Timsah Arena’da eziyet!

Stadın estetik, marka, imaj ve sosyal alanlarındaki eksikler bir türlü giderilemezken, bunun yanında en az onlar kadar büyük ve taraftarları direk etkileyen ve daha da kötüsü stadın isim hakkı başta olmak üzere marka alanlarının pazarlanmasına engel olan başka sorunlar da göze çarpıyor.

 

SOSYAL ALAN EKSİKLİĞİ

Yeni stadyumun ilk göze çarpan eksiklerinden birisi çevresinde sosyal donatı alanları olmaması. Yıllarca Kültürpark ve Altıparmak’ın kültürüne, atmosferine alışmış ve oraların sosyal imkanlarından yararlanarak maç önceleri vakit geçiren yeşil beyazlı taraftarlar, Timsah Arena’nın yakın çevresinde bu tip olanaklar olmaması nedeniyle maç saatine yakın stada geliyor. Bu da stada gelişte de yoğunluğu artırıyor. Erken gelenler de kahve köşelerinde, sokak aralarında vakit geçirmeye çalışıyor.

 

OTOPARK SORUNU

Bunun yanı sıra stat çevresinde otoparkların olmaması, var olanlarında bir türlü kullanıma açılamaması da ayrı bir sorun. Yeşil beyazlı taraftarlar araçların stadın çok uzaklarına bırakmak ve bu nedenle stada ulaşmak için yürümek zorunda kalıyor. Stat çevresi ve altındaki otoparkların ne zaman hazır hale geleceği ise bilinmiyor.

 

Timsah Arena çilesi pic.twitter.com/mXYo2fpqRJ

— Bursasporluyuz (@bursasporluyuz) 18 Nisan 2016

ÇATI EKSİKLİĞİ

Stadın inşaat projesinde sunulan ve çatı yuvarlağının ortasında yapılacağı görülen kısım yapılmadı. Bu yapılmayınca da yağmurlu maçlarda ilk 20 sıra ıslanır oldu. Akhisar maçı gibi gündüz, güneşli havada  oynanan karşılaşmalarda ise Maraton Tribünündeki taraftarlar güneşin etkisinden korunmaya çalışmaktan maç seyretmekte zorlandılar. O tribündeki binlerce insan maç boyu güneşle mücadele etti ve eziyet çekti. Eksik kalan çatı orta kısmı bir an önce tamamlanmazsa taraftarlar yağmurda ıslanmaya, güneşte de pişmeye devam edecek. 

 

TUVALETLER

Hijyen olmayan pislik içindeki, suları bile akmayan tuvaletler de ayrı bir konu. Vip dahil stadın büyük bir bölümünde bu sıkıntı stat açıldığından beri giderilememiş durumda.

Stadın iç kısımlarının şantiye görünümü ile ilgili de her hangi bir çalışma göze çarpmıyor.

 

KALE ARKALARINDAKİ TELLER

Yapım sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı R. Altepe tarafından her noktasından rahatlıkla maç izlenecek sözü verilen; ama buna karşı kale arkalarına konan çağ dışı tel örgülerle bu sözünde havada kaldığı görülüyor. Bursaspor Yönetiminin bu konuda bir çalışma içerisinde olduğu biliniyor.

Bunun yanı sıra stat dışındaki güvenlik için konduğu söylenen demir bariyerler de taraftarın şikayetçi olduğu başka bir uygulama. 

MAÇ SONU TRAFİĞİ

Asıl sorun ise dağılımda yaşanıyor. Stadın içinden 5 dakika da çıkan taraftarlar 50 dakika da stat çevresinden ayrılamıyor. Aynı anda stadın boşalması ile trafik kitlenirken, stadın çevresindeki tüm yollar felç oluyor Aynı şekilde toplu taşıma araçları ile gelen seyirciler de metro duraklarına hücum ettiğinden oralarda yaşananlar ise başlı başına felaket. Kamulaştırmalar gerçekleşmediğinden söz verilen yollar da yapılamayınca insanlar tarlaların, otların arasından bin bir zorlukla gitmek istedikleri noktaya ulaşmaya çalışıyorlar. Ve işin ilginci tüm bunlar henüz stadın yarısının dolduğu maçlarda yaşanıyor. 45 bin kişinin geldiği maçlardan sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar tahmin etmek dahi zor.

TİCARİ ZARARLAR

Tüm bu eksikler stada şuan gelen insanların yaşadıkları sıkıntıların ana başlıklarıydı. Bir de konunun ticari boyutu var. Bu haldeki bir stadta başta loca olmak üzere satılması düşünülen hiçbir markaya ve isim hakkına talip de çıkmaz. Bursasporlu olduğu için gelenler olsa da, olaya ticari açıdan bakacak firma ve kişiler bu haldeki bir yapıya yaklaşmazlar. İşin özü Timsah kafasından başlayarak, otoparklar, tuvaletler, çatı, çevresel eksiklikler giderilmeden Timsah Arena’dan istenilen verimi almak imkansız. Stadı yapan ve adını veren Büyükşehir Belediyesi Bursaspor’un daha fazla zarar görmesini istemiyorsa yeni sezona bu eksiklerin tamamını gidermelidir. 

Bursasporluyuz.org

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu