hissine kapıldım.

    38
    6
  3. anlayamadığım, medya ve taraftar olarak her gün yerden yere vurduğumuz kadromuzda 10 a yakın milli futbolcu var ama düştüğümüz duruma bakın.
    hal böyle olunca, insanın aklına hemen şu iki soru geliyor.
    1- bizim taraftar ve medya mı futbolu çok iyi biliyor?
    2- futbolcularımızı milli takımlarına seçenler mi futboldan bi-haber!??

    bana öyle geliyor ki, sanki biraz sabırsızız, ve sanki biraz da sahip olduklarımızın değerini bilmiyormuşuz gibi geliyor…
    ne dersiniz arkadaşlar. sisli ve puslu havada son sürat gitmek yerine, biraz gazdan ayağımızı çeksek mi acaba…

    22
    2
  4. futbolcunun dilinden ve ruhundan anlayan bir sportif direktörümüz olsa o sözleşme 35 milyon euro ile ikna edip yenilenebilir.
    zaten sıkıntının ana kaynağı burası.
    KULÜP PROFESYONEL, YÖNETİCİ AMATÖR…

    7
    2
  5. Niye hep futbolcuya endeksli bir kulübüz, futbolcunun her dediği yapılır mı kardeşim
    ama şimdi 3,5 milyon euro da fena para değil umarım bu paraya satarız

    6
    3
  6. Tamam güzel para ama ,sorun şu ki Kıbrıs’ın dandik takımında oynayan oyuncu bile Bursaspor’a madde koydurabiliyorsa ortada başka sorunlar var demektir.bu ne acizlik bize gelmese emekli olana kadar orda kendini gösteremez .

    4
    6
    1. @Abdullah yorumuna yanıt olarak

      zaten orada oynarken de milliydi. asıl bize gelerek kariyerini riske etti. şimdi baskı ve stresin tam göbeğinde. İnşallah elimizdeki millileri öncekiler gibi pula çevirip üste de para vererek postalamayız.

      2
      1
    1. @EFO yorumuna yanıt olarak

      değerli EFO, bunlar özel madde. transferlerde elbette sonucu yönetim belirler. ancak yapılan pazarlıkta futbolcu menajeri ”istediğimiz rakamı kabul etmezseniz sözleşme imzalamayız” dediği an transfer gerçekleşmez ve yönetimin de çok fazla yapacak bir şeyi olmaz.
      haaa, masada donanımlı bir profesyoneliniz olsaydı bu rakamı çok daha yükseklere çekebilirdi o ayrı bir konu. kusura bakma, ukalalık yapmak istemem ama benim bildiğim de bu şekilde…

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu