Ferhat’tan Açıklamalar

Ferhat Kiraz, Bursaspor olarak istedikleri yerde olmadıklarını söyledi. Yeşil beyazlı takımın daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini ifade eden Kiraz, "Bunun adı başarısızlık mı, istenilen hedefe ulaşamama mı, bilmiyorum. Genel anlamda iyi mücadeleler ortaya oyduk. Çok fazla direnç gösterip iyi oynadığımız maçlar da var. Sıkıntılar skor anlamında bize yansıdı. Trabzon ve Gençlerbirliği maçındaki puan kayıpları bizi üzdü. Son haftalardaki beraberlikler ortada. En azından 2'sini galibiyete çevirsek daha iyi olacaktık" dedi.

 

Bursaspor'a ilk geldiği zaman oturmuş bir kadro ve sistemin olduğunu ifade eden Kiraz, "Şimdi giden arkadaşlarımız ve yeni gelen arkadaşlarımızın farklı oyun tarzları olabiliyor. Geçen sene biz çok iyi pas yapıyorduk. Dolayısıyla en azından bu seneki kadar çok enerji sarf etmemize gerek kalmıyordu. Topu çok iyi kullanan oyuncular vardı. Bu sene baktığımız zaman sistem olarak pas anlamında daha iyi olmalıydık. Benim de yaptığım hatalar var. Kendimize güveniyoruz. Geçen sene ile bu seneyi kıyaslarsak geçen sene daha iyi pas yapıyorduk" diye konuştu.

"ÇOK İYİ BİR ASİST OYUNCUSUNU KAYBETTİM"

Batalla'nın gitmesinin Bursaspor için önemli kayıp olduğunu dile getiren Kiraz, "Ortada saygı duyulması gereken bir mücadele var. Bu takımın başarısını isteyen oyuncular hala buradalar. Batalla'nın performansı hakikaten saygıyı hak ediyordu. Kendi açımdan da büyük bir asist oyuncusunu kaybettim. Şimdi takımda yeni bir sistem ve yeni bir oyun anlayışı var. Herkes elinden geleni yapıyor. Sanıyorum birkaç takviye olacak" şeklinde konuştu.

Hedeflerinin kesinlikle ilk yarının üzerine çıkıp Avrupa kupaları hedefine ulaşmak olduğunu dile getiren Kiraz, şöyle devam etti: "Şu an hak etmediğimiz bu yerden kurtulup, üst sıralara hızla tırmanacağız. Bunu yapacağımıza yüzde 100 inanıyorum. Herkese güveniyorum. Doğru yoldayız."

"OZAN İNŞALLAH İYİLEŞİR"

Ozan İpek'in sakatlığının üzücü olduğunu söyleyen Kiraz, "Ben insani değerlerin rekabetten ve futboldan çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Geçen seneye bakarsak, Ozan'ın gitmesinden sonra benim forma şansım arttı. Benim açıdan avantaj olabilir. Onun açısından dezavantaj olabilir. Bence gerçekten insani değerler bakımdan yaşadığı sakatlığı çok samimi derece söyleyebilirim. Kendisi kadar üzüldüm. Allah inşallah bir daha yenisini göstermez. Herkes onun bir an önce toparlanmasını istiyor. Hiçbir zaman ben odaklı olmadım. Kötü düşünmedim. Benim açıdan problem yok. Normal şekilde ilişkimiz sürüyor. O da kendisini en kısa zamanda toparlayacaktır" dedi.

Futbolda rekabetin önemli olduğuna işaret eden Kiraz, "Ben hiçbir zaman sahada olduğum sürece asla üzerimde taşıdığım formaya ihanet etme duygusu içinde veya bu formanın kıymetini bilmeme anlamında olumsuzluk yaşamadım. İkinci yarıda bu anlamda daha iyi Ferhat olma yolunda çalışmalarıma devam edeceğim" dedi.

 

Bursa Hakimiyet

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu