Le Guen, Badu’nun yerine oyuncu istedi!

Emanuel Badu'nun istenileni verememesi sonrası yeşil beyazlılar, 8 numaraya oyuncu bakmaya karar verdi. Fransız teknik adam 'takviye istemeyeceğim' dedi fakat transfere yeşil ışık yaktı. 

Gençlerbirliği ve Başakşehir maçlarının izlerini silmeye çalışan Bursaspor‘da rota yeniden transfere döndü. Özellikle 3-0 sona eren Başakşehir mücadelesindeki görüntüden oldukça rahatsız olan Başkan Ali Ay, dün Özlüce Tesisleri’nde Teknik Direktör Paul Le Guen‘le bir araya geldi. Başkan Ay‘ın Fransız teknik adamla ilk olarak takımın son durumunu masaya yatırdığı ardından takviye konusunu gündeme getirdiği belirtildi.

ŞİKAYETLERİNİ İLETTİ

Başkan Ay’ın tecrübeli çalıştırıcıdan oyuncuların son durumuyla ilgili bilgiler aldığı da belirtildi. Özellikle 8 numarada forma giyen Emanuel Badu‘nun formundan memnun olmayan Ali Ay‘ın bu konudaki şikayetini ilettiği bildirildi. İkili arasındaki görüşmeden orta sahaya takviye konusunda fikir birliği çıktı. 8 numaraya iyi bir oyuncu transfer etme kararı olan yeşil beyazlılar’da arayışlar hız kazandı.

FİKRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Bilindiği gibi Teknik Direktör Paul Le Guen, Başakşehir maçı sonrası bazı futbolcularının durumundan rahatsızlığını dile getirmiş fakat transfer istemeyeceğini belirtmişti. Kararından dönen deneyimli çalıştırıcının böyle bir ifade kullanmasının ana nedeni olarak kulübün içinde bulunduğu zor durum olarak gösterildi. Bursaspor‘da  Alanyaspor maçı sonrası bu bölge için de somut adımlar atılması bekleniyor.

42 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bunu görmek için transferin son haftasının gelmesine gerek yok ki zaten jorquera yok sakatlığı var cezası var her şartta 8 numara gerekli ki zaten badu da 1 maçta sorumluluk almadı.

    89
    1
    1. @Örnekal yorumuna yanıt olarak

      Badu geldiginden beri kotuydu hiz sorumluluk almiyordu hep kacak guresiyordu ama her ne hikmetse 90 dakika oynuyor..Bu durumda bile Furkan soyalp oynatimiyor adana demir kupa macinda iki gol atti tam oynamaya basladi..Trabzon macinda yusuf yazicinin golune engel olamadigi diye kizaga cekildi..Peki ya badu hocanin torpillisi mi en son basaksehir macinda dakika 30 da bagirdik degistir diye tribunde ama 90 dakika oynadi ne hikmetse..Ben hocalarin kendi adamlarina bu kadar torpilini hazmedemiyorum..Kayseri hocasi ilk yari iki sifir geride takim dokuluyor devre arasi iki degisikle takim saha kalkiyor..Ama bizim prof oyuncu degistirmek icin 70. Dakikayi bekliyor..Bize sahada duran degil Yilmaz hoca gibi kayseri hocasi gibi cilgin adamlar gerekiyor..mosyoyu ben tribunden gorunce bile uykum geliyor..Takim kadromuz cokta kotu degil ama biraz kaliteli takimlara hicbirsey yapamiyoruz..Bu kadro senol hoca da olsa ilk 3 yada kupa finali gosterirdi..Neyse eksileri vereceksiniz bekliyorum..

      29
      35
    2. @Örnekal yorumuna yanıt olarak

      Hücuma çıktığımızda Badu çok önde kalıyor, defansa döndüğümüzde ise Agu stoperlere çok yaklaşıyor. Bu yüzden orta sahada hiçbir varlık gösteremiyoruz. Rakip takımlar orta sahamızı sürklase ediyor sürekli. Orta ikilinin yer tutma aklı ve becerisinin çok yüksek olması lazım günümüz futbolunda. Bu yüzden Bellushi şutları ve son vuruş becerisi çok iyi olmasına rağmen hücümdayken rakip sahaya yayılmışken bile Ortasaha yuvarlağının rakip takım kalesine bakan ucunda ve civarında beklerdi. Karaktersiz Ozan da defanstan aldığı topu hızlı bir şekilde rakip yarı sahaya taşırdı. Şu an maalesef topu ayağımızda eveleyip geveleyip duruyoruz. Çünkü bu orta saha ile hem bölgeyi ele geçiremiyoruz. Hemde rakip sahaya oyunu yıkamıyoruz.

      49
      1. @İlkerGr yorumuna yanıt olarak

        ilkerGr .arkadaşım..aylardır dile getirdiğim ORTA SAHA..ORTA GÖBEKTE.. hiç yokuz..ve bu başımıza iş açıyor diye sürekli yazıyorum..evet arkadaşım..ileri ve geri vaya top çevirmede havadan.dönen topta..her şekilde top orta GÖBEĞE UĞRUYOR..fakat BURSASPORdan kimse yok..rakip çakıyor bir adamı..orta göbeğe maç gidiyor…yani biz bu orta göbek meselesini HALETMEDEN KİM GELİRSE GELSİN..OLMAZ..battaja O KISACIK BOYU VE BACAKLARI İLE BU ALANI BİR ŞEKİLDE KAPATMAK İÇİN ÇABALIYOR…ama yetersiz..arkada AGU. BADU bu göbekli adamlar KORKAK ne ileri ne geri orta alanda durmayı doldurmayı akıllarına gelmiyor…ya tamamda..HOCA BU HATAYI BURADAKİ EKSİKLİĞİMİZİ NASIL GÖREMEZ..HADİ hoca göremiyor..başka bir akıllı yokmu..futbolculardamı görmüyor..mesela KALECİMİZ NASIL GÖRMEZ..orta göbekte kimse yok…herkese selamlar.. ORTA GÖBEK BİZİM OLURSA HER MAÇA ASILIRIZ.

        1. @ms yorumuna yanıt olarak

          Aynı fikirdeyiz kardeşim. Oyunu okumasını bilen gözler görüyor herşeyi. Birde kaybettiğmiz her maçtan sonra Batalla’ya vefasızlık yapılıyor ya. Çok üzülüyorum gerçekten. Adam 13 km koşuyor, orta sahayı daha santra yapılır yapılmaz rakip takıma verdiğimiz için. Gol vuruşu yapacak asist yapacak mecal kalmıyor adamda. Birde yaşlandı, artık eskisi gibi yapamıyor falan diyor sığırcanlar 🙂 Yeni 34 oldu adam. Canını dişine takıyor. Her orta sahaya gelip top aldığında alkışlanması gerekiyor o esnada ki merkez orta sahadaki Badu, Agu belki hatırlar asli görevini. Ama nerde o bilinç bizde ???

  2. castroyu arıyoruz şimdi 200 bin euro için alınmayan adamı şimdi arıyoruz yazık sizin transfer anlayışınıza

    64
    1
    1. @timsah yorumuna yanıt olarak

      Olmuşla ölmüşe çare yoktur derler.Gecmiste yaşayanlar başarısızlığa mahkumdur.Birakin artık Castro olmamış Poko yatmamış vs.yi.Takima destek olmak ve elde kalan çöpleri göndermek zorundayız.Siz Poko nasıl olmadı diyince Poko Bursaspor a gelmiyor.Anlayin artık bunu.

      5
      1
    1. @Br yorumuna yanıt olarak

      Furkan’ın kadroya girememesi kendi suçu değil. Hoca forma verdiği an hep iyi oynadı. Gol attı. daha ne yapsın. Oynatacaksın ki oynasın.

      16
      48
    1. @Okan yorumuna yanıt olarak

      Saçmalama ya laval tipik 6 numara şamilin zencisi sert bi adam sadece 6 numara için fena bi oyuncu değil

      3
      1
    1. @77tobe yorumuna yanıt olarak

      Badu’nun özgeçmişinde sorun yok. Udinese , Gana Milli Takımı…Alındığında kimse itiraz etmedi zaten …Bir Appiah değil ama tembel de değil. Takımla uyum sorunu yaşadığını düşünüyorum. Orta sahamız geçen seneden biraz daha iyi ama halen operasyon gerekiyor. Burada Grozav’ın performası çok önemli. Bahsettikleri gibi iyi çıkarsa diziliş, taktik vb değişebilir.

    2. @77tobe yorumuna yanıt olarak

      Bize atılmış en büyük kazık Harazidir, sonra frey,taiwo,holmen,stoch,traore vs gelir.
      Kösteğe devam ederseniz canlıyı öldürürsünüz….
      Azıcık destek zaten hoca görüyor alternatifi olsa değiştirecek

      22
      6
  3. Badu nun formu hep böyleydi, 1 gol 1 asisti var ama hiç bir zaman iyi olmadı bursasporda..Deportivo da Emre Çolak kızağa çekilmiş, el atsak getirebilir miyiz ki?

    24
    16
    1. @şekip ayhan özışık yorumuna yanıt olarak

      abiler hep eksi basmış, sanırım castro dan başka 8 bilmedikleri için yeni isim ortaya atılınca afalladılar. Emre Çolak iyi bir ofansif orta saha oyuncusudur, la liga da ortalamanın üstü oynamaktadır.

      2
      1
  4. Baduya vereceğimiz parayı onu oynatmayarak çıkarabiliriz… Sezon başında Mert Hakan Yandaş diye diye dilimde tüy bitti.. 8 numara pozisyonunda ve Sivasspor’da çok ta güzel oynuyor.. Böyle böyle küstürüyoruz şehrin çocuklarını.. Şimdi arayın bulabilirseniz…

    21
    1
  5. Yönetimin göndermek için kırk takla attığı Jorquera’yı arar olduk. Jorquera’nın olduğu maçlar hep en etkili olduğumuz maçlar olmuştu. Bu oyuncunun akıbeti ne olacak merak ediyorum açıkçası, Kulüpten de hiçbir açıklama yapılmıyor maşallah sanki kendi oyuncumuz değil (!)

    17
  6. Bu taraftar kaliteli hoca hak etmiyor.ya arkadaşım gecen sene küme dusecek Bursaspor vardi.Durun bi yahu.Hocaya zaman tanıyalım, gerekeni yapacaktir.Yilmaz Vurali mi uygun görüyorsunuz koca kulübe

    7
    4
  7. Badu , belli ki hoca içinde büyük hayal kırıklığı olmuş,
    Oysa görünen köy kılavuz istemezdi. Beyimiz ilk bir kaç hafta dışında ortalarda yoktu.

    Elinde dikine oynayan pas yüzdesi yüksek Grozav varken 8 numara istemek yerine, 4-2-3-1 düşünülmeli.
    Ertuğrul yok. 4 lü defansın sağında Barış zaten iyi oynar. Orta ikilide takım arkadaşları Agu ve Seshu oynatabilirse zaten sakat olan Battala’nın bölgesinde Grozav çok verimli olur. Alanya’da hocanın bunu deneyip öyle karar vereceğini tahmin ediyorum.

  8. Alanya maçı sonrası demek,eğer o maç hasbekader kazanılırsa transferden vazgeçeriz demek ! İşte bu kadar küçük düşünen,öngörüsüz,günlük düşünen vizyonsuzlukla boğuşan insanlar topluluğu !

  9. Takım dikiş tutturamıyor çünkü, takımdaki tüm oyuncular aynı seviyede değil. Kembo koşamıyor, yarım saatte bitiyor, badu koşmuyor mücadele etmiyor. Sow zaten ilerde. Bu oyuncuların eksiği diğer oyunculara biniyor. Sizin kötü dediğiniz diğer oyuncular, orta saha mücadele etmeyince ekstra oynamak zorundalar. Barış koşuyor ama tek başına bir şey yapamaz. Batalla çok koşuyor ama badunun açığını kapatamıyor ve sonunda sakatlanıyor. Koskoca barcelona forvetsiz oynuyor ve tüm oyuncular koşuyor, komple birlikte hareket eden bir makine. Son maçta Sow ileri gelin pres yapın diyor, badu ve agu geri çekilmişler, koşmak istemiyorlar. Le Guen ‘in oynattığı sistem, 70 lerin sistemi, modern futbolda yeri yok. Diğer taraftan, kendisi bir fransız, olaylara yaklaşım tarzı farklı. Her ne kadar iyi bi profesyonel olsa dahi, aldırdığı oyuncular yaramaz. Badu acilen gitmeli. Yerine oyuncu bakılsın, poko olmadı, karabükten ceyhun gülselam bile daha fazla iş yapar, Ben LeGuen’in yerinde olsam kemboyu son yarım saat oynatırım, maça çok koşan bir takımla başlarım. Badu’nun yerine yeni gelen shehu oynasın. batallanın yerine grozav, karşı takım ataktayken tüm oyuncuları ileri çıkarıp pres yaptırırım. 90 dakika mücadeleetmeyen koşmayan adam takımda oynamasın. Badu ve kembo ilk onbir oyuncusu değiller.

    4
    1
  10. Ah hocam ah. Sezon başında Badu Badu diye tutturdun. Hasan’la Hüseyin’i Avusturya’dan İtalya’ya gönderttin. Alalım diye uğraş allah uğraş, ee sonra sonuca bak. Şimdi de kalkmış onun yerine yine adam istiyıorsun. Buneyin kafasıdır ya?

    2
    9
  11. Oyalama haberi birincisi bunlar kimseyi almaz ikincisi alanyaspor maçından sonra adım atacaklar yazıyor böyle komedi mi olur araştırma yapıp alacak ama 3 4 gün sonra olan maçtan sonra hikayeden haber işte

  12. Bir de samimi bir eleştiri…

    De ki devre arası Messi’yi transfer ettin ve 2. yarının ilk maçına çıkıyorsun.
    Amatör kümenin hocası bile bu şartlar altında hazır Messi’yi ancak 60. dk sahaya sürer.
    Takıma , tribünlere şevk , rakibe korku yayılır..

    Beğen beğenme… Stancu ya da başka bir oyuncuya bu saygısızlıktır. Emeğine haksızlıktır.
    Yahu… Hoca… bu nasıl bir korkudur…???

    2
    5
  13. baduyu sen istememişmiydin bay mosyö. kemboyuda sen istemiştin adam 90 dk oynayamıyor. aguyu sen istemiştin adam bomba gibi ne yapacağı belli değil. ekongu sen istedin. savunmada bir iş yaptığı yok.

    2
    1
  14. badunun sözleşmesine inşallah sözleşme bitmeden takımına dönebilir diye madde koymuşsunuzdur. Öyleyse oradan artacak parayla alıverin işte birini

  15. Bence ozan tufan ile anlaşılabilirse,fener ile aralarındaki problemden dolayı uygun ve taksitli olarak alabileceğimizi düşünüyorum

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu