Donduk!

Sezonun ilk yarısının kapanış maçında son haftaların formda ekibi Gençlerbirliği ile Ankara'da, soğuk bir havada karşılaştık. Amaç iyi bir sonuçla , ilk yarıya güzel bir kapanış yapmaktı.

Ama tabiri caizse hava ile birlikte önce oyuncular, sonuç ile birlikte de bizler donduk kaldık.

Maça çıkan 11 beklentiler doğrultusundaydı. Sakat oyuncularımızın yokluğunda, eldeki kadro ile defans ve orta saha olarak  çıkabilecek en mantıklı isimler sahadaydı. Lakin zaten kısıtlı olan kadroda eksikler de olunca işler iyice zorlaşıyor. Özellikle stoper bölgesindeki eksikler sonucu o bölgede oynayan Faty oldukça sırıttı. Yediğimiz ilk gol Ertuğrul ile ortak hatası, ikinci gol ise topla artık gole gittiği çok bariz olan Serdar Gürler‘e ilk anda az da olsa müdahale şansı varken kayarak müdahale etseydi ya topa değerdi, değemese de sarı kart ile golü önleyebilirdi. Bu arada Serdar Gürler demişken 2 gol, 1 asist ile maça damgasını vurdu. Tek başına takımını sırtladı. Bizdeki kanat oyuncularının performanslarını görünce ister istemez imreniyor insan.

Oyun anlamında çok vasattık. Eksiklere rağmen bu sezonki maçları kazanmamızın yegane baş aktörleri Batalla ve Harun ile yardımcı aktörler Jorquera ve Kubilay’ın olması az da olsa ümitlendiriyordu ancak Batalla gol pozisyonu harici etkili olamayınca az olan ümitler tamamen tükendi diyebiliriz. Aklıma Nefes filminin “Uyursan, ölürsün. Sen uyursan herkes ölür” repliği geldi. Batalla etkili olmayınca işler çok zora giriyor. Harun elinden geleni yaptı. Yine mutlak golleri önledi. Özellikle Muriqi‘nin karşı karşıya pozisyonundaki kurtarışı muhteşemdi. Zaten kendisinin en büyük özelliği teke tek pozisyonlardaki üstün performansı. Kendisine ilişkin yapacağım tek eleştiri; ilk pozisyonda golden önce Muriqi’nin vuruşunda golü değil, pozisyonu kurtarması oldu. O topu farklı bir yere tokatlaması gerekirken öne doğru gidecek şekilde müdahale yapınca golü yedik. Bu tip pozisyonları tekrarladığı için yazma ihtiyacı hissettim. Yan toplarda kendini geliştirdiği gibi bu konuya da dikkat eder umarım.

Devre arası geldi, malum transfer dönemi de başlayacak. Kulüp kimi alır bilmem ama en büyük transfer kadrodaki oyuncuların en az 5-6 tanesini yollamak olacak. İsim vermeye gerek yok, tüm caima bu isimler konusunda hem fikirdir. Ben onları sahada gördükçe sinirden maça konsantre olamıyorum. Yazmaktan bıktığım bir soru ile yazıyı bitireceğim. Bu Deniz‘de ne görüyorsun da her maç 90 dakika sahada be hocam?

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu