Altepe “Bursaspor’dan başarı bekliyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hibrit çim uygulamasının Alanyaspor maçına kadar büyük ölçüde tamamlanacağını, maçtan sonra da kalan bölümlerin yapılmasıyla artık stadyumun zemininde bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Bursaspor’un kentin en önemli markası olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Bursaspor küme düşseydi, Bursa küme düşecekti. Bu anlayışla kentin prestiji için herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

Büyükşehir Stadyumunda zemin kaplama çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Takımın simgesiyle özdeş olarak timsah görünümünde inşa edilen stadyumda, timsah kafasını oluşturan bölümün inşaatı da tamamlanma aşamasına gelirken, yaklaşık 2 yıldır kullanılan stadyumun zemininde yaşanan sıkıntılara da köklü çözüm getirildi. Zeminde suyu tam geçirmeyen kil tabakasından kaynaklanan sorunların çözümü için zemindeki mevcut çim tamamen kaldırılırken, altyapı ve tesviye işlemlerinin ardından ise yeni zemine yeni çimler ekildi. Zeminin tamamen çimle kaplanmasının ardından da dayanıklılığın artırılması ve bir daha sorun yaşanmaması için hibrit çim uygulamasına geçildi. Özel makinelerle hibrit çimler zemine ekilirken, Alanyaspor maçına kadar çalışmalar aralıksız devam edecek, kalan bölümler de bu maçın ardından tamamlanacak.

Bu ayarda bir stat yok

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hibrit çim uygulamalarını yerinde inceledi. Yaklaşık 2 yıldır kullanılan stadyumun zemininde çeşitli sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Başkan Altepe, “Bursa tarihinde kente kazandırılan en büyük eser stadyum. Her şeyi özenilerek yapıldı. Sıkıntı yaşanmasın diye tribün dizaynından her zeminine en iyisi oldu ve UEFA stantlarına göre tüm kriterlere uyuldu. Eksiklerin tamamlanması aksaklık giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Aksaklık görülen yerlerden biri çimlerdi. Yapılırken Atatürk stadıyla aynı sistemin yapılmasını istemiştik, öyle de yapıldı. İki sezon oynandı ama belli sıkıntılar yaşandı. Çünkü konum Atatürk Stadıyla aynı değildi. Orada tribünlerin yüksekliği fazla değildi, zemin her taraftan güneş alıyordu. Burada etraf tamamen kapalı. Özellikle güney kale arkası dediğimiz kısımda sıkıntı oluyordu. Sonunda en modern sistemle hibrit olarak değiştiriyoruz. Bir daha sıkıntı yaşanmasın istiyoruz. Her şeyi güzel olsun kimse statla ilgili kötü konuşmasın istiyoruz. Çünkü Türkiye’de bu ayarda bir stadyum yok. Çalışmalar güneyden başlayarak ortaya doğru gidiyor. Maça kadar ortaya kadar bitmiş olacak. Maçtan sonra da kalan kısımlar tamamlanacak” diye konuştu.

Beklentimiz başarı

Basın mensuplarının soruları üzerine Bursaspor’dan beklentilerini de açıklayan Başkan Altepe, “Bizim tek beklentimiz başarı. Çünkü Bursaspor bizim en önemli markamız ve kentin tanıtımı için en önemli değerimiz. Ben göğsümde Bursaspor rozeti taşıyorum çünkü bu ortak değerimiz. Tüm kurumlar ve kuruluşlar gibi belediye de takımın daha iyi olması için üzerine düşeni yapıyor. Türkiye ve dünyada kulübüne en çok sahip eden belediyeyiz. Bugün 50 – 60 bin en fazla 200 bin nüfuslu şehir takımlarının Avrupa’nın en iyi takımları olduğunu görüyoruz. Bursa 3 milyonluk şehir. 40’ı aşan sanayi bölgesi ve 1300 yabancı firması olan, dünyaya mal satan ve yüksek teknolojili üretimler yapan bir şehir. Tramvaylar, uçaklar üreten, rüzgar santralleri üreten şehir, neden bir dünya takımı çıkarmasın. İyi bir başkanımız var. Önemli olan destek. Geçtiğimiz sezon kendi kendimize darbe vurduk. Bursa’nın alamayacağı futbolcu yok. Her türle desteği veriyoruz. Herkes moral versin, destek versin. Eksiklikler tamamlanır, Bursaspor yoluna devam eder. Bizim takımımızın başarısız olma şansı yok. Her türlü imkan var. Kamuoyu biraz harekete geçerse güzel hava ve ambiyansla başarı gelecektir” dedi.

Yeşil beyazlı renklere leke sürülmesin

Her kurum ve işletmenin nasıl prensipleri varsa kulübünde prensipleri olması gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Herkes üzerine düşen konuda konuşmalı. Böyle olursa birkaç yıl içinde Avrupa’da mücadele eden kulüp olur. Sadece zihniyet ve irade eksikliği var. Bursaspor, Türkiye şampiyonu olmasa da Avrupa liglerinde sürekli oynar. Takım güzel, forvette biraz eksikler var. Tamamlarlarsa güzel olur. Bu takımın arkasında Bursa var, zor bir şey değil bunlar yapılır. Yeter ki bu oyuncuları kendi elimizle etkisiz hale getirmeyelim. Başka kulüplerde oynamayanları getirip moral verelim. Ben çocukluğumdan beri stada geliyorum. Metin Oktay babamın teyzesinin oğlu ama Galatasaray’la bir bağımız yok, hepimiz Bursasporluyuz. Benim 8 yaşındaki resimlerim bile Bursaspor formasıyla. Bakın timsah kafası da bitiyor. Hangi stadı yarıştıracaklar merak ediyorum. Stadı her şeyiyle birlikte Bursaspor’a verdik. Stadı yaparken, koltuk satmayı, isim hakkını düşündük ama tamamını Bursaspor’a devrettik. Geliri artsın, kimseye ihtiyacı olmasın diye. Şimdi daha sırada kamp merkezleri var, tesisleri var. Onlarla ilgili projeleri de hazırlıyoruz. Bunun siyasetle alakası da yok. Seçmenin yüzde kaçı Bursasporlu. Başkan olduktan sona Bursaspor’a ağırlık verdik. Bursaspor’un prestiji bizim prestijimiz. Küme düşse biz düşerdik. Bu şehrin alamayacağı futbolcu yok. Yeter ki bu havayı bozmasınlar. Biz bir kalite şehriyiz. Yeşil beyaz formayla gezen insanlar Bursa’yı temsil ediyorlar. Burası medeniyet şehri. Yeşil beyaz renklere kimse leke getirmesin” diye konuştu.

37 Yorum Onay bekleyen yorum yok

    1. @Kara yorumuna yanıt olarak

      Bu stadın işi bitmez agaaa..
      1) Kale arkalarında ki tel örgüler kaldırılsın ilk 3 sıra satışa açılsın.( türkiyede yapılan yeni stadların hiç birinde tel örgü yok örnek trabzon stadı eskişehir stadı samsun stadı) çünkü stad boş gözüküyor rakibe baskı en güzel ön sıralardan olur çünkü ön sıra taraftarı herzaman maçın içine girer.
      2) stad otoparkları tam kapasite de sorunsuz giriş çıkış olarak acilen ücretsiz faaliyete geçirilmeli
      3) acemler istasyonun stada giden yol kısaltılmalı ve düzenlenmeli
      4) catıya ısıtıcılar takılmalı
      5) maraton tribunu tarafı korner köşelerindeki tüneller seyyar tribünle kapatılmalı berbar duruyor ekrandan..
      6) koridorlardaki zemin yapılmalı inşaat görüntüsü giderilmeli
      7)merdiven altı değil düzgün ibadethaneler yapılmalı
      8) siz bu işi yapamadınız kabul edin

      19
      3
  1. Acil çevre düzenlemesi şart. Acemlerden hüdavendigar kent parkına kadar parkın düzenlenmesi gerek stadı tanıtırken gösterilen resimlerdeki gibi

    53
    1. @Ahmet yorumuna yanıt olarak

      Başarılı bir başkan var demiş hee..nerde ve isim verseydin..kendini başakşehir belediye başkanı zannediyor galiba..

      28
      2
      1. @Aaa yorumuna yanıt olarak

        Aaa nick’li kardesim,altına imzamı atıyorum.Bu arada bu ayarda bir stat yok derken sanırım bu ayarda bir rezalet yok demek istemiş.1si Atatürk stadyumu nilüfer çayının dibinde değildi ve yükselti farkı olarak çayın altında kalmiyordu.2. si 5 yaşında çocuğa sorsan kilin suyu gecirmeyip absorbe ettiğini bilir ama çok muhterem sayın belediye başkanımız ne yazık ki öğrenememiş.3. su Türkiye’de bizim belediye başkanımız hariç nedense hiçbir belediye başkanı belediye bütçesiyle stad yapmaya kalkmadı ve tüm stadlar biterken biz hala sidik deryalari içindeki pislik WC lere giriyoruz.aldigimiz çayın suyu WC muslugundan dolduruluyor.Kışları donmamak için 2 çorap giyip kat kat elbise giyiyoruz.Sonuc olarak ben bu rezaleti hiçbir zaman iyi anamayacagim sayın Altepe!

        21
        3
  2. Stad keşke kendi yerinde olsaydı. Her maç bayram yeri gibi. Esnaf coşuyordu. İnsanlar eyleniyordu. Herkes yürüyerek geliyordu elmasbaçelerden besyoldan setbaşından zaferden…
    Efsane olurduk ama olmadı yaptırmadılar. Atatürk stadı tarihi anıt dediler yıktırmadılar. Şimdi iyi mi oldu

    21
    1. @Teksas city yorumuna yanıt olarak

      Konum olarak Türkiyenin en kullanışlı stadı olacaktı bize çok gördüler. Ztn stadın yarısı yürüyerek gelecekti diğer yarısı için de hem metro durağı hem tramvay durağı dibinde etrafı park ve otopark dolu. Setbaşı heykel zaferden yürüyerek gelmek kültürpark da maçı beklemek ayrı bi zevkti zaten. İşkenceye çevirdiler

      21
    1. @Yeşil yorumuna yanıt olarak

      Kardeş kişi kendinden bilirmiş işi.Kendi lüks makam aracıyla otoparka park ederek geldiği için bizi de öyle sanıyor herhalde.Kislari neler çekiyoruz bilmez! Umurunda bile degil!

      11
      1
  3. Başkan;
    1)Belediye olarak Bursaspora lütfen daha fazla maddi katkı sağlayın, borcumuz çok paramız yok, transfer yapamıyoruz.
    2)Otoparkların tamamlanmaması sıkıntı yaratıyor 70 yaşında babamı getiremiyorum maçlara arabayı uzaga park ettiğim için.
    3)Metro ile stad arası normalde 300 metrelik bir mesafe iken saçma sapan yolun uzatılması sonucu bu mesafe yaklaşık 2 kilometre.
    Lütfen metro ile stad arasına direkt bir yol yapın.

    12
    1
  4. Ya sayin recep altepe neyin kafasini yaşıyorsun bizle dalgami geciyorsun 6 yil oldu bir stadi biteremedin her seyi yarim yamalak bizden sonra baslayipta bitirip bir dunya stad var ve hepside bizim stadyumdan daha güzel bu arada milli mac kupa finalleri süper kupa ve türkiye kupası niye verilmiyor acaba sayin baskannnnnnn

    10
    1
    1. @Selmel 1983 yorumuna yanıt olarak

      uzay teknolojleriyle donatıldı stad mars jupıter futbol federasyonları kupa maclarını bizde yapacakmıs neptün sen neptün iyi be sen nepptün aynı beaaa

  5. Metrodan in stadyuma zor git,
    maç biter metroya 1 saat binemiyoruz.
    stadyum içi basamaklar sarı renkte iğrenç gözüküyor.
    ambulans ve itfaiye stadyum içi çıkışkarına portatif tribün yapılmalı. (renkli pankartlar asılarak ahenk bozuluyor. bari yeşil beyaz renklerde reklam alınsın)

    10
  6. Atma Ziya .Senin kafanı anlamadım hiç. sen ne kullanıyorsun Başkan? Söyle bizde kullanalım, bizimde böyle kafamız olsun yoksa senin yalanlarına inanmıyoruz. Hala çıkıp pişkin pişkin konuşuyor birde. 2030 da biter mi dünya harikası stadımız ?

  7. SAYIN BELEDİYE BAŞKANI VE ALİ AY HEMEN İSTİFA EDİN TAKIMA 1 SAĞ BEK 2 KANAT VE KALİTELİ BİR SANTRAFOR ALAMADINIZ STADIN HER ŞEYİ YARIM TİMSAH KAFASI DAHA YAPILMADI 300-5000 BİB DOLAR İÇİN NE KADAR İYİ FUTBOLCULAR VARSA HEPSİ ELDEN KAÇTI ŞİMDİ UCUZA ÇÖP ALMAYA KALKIYORSUNUZ İKİNİZEDE YAZIKLAR OLSUN REKLAM YOK STAD İSMİ LOCALAR HALLOLMADI STAD İÇİ DİZAYNLAR ÇOK KÖTÜ WC PİS ÇATIDAN YAĞMUR YAĞINCA SULAR AKIYOR ULAŞIM ÇOK ZOR BİZİM STADDAN SONRA YAPILAN STADLAR BİTTİ VE ÇOK DA GÜZEL OLMUŞ STADIN TAMAMEN BİTMESİ 2 YILI DAHA ALIR TAKIM BU SEZON KÜME DÜŞMEMEYE OYNAR HOCADA TRANSFERLER OLMAZSA 5 HAFTADAN SONRA KAÇAR HABERİNİZ OLSUN KOMBİNE SATİŞLARINI ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ BURSASPORLU OLMAYA BJK GS FB TARAFTARLARI KOMBİNELERİ ALDILAR MAÇLARADA GELMEZLER STAD BOŞ KALACAK SANA VE KLÜB BAŞKANINA YAZIKLAR OLSUN ÇOK KÖTÜ BİR YÖNETİM VAR KİMİN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL BİR AN ÖNCE KONGRE KARARI ALIN SAYGILAR ANKARADAN 45 YILLIK KOYU BURSASPORLU

    6
    1
  8. Bursa’nın alamayacağı oyuncu yok diyo dalga geçiyor taksitle adam almaya çalışıyor Başkan ne günlere kaldık

  9. sayın başkan stadın çok güzel olduğunu söylüyor o zaman niye UEFA FİFA VE TFF bu stada maç vermiyor.sayın başkan artık bursayı ve bursasporu rahat bırak İSTENMİYORSUN

    6
    1
  10. Kulübün potansiyeli büyük . Kafanızı çalıştırıp yapın proje gelir elde edin . Deyin ki çok kaliteli 2-3 futbolcu alacağız . Kombine forma bir yana 200 bin kişi 100 TL. verse 20 milyon TL. yapar . O 2-3 futbolcuyu da çok rahat alırsınız . Yönetim yönetim değil .

  11. “Metin Oktay babamın teyzesinin oğlu” yazısını gördükten sonra okumayı bıraktım.Recep sen göğsüne rozet tak sadece.Bursaspora takma. Elini eteğini çek bu şehirden ve bu takımdan.Büyük Bursaspor taraftarı senin yalanlarını yemiyor artık !!

  12. Yazıda yazım yanlışı var heralde bu şehrin alamayacağı oyuncu Yok değil Çok olacaktı diye düşünüyorum ?

  13. Sn Altepe,
    Eleştirileri de dikkate alınız lütfen.

    Ben sizin ne kadar Bursaspor’lu olduğunu bilen birisiyim ve sizden ricam kamp yapılacak mekan düzenlemelerini de bir an önce hayata geçirmenizi rica ediyorum.
    Uludağ’ımız dururken olmadık yerlerde paralar harcıyoruz.
    Kalıcı eserlerin kıymetini ilerleyen yıllarda daha güzel anlayacağız.

  14. Yarın öbür gün diyecekler ki Takımın adı Bbşbelediyespor olsun bütün borçları kapatalım zaten amaçları bu klübü batirip isim hakkını alabilmek zaten bu sene kume düşeceğiz klüp iyice borç batağına gomulcek

  15. Timsah arena cevresi basibos kopeklerle 7-24 yasam merkezi altepe sen insanlarla dalgami geciyorsun fazla konusacagina cevre duzenlemesini yap

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu