Kim haklı kim haksız?
Bu konu aslında çok enteresan ve araştırılması gerek… Çünkü, bütün profesyonel kulüpleri yakından ilgilendiriyor… Ben Bursaspor üzerinden anlatmaya çalışacağım.
Konu; Bursaspor’da görevine son verilen ya da sözleşme yenilenmeyen bazı antrenörlerin, soluğu avukatta/adliyede alması… Yani, dava açması… Fazla mesaiden tutun da, işe geri dönüşe kadar var… Haklılar veya değiller, orasına yargı karar verecek… Tabii, vicdan haklılığı/haksızlığıayrı bir durum…
Kulüpler, teknik adam veya sporcularla Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde sözleşme yapınca işin bittiğini düşünüyor… Ama öyle değil. Bir de, devlet karşısında işveren-işçi sorumluluğunu da üstlenmiş oluyor. “Senin sözleşmen bitti, bu sezon çalışmıyorum” demekle iş bitmiyor yani. O kişinin aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurulu ile olan bağını da koparmış oluyorsunuz.
Kulüplerin aslında şu yolu izlemesi gerekiyor; nasıl Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bir mukavele imzalanıyor ki, mecburiyeti var, çalıştırdığınız antrenör veya sporcuyla da Sosyal Güvenlik kanunlarının aradığı, yasalara uygun, tarafların mutabık kaldığı ayrı bir sözleşme yapmanız gerekiyor. İşte o zaman, böyle davalara maruz kalma ihtimaliniz ortadan kalkar.
maddiyat haberleri çıkmaya başladı Allah sonumuzu hayır eylesin
Hocam senin meslek nedir cok merak ettim?
Yazdigin son cumleden konuyla ilgili hicbir bilginin olmadigi cok belli. Istedigin sozlesmeyi imzalat, bu tarz davalara her zaman maruz kalabilirsin ve karsi taraf kazanabilir.
Burada yapilmasi gereken, kulubun insan kaynaginin profosyoneller tarafindan yonetilmesidir. Ancak o zaman riskler minimize edilebilir.
Lutfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma merakimizdan vazgecelim
Bu meselede kulüp idarecileri dikkatli olmalıdır.Bu ülkenin işyasası var.Ancak şartlı anlaştığınız kişilerle yaptığınız sözleşmeye karşılıklı hakları teminat altına alan madde koyduğunuz gibi iş yasasına aykırı olmadan da fesih maddesi konabilir.