Göndermeyin sahip çıkın!

A Gazete Spor Yazarlarından Ali Yazır'ın bugünkü köşe yazısıdır.

Sezon başında Le Guen ne dedi: “Benden mucize beklemeyin. Bizim hedefimiz sezonu ilk 9 içinde bitirmek.”7 maç üst üste puanlar gelince hedefimiz büyüdü. Bursaspor’umuzu ‘Şampiyon yada kupa adayı’ yapıverdik!

Lyon’u üst üste 3 kez Fransa şampiyonu yapan adamı bu kadar kötü eleştirilerle baş başa bırakmak kimin işine geliyor? Niçin  iki üç bin taraftar ile  Özlüce’de “hocam arkandayız” desteği verilmiyor?

Futbolcularıyla olan diyaloglarıyla, takıma oturtmaya başladığı sistemle kısa sürede benimsenen, hatta yönetiminden taraftarına, methiyeler düzülen Fransız teknik adam, bugünlerde tu kaka ediliyor.Neden?

Yoksa hazırlanmış mevcut takım kadrosu ile çalışmak birilerinin iştihanı mı kabartıyor?

Biz Bursaspor camiası vur deyince öldürmekte ustayız. Bursaspor tarihinde Piontek sonrası gelen en kariyerli hocayı  bile yarım senede harcar gideriz! İkisi de sistemde ısrar etti. İkisi de antrenman sahasındaki tesislerde  yatıp kalkmak istedi.

..Ve bu adamlara sabır gösterilmiyor! Piontek döneminde futbolcular çok koşmaktan rahatsızdı şimdi ise  takımda kendini sözüm ona profesyonel zannedenlerin rahatsızlığı medyada yazılıp çizilmekte.

Hayatı boyunca  takım sporu herhangi bir ekip çalışması içinde bulunmamış kişilerin futbol uleması kesildiği bir arenada Bursaspor malzeme yapılmaya devam ediyor.

Le Guen’in kulüpteki profesyonellerden rahatsız olduğu basında yer alıyor ve onlara olan güveni kalmamış  olduğu yazılıp çizilmekte. Kim bu isimler?

Ya bu  isimlerin kendi yerlerini korumak adına Le Guen’i hedef aldıysalar? LeGuen’e  yüklenmeyi bırakın tam tersi sahip çıkın. Ondan Profesyonelliği öğrenin. Çuvalla para harcayıp aldığınız oyuncularla Şampiyon Bursaspor’u sıra takımı yaptınız. Kulübeye alınmayan Mustafa Er’in sorun olacağına inanmıyorum.

Ali Ay ve yönetimi kriz ortamlarında sus pusolması mide bulandırıyor. Yoksa perde arkasında kendileri mi var? Ali Ay, İki senelik başkanlık hayatında 5 farklı teknik direktör değiştiren başkan olarak tarihe geçecek.

Hâlbuki bilseler! Bu yönetimle Bursaspor’a Mourinho’yu getirsen sonuç yine değişmeyecek!

Le Guen’i göndermeye kafayı taktınız anlaşıldı.  Taraftarı yanlış yönlendiriyorsunuz. Yapılan eleştiri tarzı bile doğru değil. Gerçeği biliyorsunuz ama amacınız farklı. Vizyonsuz, yöneticilerle kulüp idare etmeye çalışmak suç değil ama Le Guen’in bunlardan rahatsız olması suç. Bravo devam edin, böyle kulübü uçuruma sürüklemeye devam edin. 7 maç kaybetmeyince biricik Le Guen, 5 maç kazanamayınca güle güle LeGuen!

Hoca yapayalnız ve bu cuma günü ipi çekilecek. Beklenti şimdiden hazırlandı. Aday antrenörlerin boy boy resimleri çıkmakta. Vah Bursaspor’um vah!

106 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bizim iğtirazımız her geçen gün bozulan sahadaki futbol.bursaspor oyunundaki büyük düşüş. Peki bunun sorumlusu 2/3bin taraftarmı arkadaş bizde demedik şampiyon olalım. Ama ezik oynamak bize göre değil aga küme düşene kadar bi hocanın arkasındada durulmaz.

      8
      68
      1. @BURSASAVAS yorumuna yanıt olarak

        Beyler herseyi geçtim LeGuen giderse yönetimin kimleri getirebileceğini bir düşünün gecen sene gördük, bir yerde iyi gitmeyen birseyler varsa bunun sebebi direkt hoca diyemeyiz. Bilmedigimiz seyler de olabilir hocamiz tesislerde konaklayarak isini iyi yapmaya calisan caliskan biri akilsiz da degil.Sezon basinda bize ust siralara oynayacagiz demedi zaten. Hocamizin arkasinda oldugumuzu gösterelim ki kendine güvensin ve iyi kararlar versin.Saygilar

        71
        2
    2. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bu algıtı yönetim yaratıyor. Suni düşman yaratıp kendini işin içinden kurtarıyorç Siyaset biliminde vardır bu taktik. Suni gündem yaratıp tüm dikkati bir kişi bir kurban üzerinde yoğunlaştırıp kendi hatalarının göze batmasından sıyrılmak..

      18
      9
      1. @Profesör yorumuna yanıt olarak

        bjk maçında ”LE GUEN İSTİFA!” sesleri beklentisi var ancak onun yerine,
        süha dışarı!
        güney dışarı!
        medya dışarı!
        tezahüratları olursa da beni hiç şaşırtmaz.
        yapılan yorumlara bakınca, verilen artı ve eksiler beni bu düşünceye itiyor.
        ortaya bir çok antrenör ismi atılmasına rağmen, taraftar tercihini sanki teknik adam ve kadro istikrarından yana kullanacak gibi…

        32
        2
    3. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bir teknik direktörün görevi futbolcuları motive etmektir, rakibin daha iyi olduğunu kabullendirip korkakca bütün maç defans yaptırmak değil.rakipler bizim ördek taktigimizi artık çözdü, Bursaspor bir maçın tamamını rakibe önlem alarak geçirmez,rakipler Bursaspor a önlem alır. Kendimizi bukadar küçümsemeye gerek yok.bence mantalitesini değiştirmeli.

      21
      54
      1. @Diriliş Bursa yorumuna yanıt olarak

        Katılıyorum hoca da hırs heyacan kalmamış bir atasözü at sahibine göre kişner der bize bu saatten sonra mustafa er gibi genç dinamik hocalar lazım

        10
        42
      2. @Diriliş Bursa yorumuna yanıt olarak

        Kardeşim ne ördeği..?
        Adamın elinde futbolcumu kaldı da oynatsın.
        Şuan her bölge sakatlar ile boğuşuyor oldu hocamız ..defans ile orta sağ ,her hafta başka biri ilk 11 de . .biraz düşünerek yazsak ne güzel olur ..

        39
        6
        1. @YaVuz16yeşili yorumuna yanıt olarak

          Korkak dediğimiz ve baştan beri gelmesini hiç istemediğim Hamza bile daha kötü kadroyla daha iyisini yaptı.Ben sahada ezilmeyi kabul eden bir Bursaspor istemiyorum.le guen tam bir korkak.

          5
          21
    4. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Şuan değişiklikten söz edeceksek bile bu hoca değil yönetim olmalı. Ama Le Guen beklentiyi yükseltip suanda da hayal kırıklığı yaşatmadı değil. Özellikle takımın ne oynadığını bilmemesi ve son maçtaki kadro seçimi toplma oynama yüzdemiz her şey bütün istatistikler çok düşük. kötü kadromuz yok bence. daha üstlerde olabilirdik.

      39
      1
    5. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bravo sana Ali Bey, olumlu, sağ duyulu, yıkıcı değil yapıcı yazın için . Orhan Güney gibi her fırsatta takımı yıkmaya çalışanlara karşı senin gibi adamlar lazım.
      Şimdi ise sesleniyorum Bursasporluyuz ekibi:. Kurulduğu yıldan beri tüm Bursaspor sevdalıları gibi ben de takip ediyorum. Seviyorum da. Yalnız objektif olacağım diye, haber olsun diye ortalığı karıştırmaya çalışan , her seferinde tek sevdamız Bursasporumuzun karışması düşmesi için elinden geleni yapan Orhan Güney gibi mikserlerin yazılarını buraya haber olarak koymasaniz da taraftarların bir kısmı da gaza gelmese olmaz mı? Yapmayın ne olur Bir tane Bursaspor var ve şehrin nabzını tutan siz çanak tutmayın bu çıkar peşinde koşanlara.

      41
      2
    6. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Uzun zamandır okuduğum en güzel yazı olay medyanın bezdirme politikaları taraftarı kışkırtma politikaları ve kendilerini dünyanın en iyi futbol bilimci yerine koymalarının yanında bu yazıyı okuduğum için çok mutluyum iki mağlubiyetten sonra oyuncu döven taraftar ıslıklar küfürler ve sürekli değişim içine giren teknik ekiptense artık birilerini sahiplenmeyi öğrenmeliyiz armayı sahiplendiğimiz gibi. Tepki tabiki koyucaz bence bugüne kadar en güzel tepki tribünde sırtı dönük olmasına karşın deliler gibi bağıran ve desteklemeye devam eden gerçek BURSASPOR taraftarının tepkisidir beşiktaş maçında sonuç ne olursa olsun hocayı ve oyuncuları desteklemeliyiz.

      41
      2
    7. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      beşiktaş maçında hocamıza sahip çıkalım….Le Guen HOCAMIZI YEDİRTMEYİZ.Diye bağıralım ve de YÖNETİM İSTİFAYA DAVET EDELİM…..artık yeter ali ay dürüst ve iyi biri olabilir ama futboldan anlamıyor ve yanındakiler fatih pulat , ali ademoğlu vs iş bilmezler var….İnşallah Adam gibi hem tff ye kafa tutan(maç saati vs gibi) hem de futboldan anlayan bir adam gelir…yoksa işimiz zor…Geçen seneki gibi teknik direktör değiştirmekle işin içinden çıkamayız.Bunu ali aycılarda bilsin

      41
      4
    8. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bence macta sonuna kadar bu adama destek cikmak gerekli.En azindan ismini bir kac kez haykirmali.Kesinlikle sorun hocada gorunmuyor.Giderse sahlanis degil sadece bir cokus olur.Bu defa gecen seneki gibi son maca da kalmayiz.Yol yakinken istikrardan yana olalim ve profesyonel olmayanlarin anlamadigi islere karismasina karsi duralim!

      41
      4
    9. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Akşam Başakşehir maçını seyrettim ilk yarı 5 gol attılar. Adeta makine düzeni.

      Biz 2 hafta önce bu takımdan 3 gol yedik…
      Hoca çıkıp reaksiyon göstereceğiz dedi. Takım kaptanı aynı sözleri tekrarladı…
      Alanya maçında makine düzeni ile oynayan Bursaspor ilk kaptığı topla ceza sahasına aktı ve 13. dakikada reaksiyonu verdi… Buraya kadar tamam mıyız…?

      Sonra siz hocanın oyuncularına geriye yaslanın dediğini gördünüz mü ? Duydunuz mu ?
      Peki sonrasında aynı futbolculara ne oldu ?
      Her geçen dakika nasıl oldu da eriyip gittiler ?

      Burnuma çok ama çok pis kokular geliyor :

      Hocanın 2 haftadır dilinin altında bir bakla var söyleyemiyor….!
      Ali Ay olan bitenden habersiz hocanın istediği transferleri yapmaya çalışıyor…!
      Hiç… hocasını kovmak isteyen bir Başkan böyle mi yapar ?
      Adeta uçaktan inip maça çıkan Shehu tekmeye kafa sokuyor ,
      Bazı oyuncular sahada ruh gibi dolaşıyor….

      Maçtan sonra ;
      – Le Guen gidecek, dertler bitecek makaleleri ,
      40 yıllık dost Y.V. gelecek , Bursa şahlanacak nidaları…

      Evet… Bir film dönüyor.. Ve Ali Ay bunun farkında bile değil…
      Uyan… Ali Ay…Sıra sana da gelecek… Getirdiğin hocanın arkasında dur…

      44
      5
      1. @kod adı yasaklı yorumuna yanıt olarak

        Bursasporun tüm olanaklarını amaçları için kullanmak isteyenlerin ;

        Bir ucu Kulübün içinde yuvalanmıştır ,
        Diğer ucu ise şehrin tee öteki tarafındadır.

        Bursaspor’dan bir sürü başkan gelip geçmiştir.
        İstisnasız hepsinin ama az ama çok hizmetleri dokunmuştur.

        Lakin bir tanesi vardır ki ,
        30 bin kişi hep bir ağızdan
        Anasına sövmüş, o da o utançla daha maç bitmeden şeref tribününü terk etmiştir.

        O günden beri ellerini Klubün üstünden çekmedi…
        Bu gün ; onun yetiştirdikleri Bursasporun yakasından düşmüyorlar…
        Mesele bundan ibarettir…

        15
        1
    10. @Amatör antrenör yorumuna yanıt olarak

      Bana kalırsa da sezon sonunu kadar.. ondan sonra duruma göre bakmak lazım.
      Gönderildi taktir , ortalık da da karışır bence.. geçene seniyi göz önümüze getirelim bı .
      Hamza hocadan sonra neler oldu…olanlar boşa oldu…
      Şuan taraftara çok iş düşüyor…geçen sezon gibi yıkıcı olmayın…Bursa mızı seviyorsanız ..tam destek..hep beraber hep beraber Bursa

      Saygılar la Y.16

      58
      5
    1. @Hacı Tito,nun yeğeni yorumuna yanıt olarak

      yönetim yorumumu görüyorsanız; Valentín Vada , Bruno Fernandes , Pizzi ,Ignacio Fernández , Lucas Castro bu adamlardan birini kiralayabiliyorsanız kiralayın…yoksa işimiz zor

      11
      1
  1. Günlerdir okuduğum haberlerden sonra sonunda biri cesaret edip doğruları yazabilmiş. Katılıyorum ne olursa olsun hocamıza elimizden gelen desteği göstermeliyiz.
    Başarısız yönetim faturayı yine hocaya kesmeye çalışıyor.

    80
    3
  2. Cuma günü maçtan önce hocayı tribüne çağırıp yanında olduğumuzu göstermeliyiz hatta bu desteğimizi gösteren büyük bir panakart asılmalı tabii ki o tribün liderleri denen kişiler de bu işin içinde değilse.

    80
    5
  3. O kadar hoca değişti gerçekten sonuç olarak ne değişti ? Hocaya şans verip yönetimi istifaya çağırmak bu işin gerçeğidir. Boy boy aday fotoğrafları göstermek bizim ayıbımız.

    71
    2
  4. Eyvallah Ali Hocam, güzel yazı. Sorun hocada değil, Ali Ay ve yönetiminde. 5 hoca değiştirdiler, herkes mi kötü. Ali Ademoğlu ve Yüksel Çolak’tan yönetici olursa, Hüseyin’den menejer olursa, Erhan Başoğlu’ndan genel müdür olursa, Ali Ay’dan başkan olursa olacağı bu. 2 senedir yaşattıkları ortada. Şimdi de hocayı gönderip suçtan sıyrılmaya çalışacaklar. Yok öyle dava. Hoca kalacak hepiniz gideceksiniz. Bu sefer yemezler.

    58
    3
    1. @mithat yorumuna yanıt olarak

      Niye beya? Erhan Başoğlu iyi adamdır. Basket takımını da o okurdu. Ha, gerçi geçen sene basketçiler bi üst tura çıkınca Goran Veragoviç’ten daha yüksek prim almış. Goran’a 20, ona 40 milyar vermişler. Ayıp etmişler. (Alana da, verene de)

  5. Hocadan ne istiyorsunuz. Beceriksiz olan yönetim. Bir dümenler dönüyor ama bizler bilmiyoruz. Ama bu taraftar bunları unutmayacak. Klupte ben yapmadım o yaptı havası var yazıklar olsun.

    54
    2
  6. Sırf bu yazıya destek çıkmak için siteye üye oldum arkadaşlar neden kıymet bilmiyoruz ? böyle bi deneyimli kaliteli adamı getirmek kolay mı bu adamın tek şansızlıgı ali ay gibi yönetime denk gelmesi

    35
    3
  7. Bjk maçında yeneriz yeniliz bunu bilmem lakin maç sonu hocaya sahip çıkmak lazım ki futbolculara goz daha olmalı

    28
    2
  8. aynen katılıyoırum..LE GUEN BURSASPOR U 2 YIL KALSA KAFAYA OYNATIR..BU KADAR AYYAŞ YETER…BİR DE ERSUN EKLENMESİN….

    21
    1
  9. Bursaspor yönetiminde herkez para yemeye geldiği için bu olaylar hep yaşanacaktır yazı çok iyidi kesinlikle bursasporun içindeki yarayı anlatmış o yüzden biz taraftarlar olarak kendimizi üzmeyelim daha önce de söylemiştim bize fikret orman gibi bir yönetici lazım profesyonel se profesyonel disiplinse disiplin kulüp yoneticisi bence o işte

    16
  10. Birazcık sabır biraz cesaret güzel günler sonunda gelecek elbet.Ruhsuzlara inat arkandayız Le Guen !

    14
    1
  11. Bence biz le guen i gonderecegimize bitane alt yapiya bi tane yönetime bitane scuout ekibinin başına le guen ler getirelim

    14
  12. CUMA GÜNÜ HOCAYA DESTEĞİMİZİ TARAFTAR OLARAK HAYKIRALIM HOCAYA SAHİP ÇIKALIM İSTİKRAR ŞART BENİM HOCADAN TEK ŞİKAYETİM TAKIMIN KONDİKSYONU YETERLİ DEĞİL BELKİ TOPÇULAR MÜCADELE ETMİYOR BİMEM

    13
    1
  13. Yıllardır yerel medyada bir ne uzayıp ne kısalan, arpa boyu bile yol alamayan sözüm ona gazeteciler!!!
    Bende size soruyorum, sizin kariyeriniz ne?
    Sizin ulusalda basında gündem yaratan haberiniz ne oldu bu güne kadar?
    Siz ne kattınız Bursaspor’a bu güne kadar?
    Tek derdiniz kendi adamlarınıza yardakçılık yapmak!!!
    Bırakın artık bu işler, sizin gibi reelden uzak, rüzgara göre yön değiştiren gazetecilere ihtiyacı yok bu şehrin…

    Siz gidin ilk önce yayınızı HD yaptırmak için yönetiminize yazı yazın…
    Minecraft karakteri olarak sizi izlemeyelim artık,
    Siz de yenilenin be kardeşim…
    Yayın kaliteniz de bu şehre yakışmıyor farkındamısınız…

    Le Guen kariyeri ile sizinkini kıyaslamayım mı???

    13
    2
    1. @29 Ekim Bursasporlular yorumuna yanıt olarak

      Yazıyı kaleme alan arkadaşımızı tebrik ediyorum.

      Hocayı yemek için yapılan haberi okuyunca işte dedim S.P. kaleminden çıkmış.
      Amaç bellidir , transferleri yapılmış hazır takıma Y.V. hocayı getirmek.
      Zira dostlukları yıllara dayanır. Şahsi ne menfaati vardır onu ancak Allah bilir.

      Ali Ay başarılı bir iş adamıdır , dürüsttür.
      Lakin futbolu bilmediği için etrafında onu yanlış yönlendirenlerden yakasını kurtaramadı. Üstelik 2 yıl oldu.
      Bir İstanbul takımlarının başkanlarının etrafında başarılı, dil bilen , deneyimli yöneticilere ve danışmanlara bak,
      Dön birde bize bak. ÇAYCI , KELLE PAÇACI ne ararsan var.

      Ali Ay…!!!
      Ya da onun yakınları , dostları , arkadaşları , akrabaları….
      Bunların derdi Le Guen değil…
      Önce onu başarabilirlerse yutacaklar,
      Sonra Başkanı parçalayacaklar.

      Anlatın bu gerçekleri Ali Ay’a…
      Bursaspor camiası ne çekti şu OLAY’lardan…

      1. @kod adı yasaklı yorumuna yanıt olarak

        Teşekkür ederim,
        Ben BURSASPOR’luyum…
        Kimsenin kalemşörü,
        Kimsenin paralı askeri değilim.

        Sade ve sadece taraftarım…

        Bu sebeple, menfaatleri uğruna konuşanlara asla prim vermem…

        Tek derdim takımımın başarılı olabilmesidir.

        Reyting değil EYYY BASIN MENSUBU, sizden de bir kere olsun icraat görelim!!!
        SAMPİYON OLAN TAKIMDAN PRİM YAPMAK KOLAY,
        ŞİMDİ BU TAKIMIN ARKASINDA DURUN DA GÖRELİM…

  14. bizim medya sabır göstermeyerek ”bunlar futbolu bilmiyor!” deyip kimleri göndermedi ki. adamlar gittikten sonra almanya, ispanya, brezilya, Hollanda, vs. milli takımlarını çalıştırdılar. ayrıca Abdullah avcı kovulduktan sonra, başakşehiri nasıl bir futbol canavarı haline getirdi.
    ülke futbolunun önündeki en büyük engel sabırsız ve skor odaklı ”spor medyasıdır”
    maalesef ali yazır ve onun gibilerin sayısı o kadar az ki…

    10
  15. Doğru tespit. Her dönem zaten bunları yaşıyoruz. Ama ali ay yönetiminin en başından beri yaptıklarını göz önüne alırsak ciddi anlamda verilen sözlerle yapılan icraatların eşleşmediğini görücez. Misal akhisar stadını açmadan adını satabiliyor ama Bursaspor satamıyor tuhaf değil mi? Hemde yıllardır üzerinde çalışılmasına rağmen. Ve hala ağlandıklarını bahaneler bulduklarını göreceksiniz. Ali ay yönetiminin kendini kurtarmak için le gueni yakmasını bende istemiyorum. Kimse de istememeli.

    8
    1
  16. Adam gibi adamdır Le guen geldiği günden bu yana ne taraftarı ne kulübü ümit vermedi yüceltmedi neyse doğru onları söyledi adamın kalitesi ortada boy boy aday resmi çıkması gereken t.direktör değil başkan olmalı.

    8
    2
  17. Hocanın nasl bi bütçeyle bu takımı hazırladığını unutmamak lazım hamzadan ertuğruldan çok daha küçük bir bütçeye sahipti hocamız. Hocaya arkandayız mesajı vermek çok iyi olacaktır zira elde para olsaydı yönetimin de iyi niyetine inanan biri olarak yapılan transferlerle çok daha iyi bir takım olabiliriz. Paul le guen ile birlikte çok güçlü olabiliriz ileriki yılllarda.

    8
    3
  18. şenol hoca m haşortmanlı ve tudor xs iken bu adam xxl dır arkadaşlar. bizim kalitesiz ligde adam gibi 4-5 oyuncu alırsa bursa’yı ilk 4 e kesin girebilirdik.ama ne oldu yöntm para yok deyıp çöp transferlr yaptı..şaşırdık mı tabiki hayır…şimdi hocamı suçlu güldürmeyin.

    8
    1
  19. Çok doğru tespitlerin olduğu ve bütün Bursaspor taraftarının örnek alması gereken noktası noktasına mükemmel bir yazı olmuş. Bursaspor taraftar profili malesef şampiyonluktan sonra biraz değişime uğradı. İnsan eskileri özlemiyor değil.

    8
    3
  20. hocaya sabır gösterelim en az 2 yıldır yönetime gösterıldiği kadar dedi ki:

    bursa gibi taraftarı sabırsız ve yönetimi agresif bir takımla maalesef başarılı olamayacaktır. le guen’in başarılı olabilmesi için en azından bursa’nın 3 yıl kendisine sabretmesi gerekir ha olur mu? hayır, 3 yılda değil şampiyonluk ilk 3’e girebilirler mi? hayır. bu adamın mirası bugünkü lyon, altyapıdan a takıma oyuncu monte edip parlatma sistemiyle şampiyonluk göremese de avrupa’da saygın bir kulüp ve önemli oyunculara sahip bir takım. bursa’nın altyapısı epey iyi lyon gibi bir takım yaratabilir ama kendisine o şansın tanınacağını zannetmiyorum. ocak ayında gönderilir muhtemelen.

    7
    2
  21. bazı teknik direktörler vardır; eldeki kadroyu alır, o kadroya bikaç küçük takviye ile kısa zamanda belli başarılar kazandırır. ancak bu tip hocaların başarıları da kalıcı olmaz. mustafa denizli, lucescu ve pareira bu tip hocalardır.

    bi de nispeten uzun bir süreçte (başlarda başarısız olsalar da) getirdiği yeni yapılanma sayesinde kalıcı başarılar bırakır.

    paul le guen bu tip hocalardandır. en önemli özelliği takıma kalıcı bir yapı bir karakter kazandırmasıdır. isimsiz futbolcuları alıp yıldız yapmasıyla da bilinir.

    7
    3
  22. cuma maç kaybedilse dahi sonuna kadar le guen başka türlü sistem takımı olamayız mevcut gelecek yerli hocalardan kim gelirse gelsin boz yap tan öteye götüremez geçen seneyi henüz unutmadık belki de yıllarca unutmayacağız.. ileride kalıcı başarılar kazanabilmek asansör takım olmamak için hocaya ve takıma sahip çıkmak zorundayız.

    7
    3
  23. Tribün liderleri Le Guen istifa diye tezahürat yaptırırsa onların bursasporluluğundan şüphe duyarım bıktım artık abi yeter bu kulübü yiyen herkesten soğudum

    7
    2
  24. Hee şöyle be arkadaş yazanı kutluyorum. Böyle zamanlarda sahip çıkacaz biraz olumsuz hava olunca herkes basit olanı yapıp saydırıyor. Hep beraber tek vücut bursaspor.

  25. Geçen sene kümede kalmaya oynayan takımız biz, ne bekliyodunuz bu sene şampiyonluğa oynamayı mı? Biraz Le Guen gibi gerçekçi olmali ve biraz sabretmeliyiz

    7
    2
  26. siz ne anlatıyorsunuz…gelen giden üstümüzden geçiyor…ne hocada..ne futbolcularda en ufak tepki yok…bakın duygusal lığa gerek yok…LAGUEN kendi sonunu kendi hazırlıyor…var sayalım..son 5-6 hafta puanınızda 25 ne olacak ..kim kurtarır BURSASPORU…bu koşe yazılılarımı kurtaracak bizi…..şimdi her şey çok geç olmadan BJK de üstümüzden geçmeden gereken yapılsın..bu kadar RUH SUZlar bir yere nasıl toplanır….ŞAMİLi arar olduk…yabancı doldurmayın..yerli karakterli yenilince yüzü kızaran ..utanan onurlu adam alın….YETER ARTIK ZENCİLERİ DOLDURMAYIN.

    6
    10
    1. @ms yorumuna yanıt olarak

      Kardeş iyi güzel söylüyosunda gerçekler var…mesela yerel medya hocayı asıp kesiyo yerine adaylar koyuyo bu haberleri yaptıranda yönetim Neden ali ay olay medyada sürekli sence bağlantısı yokmu? Sizce hataları yanlışları ort bas etmiyorlarmı hocanın futbolcu port föyübu kadar mı kalitesizdir sizce bırakın bu işleri bizim bilmediğimiz neler vardır araları da profosyenellik adına konuşulmayan onca şeyler…Yerel medya nedense hic yönetimi suçlamıyo Neden?bazı şeyler bellidir nettir Hocayla kesinlikle devam yönetim acilen istifa…

      4
      3
  27. Sezon başında da yazdım ara zamanlarda da yazdım yine yazıyorum.Le guenin esas etkisini önümüzdeki sezonlarda görürüz.Evet hepimiz bir mucize bekliyoruz ilk geldiği an alsın uçursun takımı diyoruz hatta başkaları böyle yapıyor le guen niye yapamıyor diyoruz ancak işte burada yanılıyoruz.Elimizde geçen sene düşmenin eşiğinden düşmüş yenilgiye alışmış bir takım var bazı oyuncularımız da kiralık bakmayın onların da medya demeçlerine ne agunun ne badunun seneye bizimle olmayacağı belli.Dolayısıyla işe ne kadar yok profesyonellik falan da desek adam kendini riskten koruyor tam kendini vermiyor ya da vereceği maksimum şey bu yani yetersiz onu da bilemem.Transfer dönemi oluyor a oyuncusu alınacak deniyor olmazsa yedeği b deniyor ancak gidilip onların yerine c veya d oyuncusu alınıyor.Her kafadan ayrı ses çıkıyor.E maaş durumları sıkıntılı böyle birseyde faturayı hocaya kesmek ne kadar doğru olur.Kulüp gerçekten sıkıntıda ve birçoğunun ilacı parada.Acilen stad isim hakkı vb.seyler sonuçlandırılmali yoksa her sene geriye doğru gidip Allah korusun ligin dibini görürüz bu şimdi bize şaka gibi gelebilir ancak geçen sene az çok yüzleştik gerçeklerle lütfen artık ders alınsın gerekirse 3 5 lira aşağı ücret alınsın sponsorluktan ancak en azından şu süreci aşalım artık.

    6
    2
  28. Basaksehir ve alanya maci sonrasi herkes gitsin derken yine R yaptiniz tebrikler. Yazin ali ay icin de R yaptiniz durum ortada. Kadro kalitemiz kotu degil kotuyse de bu adam getirdi hepsini basaksehir maci sonrasi takim reaksiyon vericek dedi gorduk gol disinda pozisyonumuz yok. Istatiklere bakiyosun takim yerlerde gecen yildan kotuyuz. Rakamlara mi inanalim yoksa her hafta ayni seyleri soyleyen le guen e mi. Bursasporun amaci istanbulu devirmekken cuma aksamki macta beraberlik bile mucize onu gectim oyun olarak varlik bile gosteremiycez. Kimse Bursaspordan buyuk degildir.

    6
    4
  29. Bu tip yöneticiler buna benzerini piontek e de yaptılar ondan sonra büyük bir çöküş yaşadık kısaca bir arpa boyu yol alamamış ız .Arkadaşlar bu hocayla uzun vadeli olur ama bu yönetimle olmaz bu kadar net.

    5
    3
  30. bu adamın 2004 yılında çalıştırdığı lyon takımını

    (bkz: 19 ekim 2004 fenerbahçe lyon maçı) ‘nda statta izlemiştim .

    o takım maçtan önce ısınma değil bildiğiniz idman yapmıştı ve biz hayran hayran

    izlemiştik.

    maç başlayınca da evire çevire 1-3 yenmişlerdi zaten.

    5
    2
  31. Kale arkası tel örgüler neden hala alınmadı? Hamsilerde bile Yok. 8taş maçında kale arkası ilk 6-7sıra boş olacak muhtemelen kamera çekimi üstten oluyor nasıl gözüktüğünü herkes biliyor çok kötü..Eğer bir söz veriliyorsa tutulması gerekmiyor mu?

    5
    1
  32. Bakın Buraya yazıyorum söz uçar yazı kalır
    Le Guen gönderilirse Bursaspor küme düşer.
    Bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok.

  33. bu yazıyı kaleme alan SAMİMİYETSİZ ARKADAŞ GÜVENÇ KURTARA da sahip çıktı mı zamanında? onu da bir hatırlatsın bize benim için le guen fener maçında bitmiştir, önceki 4 maçta da bunun sinyalini vermişti kaç kere sabredicez düşüyoruz şuan karabük hariç her takım bizden iştahlı iyi top oynuyor düşmeyi mi bekleyelim? düştüğümüz sene bile onurlu mücadele ediyorduk rakip ayırt etmeden herkese diş geçirebiliyorduk ben hayatımda böyle rezil takım görmedim iç sahada 3 pas yapamayacaksın %20 topla oynayacaksın en iyi adamın batallayı utanmasan stoper oynatacaksın sonra vay efendim susalım sabredelim defolun gidin

    4
    9
    1. @semih16 yorumuna yanıt olarak

      Yönetim geçen sene takımı nerdeyse küme düşürürken nerdeydiniz.Bir buçuk senedir 5 farklı hoca çalıştırdı bu takımı değişen birşey yok.Boş yere mikserlik yapmayın.Bu durumun tek sorumlusu amatörlükte sınır tanımayan yönetimdir.

  34. bursaspor’un geçen seneki hurdaya çıkmış halini görünce, sezon başında işinin çok zor olduğunu hem taraftar hem de kendisi iyi biliyordu.. hamza hoca kadar iş yaptı ilk yarıda.. başarılı. neden denirse hurda takımı top oynar hale getirebildi..

    bundan sonrası kendi elinde..

    avantajıi yabancı kredisi..

    dezavantajı ise kadronun halen geçen seneki kadar berbat derecede kırılgan olması..

    bursaspor halen bir sıkı amatör takıma yenilebilecek kadar zayıf yönlere sahip.

    nisan gibi göreceğiz.. bursaspor’un iki doğal teknik direktörü vardır. biri yılmaz vural, biri de rahmetli nejat biyediç..

    4
    2
  35. İyide takım sene başından beri iyi değilse,durum her geçen gün kötüye gidiyorsa,takımda bir tane bile kendini geliştiren adam yoksa yapacak birşey yok ! Liechester City gibi bir Kulübü mucizevi bir şekilde Premier Ligde Şampiyon yapan Ranieri,ertesi sezon 5. maçtan sonra gönderildi.Futbolda dün yok,bugün var ! Le Guen isterse Dünyanın 1 numarası olsun,bu Yönetime,bu futbolcu kadrosuna uymadı,yapacak bişey yok,Hocamız çok iyi adam diye KÜME Mİ DÜŞELİM ? Gidişat felaket,yapacak başka bişey yok !!

    4
    3
    1. @aziz yorumuna yanıt olarak

      Hoca mı yönetime uymadı yoksa yönetimin dünya üzerinde uyuşabileceği bir tane bile teknik direktör mü yok.Bunu bir daha düşünün bence.

  36. Peki abi tamam da bakıyorsun geçen sezona kayserispor 15. Sırada küme düşmenin en yakın adayı bakıyorız göztepe bi alt ligden gelmiş ee Bursasporun neyi eksik, parası mı? Taraftarı mı? Hayır, o zaman yönetimi suçlamaya başlıyorsun kusura bakmayın..

    4
    2
  37. En nihayet birisi cikip anlik tepkilerin bize yarardan daha fazla zarar verecegini yazmis.
    Sezon sonuna kadar sabretmemiz lazim.
    Bizim Le Guen`in yerine birisi degil bize bizim icin transfer yapacak oyun stilimize göre planlama yapabilecek A Plan B plani yapabilecek sportif direktöre ihtiyacimiz var.

    4
    1
  38. Hocamıza sahip çıkmak ozlucuye gövde gösterisi yapmaya gidelim gidelim ki beş para etmeyen yönetime teknik lugueni yem Edip başarısız teknik hocalara kalmayalım

    4
    2
  39. Yerel medyaya özellikle orhan guney ve yandaşlarina inanmayın bu zamana kadar ne aldilar storeden onu sorun bunlar taraftari birbirine düşürüyolar .

  40. Arkadaşlar sırf bu haberin altına yorum yazmak için üye oldum . Lütfen cuma günü maçta hocayı istifaya falan zorlamayın . Bizim yapmamız gereken hocaya destek olmak emin olun bence sorun hocada değil. Bakın istikrar olmadan başarı beklemeyin artık bu takımdan. Sanki süper lige çıktığımız sene hemen şampiyon olmuş gibi davranmayın. Her sene üstüne koya koya şampiyon olmadık mı siz de biliyorsunuz. Provokasyonlara gelmeyin lütfen zaten bu şehirde bu medya varken bizim başka düşmana ihtiyacımız yok işleri güçleri ortalığı karıştırmak.!

  41. dünyanın en saçma yazısı hala anlamıyor musunuz!!!! tas kafalı mısınız hamza 4. sıradayken ne dedik bu takım düşmeye oynar sürdürülebilir birşey olmaz dedik sonucunda haklı çıktık, le guen futbolu unutmuş! fener gs başakşehir bjk ts göztepe kayseri maçlarına bakın kör müsünüz bunadınız mı bu maçlarda ne yaptı bizim takım? bu kadar aciz futbol oynayacak kadar kötü takım değiliz hala anlamıyor musunuz? bu kadro geçen seneki kadroya 10 basar le guen resmen aykut kocamanın fransız hali ama aykut kocamanın şöyle bir artısı var o da futbolculara cidden kondisyon güç yüklüyor le guen onu da yapmıyor, haftalardır herkesin imrenerek izlediği çok övdüğü kemboyu bile çöp etti gerisini siz düşünün, le guen çok büyük bir KORKAKTIR! bunu kafanıza sokun ben iç sahada %20 topla oynama 1 şut girişimi böyle rezil bir takım görmek istemiyorum skor umrumda değil, giresun bile bizden daha yürekli top oynuyor tahammül edemiyorum artık ben bu fransıza çok destek verdik çok güvendik ama hepsini boşa çıkardı o yüzden şimdi YALLAH UMMANA

    3
    9
    1. @semih16 yorumuna yanıt olarak

      ARKADAŞIM doğruları yazmış..ve sizde eksileri vermişiniz…işte biz bundan adam olamıyoruz…doğru tesbit takımın durumu ortada iken…bu TAKIMIMIZIN EZİL MESİNDEN..GELen, GİDEN takımların üstümüzden geçmesinden içimizde memnun olanlarmı var..ya ALLAH aşkına arkadaşın dediği gibi PTT de dahi her kes savaşıyor…YENİLİRSİN Amenna ..ama biz yenilmiyoruz..resmen çaresiz rakip haşat etsin diye bekliyoruz…ya bu ZENCİLER ne istiyorlar…kulübün anahtarınımı..LAGUEN gitsin meselesi değil mesele…TAKIM UMUT VERMİYOR..HER KES KAÇIYOR SORUMLULUK ALACAK ŞAHSİYET YOK..kimse mücadele etmiyor..ölümüne oyna savaş kıran kırana yap mücadeleni tamam yenil..bai BURSASPOR sevdalı larıyız…TAKIMIMIZI BU DURUMDA GÖREMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ..BURSAsporu oyuncak edenlere ..bizi cümele elaleme rezil edenlere…yazıklar olsun…başka söze gerek yok…DELİKANLI olun .doğru yazanlara karşida delikanlı olun….başka BURSASPOR YOK.

      3
      4
  42. Le Guen gönderilmesi yanlış olur bizim için geçen sene olanları biliyoruz istikrar şart gitmesi gereken yönetim bence adam ne yapsın bedavaya futbolcu arıyor bişeyler yapmaya uğraşıyor sonuç olarak bu adam iyi teknik direktör arıyor bulmaya çalışıyor bjk kaçına baz alamayız biz Bursasporluyuz ama ligin en iyi iki takımına karşı oynuyoruz biri bjk biri Başakşehir bu yüzden bunlar bize eşdeğer değil bu yönetim kaldıkça da olmayacak gibi görünüyor antrenör en suçsuz kişi bu adam kaliteli ve hasta haliyle maça geliyor bence onu yakmak bizi küme düşürür lütfen destek olalım

    3
    1
  43. Le guen kariyerli bir teknik adam bence hatası sistemi ve kafasındaki on biri oturtamaması…Bence le guen kalmalı başka bir teknik adam gelse ne yapacak hedef yok ilk 5 mi sokacak sanki kalmış 15 maç gelecek hoca zaman kaybı eğer kimse memnun değilse sezon sonu gitmesi.Ben le guen de sorun olduğunu düşünmüyorum istikrardan yanayım…

  44. 40 yaşındayım,kendimi bildim bileli Bursaspor sevdalısıyım,bende bu klüp’te çap sahibi iki hoca gördüm,biri le guen,diğeri Piontek,Ertuğrul hoca ile şampiyon olduk,fakat onun da çapını şampiyonluk sezonundan sonra gördük,bu hoca’ya sakıp çıkmak boynumuzun borcumuzdur.

  45. Elindeki malzeme ne olursa olsun hucum futbolu oynatan İRFAN BUZ gibi cesaretli adam gelsin arkadaş bıktık bunun korkak futbolundan kombine aldım simdiye kadar sadece 3 maça gittim keyif almıyorum izlerken. Forma kombine alıyoruz, alıyoruz destekliyoruz ama artık yeter da bu yönetimle teknik hocayla olacak iş değil 2009-1014 yıllarını istiyorum ben çokmu şey istiyoruz

    2
    2
  46. Yönetim gitmediği sürece morinyo gelse faydası olmaz. sorun tek. dir. futbolcu değil. sorun yönetimde. gelen futbolcuların hepsi anladı yönetimin ne olduğunu sorun bu. bizgeçen senede böyle olduk neden. hemen başladık futbolculara sövmeye. sorun yönetim kardeşim sorun yönetim.

    2
    1
    1. @ff yorumuna yanıt olarak

      tamam yönetim basarisiz ama futbolculara kosmayin mücadele etmeyin gol yedikten sonra gol atmaya calismayin diyen yönetim mi ?

      1
      1
      1. @serkan yorumuna yanıt olarak

        Futbolcuya söylediğin her söz yalan olursa, futbolcu maaşını alamazken yönetici futbolcudan fazla prim alırsa futbolcu da oynamaz.İlla oynama demelerine gerek yok.Oynamamaları için ne gerekiyorsa yapıyorlar zaten.

  47. Yönetim para Yok diye ağlasın hocanın istediği adamları almasın 2 ay geriden alan maaşını f
    Topçular sahada bu sebepten oynamasın siz 1aylik maaşı almayın bakalım neler yapıyorsunuz kimse kusura bakmasın başarısızlığın mimarı teknik direktör değildir gidecek olan sadece ve sadece beceriksizlik ten adam işini doğru dürüst şekilde son kurşunu hak eden teknik direktör değil yönetimidir vede sahada oynamayan topçular taraftar olaraktan adam gibi adam kurusuna kadar her şeyi hak eden teknik adamımıza sahip çıkalım arkadaşlar beceriksiz yönetime yem etmeyelim

    1
    1
  48. YÖNETİCİLER GİTMEDEN 2 FUTBOLCU SATACAKTI. YAPAMADILAR…. TAKIMI DİNAMİTLİYORLAR BENCE BURSASPOR TAM YOL İLERİ. SALDIR.

  49. Ali Ay ve avaneleri kendi iş bilmezliklerini ve beceriksizliklerini başkaları üzerine yıkma ve süreç yönetememe konularını kendilerine misyon edinmiş. Bursaspor tarihinin en beceriksiz ve tarihimizi karalayan başkan olarak kalacaktır. Le Guen yerinde olsam kendim istifa ederim. 3-5 tane çapsız insan yüzünden kariyerimi zedelemezdim. Adam size bas bas bağırıyor 8 numara eksiğim var diye siz koca sezon ne yaptınız salak saçma açıklamalarla gündem yaratma veya değiştirme konusunda uzmanlık belgesi aldınız. Bursaspor camia olarak büyük değil bunu artık kafamıza sokalım. Bizi ayakta tutan taraftarımızın büyüklüğüdür. Koskoca Bursa şehrinin tek güzide ekibi olabiliriz ama bu şehir nasıl yanlış ellerden yönetiliyorsa takımıda aynı şekilde basitleştirilip yalnızlaştırıldı.

    Daha öncede belirttim iş öncelikle tribünlerde bitiyor. Kendi cebinden çok 20 bin kemik taraftarın duygusunu düşünmesi gereken lider denilen arkadaşların dik durması ve yönetime yeri geldiğinden hayırdır demesi gerekirdi. Biz bu treni geçen sene kaçırdı. Şimdi vah etmenin alemi yok Le Guen tercih olarak doğru fakat yönetim tercih sebebi olmamalıydı. Trabzon maçından sonra kongre olmalıydı. Bu takım bu sene ligde kalmayacak. Nasıl ki Fikret Üstenciyi biz unuttuysak Ali Ay’ıda zamanla unutacağız.

    Profesyonel gibi gözüküp arka plandan iş güzarlık yapan para simsarlarını bu kulüpten uzaklaştır diye sana taraftar akıl verdi danışmanlık yaptı. Ama demek ki bir kulaktan girip diğerinden çıktı ki aynı tas aynı hamam devam ediyor Ay dede.

  50. İnsan ilişkilerinde, kişilerin tutumları, verdiği tepkiler gelişigüzel değildir. Öğrenilmiş şeylerdir hepsi. Aile ortamında, çocukluğunu yaşadığı çevrede öğrenilmiştir. Aile ortamı ve çocukluk dönemi sonunda, öğrenilen tutumlar, aynı bir otomobilin kullanılması gibi otomatik hale gelir. Ve her kişinin sahip olduğu ‘şablonlar’ ortaya çıkar. Kişiler bu şablonlarının dışına asla çıkamazlar. iyi ya da kötü olsun, tutumlarıyla, davranışlarıyla, şablonlarında ne varsa o şekilde karşımıza çıkarlar.
    Bu olayı Bursaspor taraftarlarımız için uyarlarsak. Taraftarlarımızın futbolu biliyor olmasını kabul etsek te, yaşanan olumsuz durumlarda, kriz anlarında gösterdiği tepkiler ne yazık ki aynıdır. Bu tepkiler ne yazık ki sorunludur.
    Bir insan bedenini düşünelim. Bedenimizde hükmeden beynimizdir bir çoğumuza göre. Kolumuzun yanlış bir hareketi nedeniyle kolumuzu suçlayabilir miyiz? Hayır. Biliriz ki kolumuz beynimizden gelen etkiler ile hareket etmektedir. Saçmalayan bir beyne sahip olunduğunda, her türlü sonuçlara da açık olursunuz.
    Gelelim can alıcı soruya. Bursaspor kulübümüzde beyin kimdir, hangisidir? Yani her şeye hükmeden nedir?
    Bir çoğumuza göre Başkandır, yönetim kuruludur. Peki, kulübün başkanı ya da yönetim kurulu taraftarın istemediği her şeyi yapabilir mi?
    Benim görüşüm bu yapının gerçek hükmedeni(beyni) taraftardır. Yani, sorunların kaynağı olduğu iddia edilen Recep Bölükbaşı’nı seçen, Erkan Körüstan’ı seçen, Ali Ay’ı seçen bu güçtür. Bu güç her zaman tanıdık, bilindik tutumlar sergilemektedir. Aynen bir şablon dahilinde.
    Ne yazık ki bazı şeyler hiç düzelmez. Bazı şeylere razı olmak zorundasınız.
    Çünkü şablonlarınızı değiştiremezsiniz.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu