Bursaspor nasıl kurtulur?

Yeni Bursa Gazetesi Yazarı Mehmet Ali Yılmaz'ın köşe yazısıdır.

Bir kere Ali Ay’la ve bu yönetimle zor kurtulur. Bi cacık olmaz Ali Ay’dan, olmadığı görüldü de zaten! İflas noktasında Bursaspor’umuz; kimine göre 220 milyon, kimine göreyse 300 milyon civarında borcu var. Zaten bu borcun varlığı ve borcun borçla kapatılmaya çalışılması yöntemi bile müflis bir yönetimin varlığının en büyük kanıtı. Takımda ekip ruhu yok. Geçmişte fırtına gibi koştuğu bilinen oyuncuların bile kaplumbağa yürüyüşüyle maçlara çıkması, iç huzursuzluğun en önemli işaretlerinden. Borcunu borç alarak kapatmaya çalışan bir işletme düşünün…

Hayatta kalma şansı var mı? Bursaspor da o noktada işte! Personel ve oyuncuların alması gereken paralar gününde ödenemiyor bir türlü. Remzi Cinoğlu’nun yine elini taşın altına koymaya hazırlandığı konuşuluyor kulislerde. Cinoğlu dört dörtlük Bursasporludur. On numara beş yıldız da bir adamdır. Cavit Çağlar’ın kuklası olamayacak kadar da onurlu bir adamdır aynen Recep Bölükbaşı gibi!

Geçmişte Bölükbaşı’na çok yüklendik acımasız bir şekilde. Oysa ne kadar da doğru yapmış Recep Bölükbaşı; aynı zamanda futbolcu satarak kulübe gelir sağlamak kadar doğru bir yöntem var mı futbol sektöründe? Futbol derneklerinin yegane sermayesi, yeri geldiğinde değerinde satmaya çalıştığı asıl “malı”, alt yapıdan yetişmiş futbolcularıdır. Zamanında en iyiyi ucuza alıp, parlattıktan sonra satmaktır asıl olay.

Ali Ay ne yapıyor? Çıkarıp 60 milyon lira borç para veriyor kulübe. Peki ya sonra? Parasını geri alabilmek için kasap kedisi gibi bekliyor camekanın önünde!

Üniversite birinci sınıftayken Comodore 64 bilgisayarım vardı, evdeki eski siyah-beyaz eski televizyonu ekran olarak kullanırdım; nerde şimdiki gibi lap toplar filan o zaman? Bir “futbol strateji oyunum” vardı kasetten hafızaya yarım saatte zor indirdiğim. Oyun, özelliklerine göre futbolcuları kendi takımına transfer etmekten ibaretti sadece. Sen ince ince transferlerini yapardın, en sonunda düğmeye bastığındaysa computer beş saniye içerisinde bu topçularla o sezon ligte kaçıncı olabileceğini hesaplardı.

Briçte gerekli konuşmaların en başta yapılıp, oyunun geri kalanının artık uşaklar tarafından tamamlanması gibi bir durumdu bu. Transferlerini iyi ve doğru yapamamışsın, oynasın diye getirdiğin adamlar paralarını alamadıkları için yan tarafta göbeklerini kaşımakla meşgul, ey Ali Ay… Ee nasıl olacak bu iş? Bursaspor’da artık yapılacak en doğru iş Mayıs ayında yapılacak kongrede Ali Ay’ı evine, torun sevmeye geri göndermektir. Sonra devamında Remzi Cinoğlu’nu ikna edip, kulübün başına getirmektir. İki kişi kurtarabilir Bursaspor’u. Birincisi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının müstakbel yönetim kurulu başkanı İlhan Parseker ve…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş. Fetö’nün İbrahim Burkay’a onca desteğine, dönemin şimdi Fetö’den tutuklu Valisi, Emniyet Müdürü, Başsavcısının onca bastırmasına, helikopterlerle adam taşınmasına, son anda 7 iş adamının zorla, baskıyla, korkuyla ikna edilmesine rağmen seçimi sadece 7 oy farkla kaybeden İlhan Parseker’in karşısına rakip olarak çıkabilecek hiç kimse yok Bursa’da.

İbrahim Burkay’sa yok hükmünde artık. Her ne yaparsa yapsın, yanında durup görüntü verecek insanlar bile kendi istikballerini tehlikeye atmış olacaklar. İlhan Parseker BTSO’nun başına geçtiği vakit elini odanın kasasına atacak ve Bursaspor’u açıkça destekleyecek. Hatta bunun sözünü verecek işin öncesinde. Elini taşın altına koyacak. Hazineye ait Özlüce’deki tesislerin sadece üçte birini kullanıyor Bursaspor. Remzi Cinoğlu gidecek…

Cumhurbaşkanıyla görüşecek…

Allah’ın emri, peygamberin kavliyle o araziyi Hazine’den, Bursaspor’a isteyecek! Bursa’nın markası Bursaspor’un yüzü gülecek. Sonra…

Bursa’da tek taş, Başkan Ali Nur Aktaş tarihi hamleyi gerçekleştirip oranın imar tadilatını yaptıracak… Ben diyim 200, siz diyin 300 milyon…

Kulübün kasasına trink çuvallarla para girecek. Dürüst ve denenmiş adam Remzi Cinoğlu Bursaspor’u sil baştan yeniden yapılandıracak. Hatta önerim, yanlış iş yapmadığı mahkeme tarafından da  tescil olunan Recep Bölükbaşı’nı da yanına baş yardımcı olarak almasıdır. Yıllarca Ali Turan gibi heriflerin eline bırakılan alt yapı revize edilecek, yeni yeni genç topçulara oradan destekler verilecek.

Cavit Çağlar’ın sırf egosunu tatmin etmek için medyasıyla ayar vermeye çalıştığı bir kulüp olmaktan çıkarılacak Bursaspor! Yeniden zirveye oynayacak. Yeni şampiyonluklar getirecek bu kadim kente. Ali Nur Aktaş o kalıcı muhteşem dokunuşuyla, “Bursaspor’u kurtaran adam” sıfatıyla tarihe geçecek. Bursa’nın kaynaklarını yeniden Bursalıların hizmetine sunacak olan İlhan Parseker tarihe geçecek. Her ikisinin de heykeli dikilecek yeni stadyumun girişine. Bursasporlular erecekler muratlarına…

Biz çıkacağız kerevetine!

50 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Once konusmayi ogrenceksin. Hayirdir bi cacik olmaz falan? Askerlik arkadasin mi lan o senin! Klavyeyi eline alan destan yazmaya baslamis. Cok biliyosan gec sen yonet..

    162
    22
    1. @LeqenDTeksas yorumuna yanıt olarak

      adam kendi reklamını yapmak için abuk sabuk yazılar yazıp gündeme gelmeye çalışıyor. bu yazıyı burada yayınlayan admin kabahatli aslında.

      14
      7
    2. @LeqenDTeksas yorumuna yanıt olarak

      Hadsiz ! İnsanda biraz edep olur . Hem ayrıca kimin borusunu öttürdüğün de belli oldu. O kimsenin adamı değil dediğin adamları da gördük yakın tarihte kulübün borçları yüzünden adaylıktan çekildiler ya da aday olmadan vazgeçtiler, yoksa biryerden tüyo mu aldılar sen de bu kadar yağladığına göre sana da özlücede işverirler herhalde

      37
      9
  2. Bursaspor nasıl kurtulur biliyor musunuz? Siz medya denen leş kargaları her yenilgide takımı yerden yere vurmayı bırakırsanız, her transfer döneminde yalan yanlış haberler yapıp oyuncuların kafasını karıştırmazsanız, oyuncuların gayriihtiyari yaptıkları birtakım hareketleri ya da konuşmalarındaki birtakım kelimeleri koz olarak kullanıp oyuncuları taraftarın önüne atmazsanız kurtulur.

    116
    6
  3. Yeni Bursa diye gazete mi var?
    Mehmet Ali Yılmaz kim?
    Yahu sen hangi şarkıyı söylüyorsun arkadaşım?
    Bugüne kadar bir tane şu takıma destek verecek motive edecek bir yazınız olmuş mu?
    O söylediğin başkan adaylarından ne beklentin var ki böye satır satır allayıp pulladın?
    Kolay yoldan kendi adını duyurmak isteyen Bursaya Bursaspora sallamıyor mu; ben de buna tutuluyorum..
    Ya her neyse ben de ciddiye almış bir de cevap veriyorum, kısaca bi cevap yeterdi sana “yav he he..”

    92
    12
  4. Mesela biz bu Mehmet Ali Yılmaz denen şahsı kaale almayarak kurtarmak için ilk adımı atabiliriz.Bakin sevmeyebilirsiniz,elestirebilirsiniz hatta nefret edebilirsiniz.Ancak bu size,birilerine veya temsil ettiği şeye hakaret hakkı vermez.Eger bu cacık kelimesini ifade özgürlüğüne dayanarak yazdıysa bende ifade özgürlüğümu kullanarak bir yesil uzun bir sebzenin halk dilindeki ismini Sayın Yılmaz a atfediyorum.Hani cacık olmaz dediği yönetime kullandığı cacigin içine dogranmazsa cacık olmaz ya o sebzeyi işte.Su siteye her girdiğimde Ali ay ve yönetimini en çok eleştiren kişi benim.Ancak bugüne kadar tek bir hakaret etmedim.Haddime değil.Kimse kimseye hakaret etme hakkını kendinde gormemeli.Cacik olmazmismis.Ayip.Bir de gazeteci olacak.Gazeteci falan değil bu adam.Yayinlamayin bunun gibi yazıları kardeşim.

    52
    9
  5. Futbolcu satışından en az 20 milyon Euro elde edip borcu katlayan, kaçıp giderken Atatürk Stadı’nın jeneratörünü dahi çalıp satacak kadar karaktersiz, Altepe’nin kuklası Recep Bölükbaşı’yı savunuyor bu adam yanlış görmediysem? At gözükleriyle gerçekleri görmekten aciz, tek bir tarafın medyadaki uşaklığını yapan bu karaktersizler Bursaspor’un en büyük düşmanlarıdırlar !..

    33
    4
  6. Bursaspor başkanına hiç kimse hıyar diyemez. Öyle veya böyle, Ali Ay bu kulübe milyonlarca euro gömecek kadar Bursasporlu. Sen ne gömdün, konu takıma yardım oldu mu, anca kafanızı kuma gömersiniz devekuşları. Üslubunu düzelt, delikanlı ol.

    22
    5
  7. Son derece seviyesiz yalan dolan olan bu haberi kaldirmazsaniz bir daha bu siteye girmeyeceğim..Admin, ölçünun bu kadar kaçmasina izin veremezsin..

    22
    6
  8. Çok seviyesiz,ve kalitesiz bir yazi burda yayinlanmasi bile bu sitenin kalitresinini yerle bir etmistir.Birilerinin gaziyla yaxdıirilmis kalitesizlik paçalardan siziyor.Ne zaman siyaseti bu külüpten uzaklaştirirsak o zaman tekrar şampiyonluğa oynariz.

    22
    5
  9. Remzi cinoglunun reklamını bu kadar gösteren gostere yapmış arkadaş onu başkan öbürünü yardımcı yapmış ikisinde bu camiada birdaha gelemez hadi başka kapıya insanlar artık her önüne geleni başkan yapmaz

    18
    5
  10. Ali ay başarısızdır kabul. Ama eleştirme üslubu yanlış..anlaşılan o ki sende kalemşörsün. Algı yaratmaya çalışıyorsun. Önce bir nabız yoklama. Sonra bütün şehir arkamda deyip aday olmak. Dön dolaş aynı isimler hep.recep bölükbaşını savunmuşsunuz bir de. 2. Şampiyonluğu bölüşbaşı sayesinde kaçırdık. Mükemmel bir kadroya vede teknikdirektöre sahipken alayını satıp Şenol hocayı elimizden kaçırdık. 30 milyon avro para futbolcu satışlarından geldi kulüp hala borç batağında…tek katıldığım nokta Cavit Çağlar hakkındaki görüşlerin.bi taraflarınız sıkışınca hemen fetö demiyormusunuz deli oluyorum..

    16
    5
  11. Anlaşılan Seçim tamtamları çalmaya başladı,
    ancak seçim startını veren bir gazete yazarı olması bana ilginç geldi,
    Sayın Cinoğlu bu arkadaşı kullanarak Padişah Fermanı misali önden nabız ölçme amacındaysa hata yapıyor bence, herkes Cinoğlu’nu tanıyor, yaptıklarını ve yapabileceklerini de biliyor,
    Varsa böyle bir niyetin, sağır Sultan bile duydu Bursasporun Mayıs ayında kongresinin olduğunu,
    Kur ekibini, başla hazırlıklarına, plan ve porje çalışmalarına, şehirdeki bu kaos ortamı dağıldığını gördüğün an da sular durulduğunda, çağır yerel medyayı, geç ekibinle karşısına aday olduğunu haykır cümle aleme,
    Kİm neden aday oldun demez ki Sayın Başkan böyle bi adam kullanılarak yapılan başlangıç daha şimdiden negatif etki yapmıştır kongre üyeleri üzerinde, yok eğer senle bir ilgisi yoksa bu tellalın, ya vur boynunu erişiyosa kolun oraya ya da çık yap açıklamanı bu herifi tanımam etmem de bu ne küstahlık, bu ne aymazlıktır, Bursaspor Başkanına edilecek kelammıdır bunlar hadsiz seni

    16
    4
  12. Recep bölükbaşını öven bir adamın yazdığı yazıyı bu şekilde bu sitede paylaşarak sadece okuyanları daha fazla günaha sokmaya yarıyor

    15
    5
  13. Bu kadar seviyesiz ve sokak jargonuyla yazan, kendini köşe yazarı sanan gazeteci müsveddesinin bilemediğimiz şahsi çıkarları için dili kahverengi olana dek bazı kişileri yalamasını anlamakta güçlük çekiyorum. Benim Bursaspor’umun başkanına kimse “bi cacık olmaz” diyemez. Bülent Ersoy tekrar erkek olur ama sen asla adam olamazsın.

    15
    4
  14. Ya recep bölükbaşını haklamaya kalkmışsın ya pes doğrusu.Senın nasıl bır yağdanlık oldugun nasıl bir tetikçi olduğun açıkça şu yazıda belli . Bütün Bursa adama söverken sen övüyorsun hayret ya … O ayıla bayıla anlattığın Cinoğluna sor Baliç ten gelen parayı nereye gömmüş.

    15
    5
  15. İlhan Parseker= 8JK der susarım. Adam 8jk kongre üyesi arkadaş, sen hangi mantıkla bu yazıyı yazıyorsun. Bide heykeli dikilecekmiş bak sen.

    14
    5
  16. Mehmet Ali Yılmaz kimdir???
    3 milyonluk şehrin camiasını yönlendirmek, tek kurtarıcı şu-bu olur demek senin ne haddine???
    Kendini ne zannediyorsun sen???
    Kullandığın sokak üslubuna hiç girmiyorum bile, ona buna diyeceğine bence sen de bırak elinden klavyeyi, daktiloyu falan da git torun mu sevcen artık eline(!) ne almayı seviyosan onu sev!!!
    Allah’ın bunağı!!!

    11
    4
  17. Bak ben sana açıklayayim Bursaspor nasıl kurtulur
    1-Paralı başkan olucak bir kere,futbolu sen ben kadar bilse yeter amaaa teknik ekibin işine burnunu sokmuyacak
    2-Bir tane sportif direktör getiricen amaa yabancı olmuycak,futbolcu portföyü geniş olucak
    3-guzeel bir scout ekini kurucan yutuptan adam izlemesine yasak koyucan
    4-alt yapı alt yapı alt yapı , volkan şenden sonra 3 milyonluk Bursa’dan adam gibi bir kanat oyuncusu cikmiyosa kimse kusura bakmasın da yapacağınız iş batsın
    5-getirdigin sportif direktör,baştaki hocayı denetleyecek,fikir alışverişinde bulunacak,heee gerekirse işine de karışacak,hoca işine karışılmasına katlanacak
    6-gunumuz futbolunda bu işler arsayla cartla curtla olmaaz,evet parayı alırsın borçları kapatırsın,ama bu kafa yapısı degismedikten sonra 5 sene sonra borç aynı yere gelir
    Bak iş bu kadar kolay,basit,çocuk oyuncağı gibi amaaa bunları gerçekleştirmek için kafa lazım kafa

    8
    5
  18. bu gidişle her gün 8-10 defa girdiğim bu siteye artık hafta da 1-2 kez gireceğim her halde. zaten, önceleri sabırsızlıkla beklediğim yerel kanalların pazartesi-salı spor programlarını yemin ediyorum 2 haftadır seyretmiyorum. maalesef ortalıkta ne Bursasporlu kaldı ne de futbolu gerçek mana da yorumlayan…

    7
    4
  19. Sizin gibi bazı ahmak yazarların yüzünden bu halde cacık macık nasıl kurtulur gibi sözler olmamalı, motive edicek sözler yazacağınıza boş boş yazarak Bursaspor taraftarını olumsuz düşüncelere yöneltiyosunuz.Sizler nasıl Bursasporlusunuz.Evet iyi gitmiyoruz ancak sizler bunu yaparsanız olmaz.Daha 13 hafta var inanmazsan başaramazsın şimdi birlik beraberlik zamanı bizler düşersek, nasıl kurtuluruz gibi konuşursak Bursasporun düşmanları sevinip her istediklerini söylerler malzeme vermiyelim.

    5
    4
  20. BU YAZIYA CEVAP OLARAK DEĞİL
    AMA
    BURSASPOR
    BU BASINLA
    BU TARAFTARI PROVOKE EDENLERLE
    BU YÖNETİM ŞEKLİYLE
    VE DEVASA EKONOMİSİNİ YÖNETİCİ VASFIYLA
    İŞTANBULA PEŞKEŞ ÇEKMİŞ İŞADAMLARI YAPISIYLA ZATEN BİTMİŞTİR
    KURTULULUŞU ÇOK AMA ÇOK ZORDUR
    ALİ ADEMOĞLU YÖNETİCİ VASFIYLA İLKKEZ DOĞRU BİR TESBİT YAPTI STAT İSM HAKKI VE REKLAM ALAMAMMA İLE İLGİLİ OLARAK BURSASPORA VERMEYİN BAŞKA TAKIMLARA VERİN DİYORLAR DEDİ HERŞEY BU LAFTA YATIYORDU AMA KİMSE ANLAMADI

    4
    4
  21. valla.LEVENT KIZIL gelse çok güzel olur ama gelmez.adama küfür ettik. adam ben bu kadar hesabı iyi bilen bursanın başındayken bu kadar iyi savunan bi adam görmedim.ama fb li dimi olmaz. boşver. BU SENE OLMAZSA SENEYE PTT 1’İNCİ LİGDEYİZ

    4
    6
  22. Bunu yazan vatandaş eyvallah iyi güzel yazmışsında, hocam nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? Elinde değnek ile mi gelecek bu övdüğün adam. İnşallah duydukların doğrudur ve yazdığın bu senaryonun en azından yarısı gerçekleşir. Yoksa bu takım boş vaatlerden cok fazla sey kaybetti, bos seyler duymaya tahammülümüz yok artık ve kaybedecek birşeyimiz kalmadı…

    3
    4
  23. Üslup ne kadar önemlidir bir kez daha görmüş olduk sizin yerinizde olsam bu yazıları bu sitede yayınlamam.bu şahısları kâle almayin

    3
    4
  24. Hiciv yazısı olmuş ancak bursasporun durumu dalga geçilecek bir seviyede değil bence bu yazı ciddiye alınıp yayımlamamalıydı

    3
    5
  25. BURSASPOR: DERNEK STATÜSÜDEN ÇIKARAK.
    KURUMSALLAŞARAK
    PROFESYONELLEŞEREK KURTULUR.
    YOKSA: GELEN ÇALAR , GİDEN ÇALAR.
    YOKSA: PARASI VARMIŞ GİBİ GÖZÜKÜP VERDİKLERİNİ FAZLASIYLA GERİ ALANLARLA EN DİBE GİDER.

    3
    4
  26. Recep bölükbaşını övmeseydin iyi olurmuş. Cacık olmaz mecazi bi terimdir beyler Bursasporumuz yok ediliyor uyanın aryık kelimelere değil bizi bu hale düşürenlere takılın..

    2
    4
  27. Ha ha ha,yazıyıokurken güldüm. Seçim çalışması gibi bir yazı olmuş. Ama bu yazılanları söyleyerek seçime girecek adam kesin kes kaybedeceği açık. Biraz akıl diyorum, bu kadar kalitesiz yazıları yazanlar köşe tuttuğu şehirde, kaliteli iş ortaya çıkarmakta mümkün değil.
    Öncelikle, bursasporun borcu olduğu için seçime girmeyenlerin olduğu bir dönemde, seçime girip, bunca destek olan bir başkana saygısızlık yapmak, terbiyesizliktir. Adam, bursasporun or gününde yapılmayacak destek yapmış. Sen bu adamı ufalarsan, bundan sonra kulübe yardım kim yapar. Sen sana yardım edene, hainlik yaparsan, şerefini ayaklar altına alırsan, bunun adı yediğin kaba pislemektir. Ali Ay, başarılıda olsa, başarısızda olsa, bursaspora yaptığı katkılardan dolayı saygı ve sevgi ile anılacaktır ve itibar görecektir.

    Diğer taraftan, yazının içi boş. Yapılmayan farklı olarak ne yapılacak. Altyapıdaki birkaç kişi değişecekmiş, Akaraya gidip, karşılıksız para dilenilecekmiş. KEndi ceplerinden parada vermeyecekler. Ali Ay gidecek sonra sizne yapacaksınız, proje olarak söylenen bir şey yok. İçi boş bir yazı. Yardım isterseniz iletişim kurunda biraz yardım edelim 🙂 Bu kadar kapasitesiz adamlar bursaspora gelecek, babalarının hayrına değil, kulübü yemek için. Verecekleri bir şey yok.

    Şimdi soruyorum, Ali Ay bu son dönemde neyi yanlış yaptı, kulübe para verdi, Paul Le Guen’i getirdi, adamın istediği oyuncuları aldı. Geçen seneki durumdan sonra, orta halli ortalardadolanan bir takıımız var. Geeçen senenin paniğii atlatmaya çalışıyoruz. İyide oyuncular alındı. Birisi çıksında desinki, ben şöyle şöyle yapmazdımda böyleböyle yapardım desin.

    Mışmışta muş muş. PArseker bilmemne olacakmışmış, sanayiciler, zorla para verecekler, recepleremzitop oynayacak. Güldürmeyin ya. Biraz akıl, akıl. Bu kadar boş adamlara yazı yazdırmayın ya. Birazcık kadir kıymet bilin ya. Adam başarılı veya değil. En azından recep bölükbaşı gibi hırsızlık yapıp kaçmıyor, bursaspora sahip çıkmaya çalışıyor,cebindekiparayı veriyor. Kadir kıymet bilmeyenin hali, sürünmektir.

    2
    4
  28. Bu tarz adamların yazılarını yayınlayarak kendi sitenizinde kalitesini düşürüyorsunuz. Yazının neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Yazık.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu