3 puandan çok fazlası
Olay Medya Spor Yazarı Emre Kurtbay'ın Bursaspor - Mardin 1969 Spor maçı köşe yazısıdır.

Bursaspor şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Yeşil beyazlılar, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. hafta maçında evinde, 45 bin taraftarının önünde en yakın takipçisi Mardin 1969’u 2-0 mağlup ederek puanını 71’e yükseltti. Timsah, Mardin ile puan farkını 7’ye çıkarırken, Kırklarelispor’u 90+5’te attığı golle 2-1 mağlup eden Aliağa FK ikinci sıraya yükseldi. Bursaspor ile Aliağa arasındaki puan farkı 6.
Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda, yoğun yağmur altında oynanan mücadelenin ilk yarısında Bursaspor pozisyonlar bulurken, istediği golü bulamadı. Buna karşılık rakibine net pozisyon vermeyen yeşil beyazlılar soyunma odasına golsüz eşitlikle girdi.
İkinci yarıda Ertuğrul İdris Furat hamlesini yapan Mustafa Er, bunun meyvesini de hemen aldı. 53’te Rahmetullah’ın ileri gönderdiği topta rakibini ekarte eden Halil Akbunar’ın pasında, ceza sahası içinde harika bir koşu yapan Ertuğrul İdris Furat’ın golüyle 1-0 öne geçti. Kilidi açmasıyla daha fazla pozisyon bulan yeşil beyazlılar 88’de oyuna sonradan dahil olan bir diğer isim Baran Başyiğit’in penaltı noktası üstünde rakibinin hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı ve mücadeleden 2-0 galip ayrılmasını bildi.
3 PUANDAN DAHA FAZLASI
Artık son viraja girilirken oyundan çok skorun önem taşıdığı dönemdeyiz. Zorlu hava koşullarına rağmen, Mardin gibi takım disiplini iyi bir rakibe karşı alınan bu galibiyet çok değerli. Galibiyet diyorum ama bu sonuç 3 puandan çok daha fazlası…
Ait olduğu Süper Lig’e dönüş yolculuğunda ikinci bölümü de kayıpsız geçmeye çok yakın Bursaspor. 3 maç kaldı ve Aliağa ile puan farkı 6, Mardin ile 7… Aslında Aliağa dün 90+5’te galibiyet golünü atmasa Bursaspor, önümüzdeki hafta Ankara Demir deplasmanında diğer sonuçlara bakmaksızın şampiyonluk turu atacaktı.
Şimdi Ankara’da kazanıp Aliağa’nın evinde bir diğer İzmir temsilcisi Menemen ile oynayacağı maçta puan kaybını bekleyecek Bursaspor. İki takım da kazanırsa, 19 Nisan’da oynanacak Somaspor maçı Timsah’ın şampiyonluğunu ilan edeceği maç olacak.
KOŞARAK GİDİYORUZ
Çok uzun bir maraton artık bitmek üzere. İnanmış bir yönetim, teknik heyet, futbolcu grubu, taraftar ve şehir... Bunlar bir araya geldiğinde ortaya çıkan sonuç işte bu. Adım adım değil, artık koşarak gidiyor Bursaspor şampiyonluğa.
Başlıkta da belirttiğim gibi, Bursaspor artık şampi… Alınacak sonuçlara göre haftaya şampiyonluk gelme ihtimali de var. Ancak en kötü ihtimalle bu iş Soma maçında bitecek ve yeşil beyazlı camia, ait olduğu yere dönmek için ikinci bölümü de tamamlamış olacak. Neydi Bursaspor’un sloganı… “Biz şampiyon olacağız!






Deplasmanda Ankara Demirspor maçımızı galibiyet ile geçtiğimizde diğer tüm takımlar galip gelse de son iki maçta matematiksel olarak tek rakip Aliağa kalıyor.
Rakiplerin puan kaybı yapabileceği alternatif hesaplarda iki İzmir ekibi berabere kaldığında ya da Aliağa yenildiğinde diğer takımların sonucuna bakmadan, bizim de puan kaybı yapmayacağımızı düşünerek
ŞAMPİYON OLUYORUZ…
Üst düzeyde konsantrasyon ile hazırlanarak son üç maçımızı alacağız.
Tüm camiaya birinci lig hayırlı olsun.
🇹🇷🐊🥇🏆
Hem psikolojik hem matematiksel anlamda en önemli puandı, insallah 3 maca bu is biter
Sizden beklediğimiz bu mücadele..geçen hafta gibi bizi şok edici futbolla karşımiza gelmeyin..bize bu mutluluğu yasattiginiz için hepinize teşekkür ederim..kaldı son 3 ama çocuklar rehavet yok..hepimiz biliyoruz ki futbol oynanmadan kazilanilmiyor..
Şu anda kupanın bir sapını tuttuk. Haftaya da diğer sapını tutacağız. Soma maçında da şampiyonluk turunu atacağız inşallah. Bursa – Gebze el ele 1. lige!
Enes Başkan ve Mustafa Hocayla Şampiyonlar Ligine kadar yolumuz var.İçirediki ve dışarıdaki kansızları kudurtmakta devam!
ŞAMPİYON BURSASPOR
Süper Lig’e 37 hafta kaldı.
Bekle Avrupa geliyoruz.
ŞAMPİYON BURSASPOR…
🇹🇷🐊🥇🏆
Stadyum anonsçusu kimse biraz denetlenmesi lazım gol oluyor müzik yok bir şey yok böyle iş mi olur kendinize gelin. Ayrıca maç önü ve devre arasında müzik de çalmıyor saçma sapan