Su niye bulandırıldı?

Olay Medya Spor Yazarı Cevdet Altınel'in bugünkü köşe yazısıdır.

6 haftada ortaya koyduğu futbol ile umut veren fakat son oynadığı Sivasspor maçında silik görüntüsü ile tam bir hayal kırıklığı yaratan Bursaspor’da Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’in kadro dışı bırakılması açıkçası beni şaşırttı. Atılan bu adımın kime ne faydası olacak? Sorusunun yanıtını iyi vermezsek durduk yerde suyu bulandırmış oluruz.

Bu ceza ile bu oyuncuların performansı artacak mı?

Aba altından sopa gösterilerek diğer oyuncular mı uyarılmak istendi?

Su testisi kırılmadan bir önlem mi alındı?

Ya da 3’ü de mi?..

Tabii ki her takımda kadro dışı cezaları var. Takım 7 hafta boyunca sahada bir mücadele ortaya koymaz, gelecek için hiçbir şekilde ışık vermez o zaman faturayı gereken oyunculara kesersiniz. Burada bir sıkıntı yok. Ama 6 haftada tek eksiği galibiyet olan bir takımın nasıl olupta Sivas karşısında bu kadar kötü bir performans ortaya koyduğunu iyi analiz etmeden telaşla oyuna sonradan dahil olan 2 oyuncuyu kadro  dışı bırakırsanız o zaman adaletiniz sorgulanır. Adaletin olmadığı yerde de hiçbir şey olmaz. Karar Samet hoca ve yönetimin. Lakin bu panik havasının daha da ortalığı dağıtıp dökmeden dağılması için tek bir şeye ihtiyaç var o da galibiyet.  Sivas maçına kadar tüm şehirde gelecek adına beklentiler fazlasıyla artmıştı. Ankaragücü maçında panik en büyük düşman olacaktır. Başta Samet hoca, oyuncular ve taraftarların sabırla hareket etmeleri gerekiyor ki bu kez yüzler gülebilsin.

 

Sporcu Fabrikası

 

Spor deyince ülkemizde genelde futbol akıllara geliyor. Ama yeni yapılan tesisler ile birlikte amatör branşlarda ciddi bir hareketlilik var. 5-10 yıiçerisinde çok daha farklı branşların konuşulacağından eminim. Olimpiyatlarda, Dünya şampiyonalarında özlediğimiz madalyalar bu tesislerde spor yapan gençlerimiz ile en yakın zamanda gelecektir… OLAY TV’de her cuma akşamı SPOR EXTRA programında biz de mümkün olduğunca farklı spor dallarına  yer veriyoruz.

Medyamızın da yer aldığı Gürsu ilçesi, tarım ve sanayi üretimi ile Bursa’nın önemli ilçelerinden biri. Gürsu’nun artık bir de Sporcu Fabrikası’ var. Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan tesis Mayıs ayında hizmete girdi. 14 branşta farkı spor etkinliklerinin aynı anda yapılabildiği bu tesiste Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gençlik Spor İl Müdürü Süleyman Şahini konuk ettik. Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın “çocuklarımız bu tesisler ile merdiven altından çıkıp, artıçağdaş tesislerde spor yapıyor” sözü oldukça dikkat çekiciydi. Süleyman Şahin de Bursa’nın spor kenti olma yolunda attığı adımlar ile ilgili çarpıcı rakamları bizlerle paylaştı. Şahin gerçekten çok çalışkan bir bürokrat. Spor adına bir çivi çakılması için yoğun mesai harcıyor. Onun bu konuda isteği, arzusu  ve heyacanı devlet kademelerinde yatırım olarak karşılık buluyor. Programda neler konuşuldu Sporcu Fabrikası” nasıl bir tesis? Bu soruların cevabını 12 Ekim’de yayınlanacak Spor Extrada bulabilirsiniz.

3 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. İyide kardeşim bizim futbolcuların çoğu formda değil yok bu yeni yok öteki antrenman eksiği var yok diğerinde şu var bu var ya kardeşim kimse kimseyi kandırması iyi bir futbolcu dediğin üç ,beş antrenmanda açığı kapatır ,sen gel bakalım özel sektörde 2000 TL maaşa çalış bide deki benim bugün formum yok bugün yavaş çalışayım de arazi olayım kaytarayımde bakalım senin patronun senin sırtınımı sıvazlayacak yoksa bilmem nerene tekme vurup iştenmi atacak ?? ( ALLAH ) versin sen bir çuval parayı al ,,bu tüm futbolcular için geçerli ,sonra bugün ben günümde değilim sonrasına bakacağız de vay paşam vay beyim öyle olmaz kardeşim öyle olmaz sizler maçın olduğu gün , gününüzde olacaksınız ki aldığınız paranın yaptığınız antrenmanın hakkını fazlasıyla o stadta vereceksiniz ,sizin ikinci bir işiniz yokki siz asıl işinizi yapacaksınız sorumlu kişilerde bunları yaptıracak sizler bu camiaya hiç bir menfaat beklemeden gönül veren insanları üzmemeye gayret göstereceksiniz sizlere inanan ve güvenen insanları mahçup etmeyin üzmeyin sizlerde üzülmeyin ,, hepinize başarılar ,ve saygılar ,,

  2. Belki de şehir olarak kulübün çok içindeyiz ondan bulanıyor olabilir.
    Insanları bir rahat bırakmıyoruz ki.
    Herseylerine karışıp yönlendirme yapıyoruz.
    Taraftarlar ve medya grubu olarak bizim de kendimize çeki düzen vermemiz gerekir.
    Bırakalım insanlar işini yapsın.
    Geçenlerde avrupa da yaşayan bir tanıdığıma sordum oralarda bu işler nasıl oluyor diye .
    Anlattığı şeyler bizim ülkemizle hiç örtüşmüyor.
    Örneğin mac günü herkes stada gidip izliyor yensede yenilsede desteğini veriyor ve evine gidiyor. Gayet sakin ve profesyonelce işine gücüne ve hayatına devam ediyor dedi.
    Işte burada gelişmiş ülkelerle bizim aramızda ki fark ortaya çıkıyor.
    Orada bizdeki gibi bir yenilgi alınca sular bulanmıyor.Herkes evine gidip yasamina devam ediyor.
    Spora bakış acıları çok farklı.
    Bizler ise her konuda olduğu gibi futbola da hissi bakıyoruz.
    Tüm hafta boyunca futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz.
    Hatta bazılarımız için futbol bir yaşam biçimi.
    Takım yendi mi her şey çok iyi yenildi mi dünyanın sonu.
    Her şey imiz futbola endeksli.
    Bu yaşam biçimi bildiğim kadarı ile bir de arjantin,brezilya gibi güney amerika ülkelerinde var fakat onlar defalarca dünya şampiyonluğu almış futbolda gayet başarılı olup kendilerini ispat etmiş bizim gibi gelismekte olan ülkeler.
    ülke olarak bizim niye avrupa ve dünya sampiyonluklarimiz yok niye takımlarımız yurt dışında derece yapamıyor dersek cevabi da çok basit.
    Bizde bazi takimlar korunuyor kollanıyor.
    Spor eğitimi çok geride ve en önemlisi çifte standart VAR.
    Bunun örneği de hakem camiasından geldi.
    Ne var açıklamanın içinde.
    Var sistemi en çok Bursaspor un canını yaktı.
    Futbolda adaletin sağlanması adına uygulanmaya başlanan var sistemi bizim ülkemizde puanları çalıyor.
    Dünya kupasında ise adalet dağıtıyor.
    Böyle devam ettikçe bizim takımlarımız dışarıda başarılı olamaz.
    Şimdi gelelim kendi camiamıza.
    Nasıl kizalim teknik kadro ve futbolcularimiza.
    Attıkları goller iptal edilmiş,penaltıları çalınmış,haksız yere penaltı verilmiş,rakiplerinin yarim metrelik ofsaytlari görülmezken kendilerinin iki uc milimlik ofsaytlari verilmiş.
    Çalışıp cabalamislar fakat en az yedi puanları çeşitli sebeplerle buhar olup uçmuş.
    Şimdi sıralamada sondan ikinciler.
    Hadi bakalım nasıl kizalim şimdi onlara.

  3. Sporda basari tesislesmeyle bir yere kadar gelir.bak hertaraf yuzme havuzu.ulkenin dort yani deniz millet yuzme bilmemekten heryil bogulmaktan helak oluyor
    Hertaraf hali futbil sahasi bak amator futbol liginde futbolcu yok.basari kafadaki devrimle.calismayla gelir.bak etrafina ama gonul gozuyle bak hic bir isik gorebiliyomusun.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu