Bir şeyler eksik!

Tam herşey yoluna girdi derken, üst üste alınan yenilgiler bütün moralleri alt üst etti. Daha şimdiden mağlubiyet sayısı 4 oldu. Bazı oyuncuların halâ istenilen düzeye gelememesi, yedek kulübesinden katkı alınmaması ve forvet eksikliği skorlara ciddi bir şekilde tesir etti.

Geçtiğimiz sezon büyük bir travma atlatan ve yeni döneme büyük umutlarla giren Bursaspor‘da işler istenildiği gibi gitmiyor. 7 hafta sonunda arzuladığı sonuçları alamayan yeşil beyazlılardaki eksiklikler skorlara ciddi bir şekilde tesir etti. Yerinde transferler yapan ancak bazı isimlerin sezon başı kampı görmediği için halâ istenilen düzeye gelememesi yeşil beyazlılarda büyük sıkıntı yaratıyor.

YUSUF NERELERDE?

Kembo ve Delarge‘nin halâ 90 dakika oynayacak seviyede olmaması Bursaspor’un kanat etkinliğini tamamen azaltıyor. Diğer büyük sıkıntı ise yedek kulübesinden gelen oyuncuların hemen hemen hiç katkı verememesi. 2. Hafta’da oynanan Alanyaspor maçında 71. dakikada oyuna giren Delarge, uzatmalarda attığı golle galibiyeti getirmişti. O günden sonra oyuna sonradan giren hiçbir isim skora tesir etmedi. Transferin son gününde renklere bağlanan Yusuf Erdoğan, şuana kadar ortalıklarda gözükmedi.

5 FORVET VAR, BİRİ ORTADA YOK

Forvet sıkıntısı da 7 haftalık süreçte gün yüzüne çıktı. Bogdan Stancu rakip fileleri 2 kez havalandırırken, beklentileri karşılayamadı. Deniz Yılmaz, eleştirilerin odağındaki isim olurken, Kubilay Kanatsızkuş, Sinan Bakış ve Sercan Yıldırım ise pek ortalıkta gözükmedi. Kubilay, Kayserispor maçında haftalar sonra 21 kişilik kadroya girdi. 7 hafta sonunda daha şimdiden 4 mağlubiyet alan Bursaspor sadece Alanyaspor, Akhisarspor ve Evkur Yeni Malatyaspor‘u mağlup etti.

Kaynak
Olay

25 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bu şeye benziyor.Elinizde bir at var.Ona durmadan küfür hakaret küfür hakaret Edip sonrada bu at neden koşuyor demek gibi bir şey.Tamam bir Real Madrid değiliz.İyi de yönetilmiyoruz ama bu şekilde veryansın iyi değiliz demek kime ne fayda sağlıyor? Ben sezon başlarken denizin ne olursa olsun oynatılmamasi gerektiğini dusunenlerdendim.Hala da öyle düşünüyorum.Le guen e lisanları da haksız buluyorum.Adamın elindeki en iyi seçenekleri degerlendirmeye çalıştığını düşünüyorum.O yüzden takımımıza eleştiriyi dozunda yapıp bence sahip çıkalım.

    40
    8
    1. @Green Man yorumuna yanıt olarak

      Hoca bütün hafta oyuncularla bir arada o gormuyorda bizmi görüyoruz. Vardır bir bildiği sabırlı olalım. Deniz bence milli takıma gidebilecek çapta bir oyuncu.

    2. @Green Man yorumuna yanıt olarak

      Evet ağzı olan herkes eleştiriyor. Hepsini dikkate almamak lazım ancak hoca sürekli değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmakta ısrar ederse, Oyuncu değişikliklerinde sürekli hata yapar, takımının kondisyonunu hala çözemez ve tüm camianın istemediği bir oyuncuya bu kadar şans tanır ve o da istenileni veremezse dünyanın hangi teknik direktörü olursa olsun eleştirilir. Önemli olan yıkıcı olmamak, doğru eleştirmek ve asıl önemlisi Le Guen’in bu eleştirileri anlaması ev dikkate alması. Yoksa geçen seneden değişen hiç birşey olmaz.

      7
      4
      1. @cüneyt alkış yorumuna yanıt olarak

        yapma hocam ya. kimin oynayacağına camia karar verecekse hocaya ne gerek var. görende vagner love, rodelaga, adaboyer kenarda oturuyor, deniz oynuyor sanacak. kusura bakma ama sadece takım kondisyonunda haklısın. takım maç oynadıkça ve bu konuda çalıştıkça o da belli bir düzeye gelecektir. bırakta guen bu kadar küçük şeyi görsün. biraz zaman verde sorunu çözsün.

        4
        1
      1. @baliç yorumuna yanıt olarak

        Kardeşim green man Batalla nin alternatifi olarak deniz yilmazi sahaya süren bir hocadan bahsediyoruz. Bu hem Batalla ya hakarettir.senin bu takımdaki yerin deniz ile aynıdır demektir.hem de üç milyonla dalga geçmektir. Hoca bu anlayışla devam ederse superligden silinir gideriz. Ne demişti kendisi yenilebilirizde fakat sahada savaşarak. Koskoca bir kentle alay edercesine yapilan tercihlere karşıyız.kendimize gelelim.Batalla nin yerine ilk onbirde denizi görmek sence çok mu mantıklı.doğruları bulmak adına tabiki yanlışları söyleyeceğiz.bakın yedi hafta oldu. Puanımız kac dokuz.yitirilen puan kac oniki.bu durum bizi nereye götürür.derine en derine.biz geçen yıllardaki duruma düşmemek için doğruları daha fazla yapmalıyız.Bursaspor u deneme tahtasına çevirmek çok yanlış olur.taraftar olarak üzerimize düşen ise stadı doldurup rakip ve hakem üzerinde baskı kurup ic saha maçlarını lehimize çevirmeye çalışmaktır.nokta.

        11
        7
  2. Biz asıl transfer Döneminde kaybettik ! Transferde agresif olacaksın,elini çabuk tutacaksın,işini çok önceden halledeceksin,Le Guenin istediği gibi önce defanstan başlayalım,sessizlik,sakinlik,ona konsantre olalım,sonra orta sahaya geçelim,sessizlik,sakinlik bune Amk.sanki Yoga yapıyoruz !!! Transferde buldunmu affetmiycen bam bam bam ! Önce defans,sonra orta saha en son forvet ve kanatlar derken sona kaldık vede dona kaldık !Kaliteden ziyade ucuzluk birinci kriterimiz oldu ! Yenildiğimiz Kayserinin forvetlerine bakalım,sakatlıkları olan Gyan,Stiliskoviç,bu Stiliskoviç Braganın son iki sezonununun en etkili santrforuydu,Umut Bulut ha birde Welitonu göndermişler,Varela var,,bide bizimkilere bak ! 14 yabancı hakkın olduğun bir ligde böyle olmalısın,Kayserinin borcu yokmu ? Var ! Ama bizim 1.8 milyon euro teklif ettiğimiz adama onlar 500 bin euroya sahip oluyorlar,demekki biz işi bilmiyoruz,Göztepe,iki tane iyi santrforu varken Etonun peşinde koşuyor,Antalya elinde Maicon,El Kebir gibi kanat forvetler varken gidiyor Menezide alıyor,hiç kimse kusura bakmasın Süper Lig kurtlar sofrası ve biz hariç herkez oyunu kuralına göre oynuyor,birtek biz oynayamıyoruz !!!!!

    29
    -17
  3. Bütün sıkıntıların sebebi Ali Ay ve yönetimidir.Ali ay ve yönetimi görevde olduğu müddetçe biz zirve takımı asla olamayız ve Avrupa kupalarına asla katılamayız.şampiyon olmuş bir kulübe, bu yönetim yakışmıyor.inşallah Mayıs ayındaki kongrede sağlam bir yönetim ve başkan adayı çıkar.

    21
    6
    1. @Mustafa 16 yorumuna yanıt olarak

      biz bu kafayla gidersek daha iyilerini sittin sene beklersin. futbolu bilen donanımlı bir insan enayimi bu kulübe başkan adayı olsun. iki mağlubiyette başına neler geleceğini biliyor. sahanın içini ve dışını yönetmek sanıldığı kadar kolay ve çabuk olmuyor. hee, gs gibi harcarsın transfere 135 milyon EURO ! onu anlarım… öncelikle küçüle, küçüle sıradan bir Anadolu kulübü olarak kaldığımızı kabul edelim. tabi bu tür sonuçları da… gerçek futbol adamlarının başkan adayı olmalarını istiyorsak. yok biz, FUTBOL KENTİYİZ ! bu durumu kabul edemeyiz diyorsak o zaman bir tam bir FUTBOL KENTLİSİ ! gibi hareket edeceğiz. öncelikle şehirde kaos ve kargaşayı bitirip FUTBOL ORTAMINI ! yaratacağız. daha sonra da futbolun bir oyun olduğunu, içinde üç netice barındırdığını, sonucu sindirmeyi. taraftarlığın sadece skor olmadığını. aidiyet duygusu ve kentlik bilinci olduğunu, kurtuluşun kurumsallıktan geçtiğini, bunun istikrar, sabır, sevgi ve desteğin şart olduğunu, ekonomik bağımsızlık için arenanın dolması gerektiğini bilecek ve bunlara göre hareket edeceğiz. aksi takdirde daha çok ali ay’lar gider yerlerine veli güneşler, hasan yıldızlar, ahmet topraklar, Mehmet kayalar gelir… ve bu masal böylece uzayıp gider…

      16
      2
      1. @ters köşe yorumuna yanıt olarak

        Hocam bu ne seviye ya. Keşke ama, yazdıklarının gerçekleşmesi 50 yılı bulur. İşte o zaman ligimiz, takımlarımız ve tribünlerimiz İngiltere, Almanya ve İspanya gibi olur.

  4. ben yediğimiz gollerde hocayı suçlarım arkadaş biz trübünde veya televizyon karşısında bu takım bağıra bağıra gol yiyecem diyor ama hoca gerekli müdahaeleri ya yapmıyor yada yanlış yerlere yapıyor ,bir barış takıntısı aldı gitti hocayı .Malesef ben bu maçtada geçen hafta ki gs maçındada hocayı suçluyorum en az birer puan aldırabilirdi takıma

    18
    5
  5. Beyler başta bende çok kızdım Hocaya ama futbolcular gibi oda uyum sorunu yaşayabilir daha yeni takımı ve ligi yeni tanıyor bu yüzden zamana ihtiyacı var ve adamın elindeki malzeme malum o da hata yapabilir bizim gibi insan sonuçta Destek olmaya devam edelim bu sene beklentiyi büyütmeyin bunu Hoca geldiğinde söyledi zaten biz ne kadar eleştirir ve sırt cevirirsek takım o kadar kötü olur Bir Bursaspor var başka yok ona sahip çıkalım

    14
  6. Bu takimda eksik olan kalite.yonetici.taraftar.futbolcu.stadyum daha dogrusu sehir olaral kalite ve vizyon sifir.kendimizi bi bok zannedip sonra kicimizin ustune oturuyoz

    13
    1
    1. @Sami yorumuna yanıt olarak

      abi topla oynama süresi önemli ama sonucu belirlemiyor. verdiğin yüzdelerle üç, dört, beş farkla kaybeden takımlar var. takım geç kuruldu, fizik gücü hala yükselmedi. bizim lig tekniğe değil güce dayalı lig. guen de dahil gelenlerin hepsi bunu yeni öğreniyor ve sıkıntısını yaşıyor. geçici durum düzelecektir.

    2. @Sami yorumuna yanıt olarak

      Topla oynama yüzdesinin direkt olarak sonuca etki etmesi durumu demode oldu artık. O eski Barça taktiğiydi ve bu zamanda takımlar artık doğru pozisyon alıp direkt olarak kaptığı toplarla sonuca gitme eğiliminde. Real Madrid bile Zidane sonrası bu taktiği kullanıyor. Elimizdeki oyuncu kalitesi kısıtlı olduğu için şu anda bunu yapamıyoruz ama taktik oturdukça, zamanla istediğimizi oynamaya başlayacağız diye düşünüyorum.

  7. Ben hocanın geçen sezon verimsiz olan futbolcuları kendi taktiğiyle de görmek istediğini düşünüyorum. Bilal’i, Deniz’i kullanmaya çalışmasının başka bir açıklaması yok bence. Genel olarak bakınca çok da mantıksız bir düşünce değil bu düşünce. Bir teknik direktörün oyun mantalitesi ve taktiğiyle son derece verimsiz görünen bir futbolcu, farklı bir teknik direktörle çok farklı bir düzeye gelebilir(iyi veya kötü). Bu söylediklerimi Deniz vs futbolcular özeline girmeden söylüyorum, tamamen genelleme yapıyorum. Hoca bu gibi futbolcuları tahminen en fazla 1-2 maç içinde komple eleyecektir ve elinde kemik bir kadro bulunduracaktır. Farkındaysanız Bilal 2 denemeden sonra düşünülmeyen bir futbolcu oldu. Deniz de belki son şansını Kayserispor karşısında bulmuş oldu. Eğer bir sistem oturacaksa Le Guen’e güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. O gidip başka bir teknik direktör gelse bile iki olumsuz sonuçta yine teneke takıp göndermeye çalışacağız. Sonuçta sezon başındaki o coşkulu futbolu yine bu teknik direktör ve takımla gördük.

      1. @Esentepeli Kadir yorumuna yanıt olarak

        kovulmak istiyor. taminatı var demek ki. hala anlayamadıysanız o sizin bakış açısı probleminiz. göreceği. bu senede ligde kalmaya oynuyacağı. alanyayı yendik son saniyede şans eseri golle. akhisarı yendik harun kalde devleşti. malatyayı yendik. bi 15 dk daha olsa maç 4-4 olacaktı. geçen sene ligin ilk yarısını 27 puanla 5.kapatmıştık. sonu ne oldu. bu seon daha beteri olacak çünkü kötü takım yok. kandırmayın kendinizi. bu sezon ligde kalmaya oynayacağız.

        1
        4
  8. iyi fudboldan anlayan teknik direktor eksik denizle yola cıkan yol alamaz cözecek söz verdi yeni transfer dedi gerek yok dedi cöz cözemesen dön sesizce fransaya denemeyle olsaydı hamza mutlu cözerdi

    2
    2

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu