Bursaspor’a büyük müjde

Aralık ayı olağan meclis toplantısını dün yapan Bursa Büyükşehir Belediye-si'nden Bursaspor'a büyük gelir sağlayıcı bir karar çıktı. Yeşil Beyazlı kulübün Yunuseli'ndeki 28 bin metrekarelik arazisinde imar değişikliğine gidildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında toplandı.

Toplantıda birçok konu karara bağlanırken Bursaspor‘u da yakından ilgilendiren bir karar oybirliği ile geçti.

Karara göre Yeşil Beyazlı kulübün bundan yaklaşık 6 ay önce hazineden ihale ile 2 milyon 250 bin TL’ye satın aldığı Yunuseli Bölgesi Dereçavuş mevkisinde yer alan 28 bin metrekarelik tarlası imarlı hale getirildi. Maddi kaynak arayışındaki Bursaspor’a müjde niteliğindeki bu değişiklik mecliste sandalyesi bulunan tüm parti temsilcilerinin oybirliği ile karara bağlandı. Bursaspor yönetimi bu bölgeyi lojistik bir alan ve depolama bölgesi amacıyla satmayı planlıyor.

Satış işleminin bir aylık askı sürecinden sonra başlayacağı bildirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi‘ndeki kararla ilgili konuşan Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Pulat tüm belediye meclisi üyelerine teşekkür etti. Kulübün önemli bir gelir kaynağına sahip olduğuna vurgu yapan Pulat, “Bu konuda bizlerden yardımını esirmeyen Bursa Valimiz Sayın İzzettin Küçük, Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ve oybirliği ile kararı onaylayan meclisimizdeki tüm parti temsilcilerine teşekkür ederiz. İmar değişikliği ile birlikte kulübümüz bu anlamda ciddi bir gelir getirici hamleye daha ulaştı. Buradan elde edeceğimiz gelirle bir nebze olsun kulübümüzün ekonomik anlamda rahat nefes alması sağlanacak” diye konuştu.

Kaynak
Bursa Hakimiyet

23 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Arkadaş Böyle bir kanunsuzluğa ne gerek var!! biz Bursasporluyuz ancak ondan önce hak var hukuk var. İmar yasasını işine geldiği gibi değiştirmek Bursaspor için bile olsa ahlaksızlıktır. Bu hükumet döneminde hep böyle olaylar olduğu için gayet doğal karşılıyoruz ancak toplum temelden etkileniyor!! çare başka yollarla aranmalıydı.

    69
    45
    1. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      Tebrik ederim dostum herşey bir yana hak hukuk biryana. Başkası yapınca kötü biz yapınca sorun yok. Bizim toplumumuzun en büyük hastalığı budur.

      14
      2
    2. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      3 İstanbul takımının neler yaptığını bilseydin böyle konuşmazdın. Tamam ahlaklı olsun ama ,karsınızdakiler ahlaksız..Onlara ne araziler verildi…

      13
      4
    3. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      Fenere,bjk ye,gs ye hatta simdilerde basaksehire butun Istanbulu peskes cektiler,yakinda bunlara Anadoluyu vermeye baslayacaklar,basladilar bile zaten,butun bunlar normal,Turkiye gercekleri ! Bursaspor 3-5 donum arazide kolaylik saglaninca kanunsuzluk ! Sen neyin pesindesin ? Zaten merak etme,asil bu yolla Bursasporu kurtaracak borclarini sifirlayacak buyuk projeler,bir seklide birileri tarafindan engelleniyor,bir sekilde problem cikarilip yaptirilmiyor,o dedigim kuluplere Turkiyenin heryerinde bedava araziler verilip imara acilirken Bursaspora kendi sehri Bursada ne zorluklar cikariliyor ! Dedigim gibi devede kulak,kicikirik ne dersen de uc bes kucuk arazi kiyaklarina bile kendi taraftari dil uzatiyor,gercekten Bursasporun isi cok zor,cok !!!

      19
      10
    4. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      Doğru bir konuya değinmişsin… klüpten beslenenlerin işine yarayacak… klüp niye dar boğazda sizce futbolcu, menajer, aracı avantacı v.s. devam eder böyle… şirketleşsin klüp o zaman bunları konuşmayız… sanayici niye destek vermiyor, yiyici çok adam para kazanmak için terinin son damlasına kadar çalışacak, yiyicilere alın size destek diyecek, o kadar aptal değil artık kimse… adalet bir gün herkese lazım olacak…taraftar grupları kime hizmet ediyor, durduk yere küfürlü tezahürat ile niye ceza aldırıyor, nerede bilinç… biz klüp olarak bitmişiz daha boş konuşuyorsunuz… gerçek Bursaspor sevdalıları bu dediklerimi üzerine almaz… saygılar

      19
      8
    5. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      şu ”başka yolların da” neler olduğunu bir söyleseydin çok daha güzel olurdu. mesela ben birini söyleyeyim.
      taraftarlar olarak kulübümüzü maddi ve manevi anlamda yeterince ve gerektiği gibi sahiplenemiyoruz.
      kulüp taraftardan alamadığı desteği, zorunlu olarak siyasilerde ve bankalarda arıyor.

      20
      1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

        ne alakası var sevgili kardeşim. memlekette doğru ve güzel işler de suç sayılmaya başladı. başakşehir benim babamın takımı değil. adamları örnek ve model almamız gerekirken çamur atıyoruz.
        a- başak şehir bugünkü durumuna en az 5 yılda geldi.
        b- gelirleri her kulübün olduğu kadar dı. ama bunu planlı ve doğru kullandılar.
        c- en büyük avantajları medya ve taraftar baskısının olmamasıydı.
        d- sadece bu sebepten, önce yönetim + teknik adam + kadro istikrarını sağladılar, sonrada kurumsallaşmalarını gerçekleştirdiler.
        e- bizde öyle mi? Bursaspor da son 4-5 senede köristan, bölükbaşı, ali ay olmak üzere 3 başkan. hatırlayabildiklerim h.karaman, m.topçu, daum, i.buz, m.er, h.hamzaoğlu, a.örnek gibi bir sürü antrenör ve de sayısız futbolcu geldi geçti…

        7
        2
    6. @SUPPORTERS yorumuna yanıt olarak

      aynen, kamu malı yani halkın malı..tüyü bitmemiş yetimin hakkı var o arsada..sen tarlayı ticari arsaya çevir ve kulübe kıyak çek..Kulüpte sorumsuzca yönetilsin furkana bilale yedirsin, beyler o para bunlara gidecekse ben de hakkımı helal etmiyorum.

      23
      7
      1. @9-Mercan Yıldırım yorumuna yanıt olarak

        Kamu malı değil orası Bursasporun ihale ile satın aldığı bir yer sadece imar’a açıldı. Bu kadar büyütülecek bir şey yok. Bir zamanlar her yer bu şekilde imara açıldı ve siz, biz ev yaptık ya da aldık oturuyoruz.

        10
        4
  2. Her ne kadar fanatık Bursasporlu olsamda bu şekilde saçma bir düzene karşıyım arkadaş. Belediye ayak oyunları ile gelecek para gelmesin. Kolay kazanılan para kolay harcanıyor. Sonucuda bilal, furkan ozcal, deniz yılmaz oluyor.

    14
    3
  3. Çok zor durumda olduğumuz için seviniyoruz ama yapılan etik açıdan tabii ki doğru değil… Bursasporumuz bence 4-5 benzinlik sahibi olsun ve kuracağı şirket ile bu benzinlikleri kendisi işletsin. Her sene yıldız bir futbolcu alır o benzinlikler… Yakın çevre yolundaki benzinlik resmen para basıyor…

    14
    1
  4. Bursasporlu olarak bakınca gayet güzel fakat vatandaş olarak usulsüz buluyorum.Bursaspor burda aracı yani eli kirlenen kurum olacak.İmara uygun olmayan bi yer Bursaspor markası üzerinden imara uygun hale getiriliyor ve sonunda özel bir şirket gelip burayı satın alacak.Buraya Bursaspor bir işletme kurup gelirleri kalıcı olarak Bursaspora sağlansa daha doğru olurdu.

    10
    1
  5. Uzun vadeli, sürekli gelir getiren projeler gerekli. Arsa satılacak, Deniz’in, Sercan’ın Bilal’in parası ödenecek. Sonra?

    4
    1
  6. Ellerinde hesap makinası ile dolaşan Bursamızın baş veznedarları,saymanları,maliyecileri olan Orhan GÜNEY ve Süha GÜRSOY’a iş çıktı desenize

    3
    1
  7. Bende stad isim hakkı satıldı sandım. Buda iyidir başlangıç olarak. Sayın Büyükşehir başkanından isteğimiz şu stad çevresi ve demir bariyerlerin acilen kaldırılması konusunuda halletmesi. Hapisane içinde duran bir stad şeklinden kurtulsun.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu