Çağlar “Benim Bursaspor dan başka takımım yok”

Yeşil beyazlı kulüpte iz bırakan isimleri ağırlayan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, “Benim Bursaspor'dan başka takımım yok” dedi ve ekledi; 'Biz büyük bir aileyiz'

Bursaspor’un 55 yılına damga vuran unutulmaz isimlerin ziyaretinden dolayı mutlu olan eski başkan Çağlar, “Hepinizle beraber sevindik, beraber üzüldük, beraber ağladık. Bizi birarada tutan da aramızdaki bu bağ” dedi.

Bursaspor’un seneler geçtikçe kocaman bir camia olduğunu dile getiren Cavit Çağlar, “Yıllarca siyaset yaptım, Bakan oldum, devlete hizmet ettik. Bursaspor’a verdiğim zamanın, hizmetin keyfini siyasette bulamadım” diye konuştu.

Dile kolay; tam 55 yıl… İçinde büyük sevinçler, acı dolu günler var… Kitaplara sığmayan hatıralar, mezara kadar sürecek dostluklar var… Bursaspor’u kocaman bir aile yapan da işte bu yılların eskitemediği dostluklardır… Nerede olurlarsa olsunlar, bir araya gelip, kenetlenebiliyor, aile kavramını ayakta tutuyorlar… Bunun en büyük örneğini de dün yaşadık… Yeşil beyazlı kulübün geçmişine iz bırakan isimler, yine Bursaspor’un tarihine damga vuran Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar‘ı ziyaret etti…

EFSANELER BULUŞTU

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği‘nin yeni başkanı Ahmet Suphi Evke ile yeşil beyazlı kulübün unutulmaz futbolcularından ve eski yöneticilerinden Sinan Bür’ün organize ettiği, bir çok efsanenin de yer aldığı ziyaret OLAY Medya‘da gerçekleşti… Mesut Şen, Sinan Bür, Kemal Batmaz, Vahit Doğan, İrfan Rubacı, Feridun Özdiker, Orhan Kırıkçılar gibi görev yaptığı dönemde birlikte çalıştığı isimleri karşısında görünce duygu dolu anlar yaşayan Çağlar, “Sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bana onur verdiniz” dedi.

ANILAR TAZELENDİ

Derneğin çiçeği burnunda başkanı Ahmet Suphi Evke‘nin yanı sıra ziyarette, Vahap Çeki, Tahsin Topçu, Sinan Oral, Erkan Öncel, Mümin Kaşmer, Kadir Çattık, Ersel Uzgur, Adem Vural, Cemal Vardar, Hüseyin Hürsoy, Ahmet Kılıç, Fatih Çayla, Erkan Özen, Şükrü Tekbudak, Hüseyin Oturgan ve İbrahim Altıngöz de hazır bulundu. Anıların tazelendiği buluşmada Bursaspor‘un kocaman bir aile olduğu vurgusu yapan Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, “Hepinizle beraber sevindik, beraber üzüldük, beraber ağladık. Bizi bir arada tutan da aramızdaki bu bağ” diye konuştu…

EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ

Bursaspor’dan başka takımının olmadığını kaydeden Çağlar, şunları söyledi: “Kurulduğu günden itibaren kulübümüzün yanındayız… 12 yıl hem yöneticilik hem de başkanlık yaptım. Çok güzel günlerimiz geçti. Türkiye Kupası’nı kazandık. Birbirimizde emeğimiz var. Şimdi maçlara gidiyorum, mesela en son Beşiktaş karşılaşmasındaydım. Son bölümde olmayacak bir gol yedik. Dayanamadım maçı bitirmeden stadyumdan ayrıldım. Üzülüyorum çünkü. Bursaspor bizim en önemli değerimiz. Sizler için de öyle.

KOCAMAN CAMİA OLDUK

Bursaspor’un eski yöneticilerinden İsmail Hakkı Arslan‘ın da katıldığı bu anlamlı buluşmadan önemli mesajlar da çıktığını ifade eden Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bursaspor iyi bir camia… Eskiden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş konuşulurdu. Seneler demek ki kulüpleri camia yapıyormuş. Biz de yarım asırı geçtik. Kocaman bir aile olduk. Yıllarca siyaset yaptım, Bakan oldum, devlete hizmet ettik. Bursaspor’a verdiğim zamanın, hizmetin keyfini siyasette bulamadım. Bursaspor apayrı bir olay.

O CESARETİ GÖSTERMİŞTİK

“Burada ayrıca gençliğine hizmet ediyorsunuz. Beşiktaş maçında 30 bin kişi vardı tribünlerde. 30 bin kişi tek yürek atıyordu. O rakam dışarıda olanlarla birlikte 300, 500 bine tamamlanıyor. 2-3 nesil beraberiz burada. Şimdilerde takımımızda çok devşirme var. Kimsenin milletine ırkına bir şey diyemeyiz. Biz eskiden daha aile gibiydik. Bizim zamanımızda -Boş mukaveleye imza at, git- derdik. Parayla pulla iş yoktu o dönemlerde. Yerli oyuncu fazlaydı. Aynı şey Trabzon‘da da vardı. O da yerliyi kaybetti düşüşe geçti. Gençler en çok bizim dönemimizde oynadı. O cesareti o dönemler göstermiştik.”

BAKANIMIZI ÖZLEMİŞTİK

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Suphi Evke de, Çağlar’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür edip, “Sayın bakanımız ülkemizin ve şehrimizin en önemli değerlerindendir… Bursaspor’a yaptığı hizmetler asla unutulmaz… Kendisine vefa ve teşekkür ziyaretinde bulunduk hem de özlem giderdik. Kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi. Cavit Çağlar’ın başkan olduğu dönemde yöneticiliğini de yapan Sinan Bür de, şu ifadeleri kullandı: “Bu ziyaret çok iyi oldu. Sayın bakanımızı, Cavit ağabeyimizi çok özlemiştik.

HEPİMİZDE EMEĞİ VAR

Hepimizde emeği ve hakkı var. Benim Bursaspor’da oynamamdan başlayarak, yöneticiliğe kadar gelmemde katkısı büyük. Teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz.” Samimi bir sohbetin ardından Bursaspor’un esfane oyuncularından Mesut Şen, Çağlar’a üzerinde adının yazılı olduğu Bursaspor forması, eski kaptan Sinan Bür de, yeşil beyaz bir atkı armağan etti. Cavit Çağlar, konuklarını ardından yemekte ağırladı.

7 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bademli’deki evinde Fenerbahçe eşormanıyla dolaşan kim ? Fenerbahçe kongre üyesi olan kim ? Oğlunu Fenerbahçeli yetiştiren kim ? Bi de Bursaspor’dan başka takımın yok diyor.

    126
    1
  2. Tabi canım.Hatta senden büyük Bursasporlu falan da yok yahu(!) Çok komik adam yahu şu Cavit Çağlar! Şu adamı şu siteye koyuyorsunuz ya bende bir şey demiyorum artık.

    64
  3. Sen git Rusya ile ilişkileri iyileştir . Türkiye ile Rusya arasındaki buzları erit . Madalya falan taksınlar . Oğlunla ikiniz şu tff ye söz geçiremeyin . Tff ye Ağırlığınızı neden koymuyorsunuz ?

    34
  4. Bursaspor’da başkanlık yapmış , ama az ama çok hizmet etmiş çok değerli insanlar oldu.
    Niçin… Hiç biri sizin kadar tepki toplamıyor…?
    Bu soruyu kendinizle baş başa kaldığınızda soruyormusunuz ..?

    31
    1
Başa dön tuşu