Kadronun hakkı : 1 puan

Akhisar maçında çıkan 11'e bakıldığında mevcut kadro içerisinde tercihler hakkında eleştiri yapılacak bir şey yok. Hoca tercihlerine çok absürt oyuncu tercihleri olmadığı müddetçe her daim saygı duyulması görüşündeyim.

Nitekim bütün hafta oyuncular ile birlikte olan kişi kendisidir. Ben kendisinin yerinde olsaydım tek bir farkla sahaya çıkardım. O da ileri uçtaki tercihim Kubilay ya da Necid olurdu. Akhisar bu ligin en fazla kapanan takımlarından biriyken açık alanda savunma arkasına/arasına atılan toplarla ekili olabilen Deniz’den ziyade fizik gücü yüksek Kubilay ve Necid’i yerden yahut havadan atılan toplarla duvar gibi kullanıp Akhisar defasında boşluk oluşturmak, bu boşlukları değerlendirmeye gitmek daha doğru olabilirdi diye düşünüyorum.

Oyunun geneline baktığımızda Akhisar’ın rakibi bekleyen oyun anlayışından ötürü sezonun en fazla topa sahip olduğumuz maçımızı oynadık. Buna rağmen Del Valle’nin karşı karşıya kaldığı pozisyon, Faty’nin ve Batalla’nın kafa vuruşları haricinde mutlak gol şansımız yok. Kaleci Fatih’in kurtardığı John’un uzaktan şutunu ve Batalla’nın frikiğini saymıyorum. Bakıyoruz forvetlerimize ; geçen sene geldiği ilk zamanlar tıkır tıkır gol atan Necid, ikinci yarı transfer olup golleriyle bizi üst sıralara taşıyan Deniz , alt yapıda her maç golü olan Kubilay sahaya çıktıklarında yokları oynuyorlarsa , hepsi birden kötüyse onlara servis yapmaları gereken oyuncuların da durumuna bakmak lazım. Del Valle geldiğinde kendisinin çok iyi bir driplingci ama final pas ve vuruşlarında çok isyan ettirecek bir oyuncu olduğunu bildiğimden kendisinden pek bir beklentim yoktu. Joshua John da şu ana kadar beklentileri karşılamadı. Bir tek Batalla ile de maalesef olmuyor. Bence artık Mert Örnek ve özellikle benim umutlu olduğum İsmail Çavuşluk’a daha fazla şans vermek gerekir diye düşünüyorum. Eminim en az bu kadar fayda sağlarlar.

Kadro kalitemize oranla aldığımız puan iyi. Yine de bu duruma şükretmek lazım. Oyun anlamında da Akhisar’ın bekleyen oyun tarzından ötürü sezonun en göze hoş gelen oyununu oynadık. Bulduğumuz fırsatları değerlendiremeyince de bir puana razı olduk. Bir puan oyunun hakkı olmasada, bu kadro kalitesinin hakkıydı. Oyunda akışı özellikle hak eden 4 isim vardı. Kalecimiz Harun; maşallah diyelim gol yememe serisini sürdürüyor. Akhisar kalecisi Fatih; bizden önceki maçta talihsiz bir gol yemiş olsa da sezonun en çok kurtarış yapan kalecilerinden. İsmail Konuk ; başarılı bir maç çıkardı. Şu anki form durumu beklentilerin üzerinde. Helal olsun. Miguel Lopes; Akhisar’ın sağ bekine bayıldım. Hemen hemen hiç bir atağa geçit vermedi ve yapılan her atağa hücum desteği sağladı. Bir adam boşuna Sporting Lizbon ve Lyon gibi takımlarda oynamıyor. Bulup getirenleri tebrik etmek lazım.

 

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu