Transfer listesindeki isimler heyecanlandırdı!
Bursadabugün.com Spor Yazarı Çetin Sabırlı'nın köşe yazısıdır.

Futbol dünyasındaki Bahis Soruşturması, Türkiye‘de deprem etkisi yarattı.
Hakemler ile başlayan ceza süreci, futbolcular ile devam etti. Bundan sonra yönetici, teknik adam ve menajerlere uzanacağına dair söylemleri duyuyoruz.
Bu durumda 2.Lig ve 3 Lig maçları iki haftalık süre ile ertelendi.
Bu çerçevede Bursaspor açısından bakıldığında en az zararla çıkan kulüp görünümünde olduğunu değerlendirebiliriz. Üç futbolcusu PFDK‘ya sevk edildi.
İlk yarının bitimine 5 hafta kala 2.Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi iyiden iyiye zorlu hale geldi.
Bursaspor’un Gebze‘de aldığı beklenmeyen ağır mağlubiyet sıralamadaki yerini de etkilemiş oldu.
Bu gelişmeler ışığında zirve mücadelesi yapan diğer rakip takımların bu soruşturmada daha fazla etkileneceği alenen görünüyor. Mardin, Aliağa, Muş, Isparta ve K.Maraş İstiklal bu gelişmeden etkilenen kulüplerin başında geliyorlar. Ancak yarışta olmak için tüm imkanlarını zorlayacaklardır. Dikkat etmekte fayda var. Bu ligte rakipleri hafife almak pahalıya mal oluyor. 12. hafta sonunda Bursaspor bunu çok net yaşadı.
Şimdi TFF’nin açıklayacağı kararlar bekleniyor.
En önemlisi de transfer sürecinin hemen açılması bekleniyor.
Bu süreç normal olarak devam etseydi Bursaspor yönetimi devre arası için çalışmalarını zaten yapıyordu . Bu konuda duyumlarımızın olduğunu geçmiş yazılarımda dile getirmiştim. Hatta duyum aldığımız isimler konusunda bir hayli heyecanlandığımı da belirtmiştim.
Muhtemelen kısa bir süre içinde transfer döneminin açılacağı duyurusu yapıldığında Bursaspor‘un da ardı ardına transfer açıklamalarını da yapacağını düşünüyorum.
BURSASPOR’DA TRANSFER GÖRÜŞMELERİ HIZLANDI
Başkan Enes Çelik’in bu konuda yaptığı sosyal medya paylaşımını herkes gördü. Başkan bu konuda çok ama çok kararlı. Şampiyonluk hedefi için ne gerekiyorsa yapacağını açık açık dile getirdi.
Önceliğimiz Bursaspor hassasiyeti olduğunu belirtmeliyim. Ama başkan Enes Çelik‘in transferler için yoğun görüşmeler yaptığını da söyleyelim.
Sezon başındaki transfer döneminde yazdığım bazı futbolcu isimleri tekrar gündemde olabilir. O dönemde bazı kişiler tarafından yalanlatılmıştı ama görüşmelerin olduğunu biliyorduk. Hatta bazı isimler ulusal medyada da yer almıştı.
Bu dönemde transfer merkezinin İstanbul olduğunu duyuyoruz. Buradan Bursaspor‘a gelecek futbolcular olacağını söyleyebiliriz. Anlaşma bakımından sona gelen futbolcuların olduğunu da duyum aldık. Eğer olursa Süper Lig patentli futbolcuların Bursapor‘a önemli katkı koyacağını söyleyebilirim. Sezon başında olmadı belki ama bu dönemde 1.Lig seviyesinin üzerinde ve itiraz edilemeyecek isimleri duyuyoruz diyebiliriz.
Devam eden görüşmelerin içinde Akdeniz Bölgesi‘nden gelebilecek çok tecrübeli futbolcuda olabilir. Görüşmelerin yapıldığı başka futbolcuların İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan takımlarda olduğu duyumları da bizlere ulaştı.
Gündemde olan isimler ile anlaşma sağlanırsa orta saha sorunu diye bir şey kalmaz. Rakip takım defanslarının da Bursaspor‘a karşı hiç de rahat bir maç geçiremeyeceğini söyleyebiliriz. En önemlisi de tribünler ile olağanüstü bir iletişim kurabilecek futbolcularda var içlerinde.
Lig heyecanı Kasım ayı sonuna kaydı ama Bursaspor‘un şampiyonluk hedefi için sevdalılarının heyecanı aynen devam ediyor. Takviyelerin katacağı güçle yepyeni Bursaspor‘u seyretmek için sabırsızlanıyorum.






Sayın Çetin Sabırlı bir haber yazıyorsan laf olsun diye yazma biraz cesartli ol bunu diğer spor yazarları ve yorumcuları içinde söylüyorum haber yapıyorsunuz sanki bilmece soruyorsunuz yazdığın haberin içeriğini herkes konuşuyor önemli olan bir haber yapıyorsan isim ver transferi olur yada olmaz haber budur senelerden beri Bursa basını hep aynı şey biraz cesaretli olun boş haber yapmayın.
Furkan soyalp Metehan mimar oğlu Güray Vural ucu gelecek
Arkadaşlar isim telaffuz edilince Bursaspor ilgileniyor diye başka takımlarında ilgisini çekiyor ve fiyat artıyor, anlaşma sağlanana kadar ismin açıklanmasını doğru bulmuyorum
kardesim neden isim versin isim verince neler oluyor 6 sezondur gördük vermesin
Her mevkiye takviye şart. Buna kalecide dahil
Evet Bursa basını çok korkak. Buraya bi isim yazarlarsa Silivri’ye atılmaktan mı korkuyolar acaba?
Silivri’ye ajanları hırsızları ve devlet düşmanlarını atıyorlar sadece..
Çok haklısınız senelerden beri hep aynı yazılar arkadaş madem spor yazarısın adam gibi haber yap yönetimlere oynama neymiş isim verirlerse fiyat artarmış başka takımlar devreye girermiş gelecek adam gelir yaptığınız haberleri zaten biz biliyoruz herkes kendi arasında konuşuyor isim yazın doğru yada yanlış olur yada olmaz laf olsun diye haber yapmayın
Bu da yeni moda oldu. Herkes bir duyum alıyor ama kimse isim telaffuz etmiyor. Transfer döneminin heyecanı kalmadı.
Konuyla alakası yok ama, burdan Amigo Selime ve yarın Teksas tribününde Milli maçı seyredecek olan Bursalı taraftarlara sesleniyorum. Yarınki maçtan önce Bursa çocuğu ve Bursaspor’un eski oyuncusu İsmail Yüksek’i kardeşimizi türbünlere çağırıp, hep bir ağızdan Bursa Seninle Gurur Duyuyor tezahüratı yapsınlar. Çocuğa moral versinler. Yakışır. Lütfen bu önerimi okuyanlar, okumayanlara söylesin ve maça gidecek olan Bursaspor taraftarları bu konuyu lütfen göz ardı etmesin.
Sezon başında şampiyon takımı tutup,üzerine 5-6 süper lig kalitesinde futbolcu alsaydık şuan açık ara liderdik. Sezon başında şampiyon takımı kim dağıttıysa,bunca beceriksiz topçuyu kim takıma getirdiyse Enes başkan onlara tazminat davası açmalı.. görevi kötüye kullandılar ve bence bunu bilerek yaptılar..biz taraftar olarak Enes başkani da sezon öncesi çok uyardık,takım yanlış kuruluyor dedik.ama bizi dinlemedi.kendisine kumpas kuranlari dinledi..bunun hesabını mutlaka sormalı.
Akdeniz bölgesinden gelen – Efecan karaca
istanbuldan gelen – emre akbaba
“İstanbul transferin merkezi Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadoludan da transfer olabilirmiş.”
Ben habercilik diye buna derim. Hiç laf salatası yapmadan, nokta atışı, pürüzsüz, doğru bilgiyi bizlere ulaştırdığı için SABIRLI Bey’e teşekkür ederim
Yazarlar böyle işte ona bakarsan bende buraya yazıyorum.
Kulüp içerisinden aldığım haberlere göre duyduğum isimler beni heyecanlandırıyor. İspanya ve İngiltere’den olacak gibi düşünüyorum. Barcelona, Real Madrid gibi takımlardan oynayan futbolcuları duyunca heyecanlandim. Vuhuuuuuuu… Mesela Arda olabilir mi olabilir kulüpten aldığım bilgiler arasındaydı.
Ya arkadaşlar bu yazıları yazanlarda hata yok asıl hata buranin o yaziyi haber diye koyanda hepsi bu…
Tamamıyla vakit kaybı bir haber. Habercilik duyduğunu okuyucuyla paylaşmaksa sizin yaptığınızın adı nedir?
Sorsan da derler transfer riske girmesin, fiyat yükselmesin bıdıbıdı…
Ne anlamı kaldı o zaman haberciliğin..!
hiçbir şey bilmiyor ama ilgi çekmek için sallıyor. eee ne yapalım Çetin bey şimdi?
bu sene transferde bir hata yapma şansımız daha yok…BİZE ASKERLER lazım..takım TOPU rakip kaleye bu sene çok zor götürüyoruz..HAKKI TÜRKER ile bu iş olmaz.
TAHSİNLE HİÇ HİÇ HİÇ OLMAAAZZZ
Boş yapma ulan. Otur yerine dürzü!
Tahsin’e bırakılan çöp kadroya Guardiola gelse gene olmaz.
Hakkı daha koşmayı bilmiyo. Bu herifi nasıl aldılar bu takıma inanamıyorum ya. Düz taban gibi, tabanlarına basa basa lap-lup, lap-lup koşuyo. Futbolcu adam parmak ucunda koşar. Hele ileri uç, kanat adamıysan. Bu Hakkı Zafer mahalle Arnavut’u diye, zamanın teknik menejeri ve zafer mahalleli hemşerisi Recep Bülbülses tarafından Bursapor’a transfer ettirilmiş. Belli. Enes Başkanı kandırmışlar, bu adam iyi topçu demişler, o da hemen atlamış zavallı. Ama baksana, Hakkı topçu mopçu değil be yaa.
tam bir futbol cahili yorumları.hakkı şimdiye kadar ürettiğimiz skorlara en çok katkısı olan 3.futbolcu konumunda.hakkı türkerden bir bataja beklentisine giren,saha içi koşularında her maç 12-13 km ile en çok koşan oyuncuya koşmayı bilmiyo düz taban diyen biri gitsin batminton falan yorumlasın.
Akdeniz Bölgesi‘nden gelebilecek çok tecrübeli futbolcu ”Güray Vural.”
Güray Vural, babamın asker arkadaşı. Sivas Temeltepe’de beraber askerlik yapmışlar. Hâla oynuyo mu ya, Güray Amca?
ığdıra transfer olmuş zaten o değil o zaman.
Bursaspor sevdalıları hedefin ne ise o hedefteki veriler elinde olmalı Bursaspor un hedefi süperlig her ne olursa olsun futbolcularını da süperlig de oynamış veya p seviyede oyuncular ağırlikta olmalı geçtiğimiz yıl 3. Lig de ve transfer çok aceleye geldi bu yıl da hatalar yapıldı süperlig den 4 – tff1 den en iyi 3 vede tff2 den de 4 transfer şeklinde olabilirdi şimdi herkes sağ bek konuşuyor değil mi bana göre biraz sabır Ahmet Çobanoğlu bana göre Zeki Çelik ten çok çok daha iyi olabilecek bir performans gösterecek bize çok iyi 6 ve eski tabiri ile 8-10 oynayabilecek kısaca bize Emre Mor İrfan Can Kahveci Ozan Tufan gibi oyuncular gerekli bu oyuncuların yapabilecek oyuncular bize maç kazandırır şampiyon yapar sadece bu lig değil seneye de süperlig de de ayrıca kaliteli yetenekli oyuncu idmanda alt yapından gelen oyuncuyu da geliştirir çok değil 4 çok iyi oyuncu seni tff1 den de rahat çıkarır kimse gelmez demesin ilk önce Biz Bursasporuz armanın formanın değeri var sonra Enes başkanımız var hedefimiz süperlig projemiz belli burası Bursa lütfen şu olmasın bu lig i bilen ben buna katılmıyorum sen yetenekli güçlü kaliteli futbolcu alırsın iş biririr olur biter bu liglerde üst düzey iki futbolcu sana çok çok değer katar onun için yetenekli çabuk olmalı
İsmail Çokçalış, Halil Akbunar, Furkan Soyalp kesin anlaşılan oyuncular. Ayrıca Süper Lig’de forma giyen tecrübeli bir golcüyle pazarlıklar devam ediyor. Enes Başkan o transfer için belirlediği en üst limiti teklif etti, kabul ederse tüm spor kanallarında haber olacak bir isim gelecek.
Cenk Tosun
Metehan Mimaroğlu
TAHMINI OLAN VARSA SÖYLESIN YA 🙂 KIMMIS BU AKDENIZ BOLGESINDEN IC ANADOLUDAN DOGUANADOLUDAN GELECEKLER
Kimin ne tahmini olacak Renktaşım zaten Türkiye de 4 Bölgede futbol oynuyor sayın yazar iki bölgeyi İstanbul merkez Akdeniz bölgesi demiş Tutturma şansı yüzde elli laf olsun torba dolsun diye yapılan bir habere gerçekten inanan var mı At kafadan bilgi yarışması Taraftarlar arasında bazı isimler zikrediliyor o söylenen isimler 2 . 3 milyon dolardan kapı açarlar hele hele şu bahis davasından sonra eminim hepsinin fiyatı tavan yapar Eğer ki Taraftarlar arasında ismi söylenen futbolcuların transferleri gerçekleşir se hadi yarım sezon oynayayım der emeklilik ikramiyesi gibi düşünür bize de hiç bir faydaları dokunmaz
Bursasporu sevdiğimiz burada yapılan yorumlarda görülüyor. Puan kaybı olur amma kötü oyunu sevmeyiz.
Transfer için ise tek söz sahibi yonetim/teknik ekip olmalıdır.
Bize faydalı olacak oyuncular transfer edilmelidir.
Şu şu futbolcular diye açıklanırsa ya daha yüksek maliyetle transfer ederiz ya da rakiplere kaptırma riski ortaya çıkar.
Transfer edilecek oyuncu iyi takip edilmeli,ihtiyaç duyulan mevki oyuncuları alınmalı.
Hepimiz transfer istiyoruz ayrı mesele ama şuan öyle bir dönemki bütün takımlarda men cezaları gelecek tüm ligler için oyuncu enflasyonu olacak. Özellikle yerli oyuncularda yaşanacak olan bu . Alt liglerde bazı takımların 18-20 oyuncusu birden men cezası alacak. Bu ortamda 1 alan adam 3 isteyecek tamam bazı net eksiklerimiz var ancak almak mı mantıklı almamak mi o kısım gri
Ya hiç yazma yazıyorsanda adam gibi yaz. Ne demek iç Anadolu güney doğu Akdeniz? Hava durumumu yazıyorsun?