Bursaspor’un Şampiyonlar ligi başlıyor
Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcilerimizden Bursaspor Yörsan, Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) Ön Eleme Turu’nda bugün sahne alıyor.

Yeşil-beyazlılar, Bulgaristan’ın Samokov kentinde bulunan Samelyon Arena’da Almanya temsilcisi Löwen Braunschweig ile karşı karşıya gelecek. Mücadele TSİ 18.45’te başlayacak ve Basketball Champions League YouTube kanalından canlı yayınlanacak.
Zorlu yol haritası
Toplam 24 takımın normal sezon grup aşamasına kalmak için ter dökeceği ön elemelerde, üç ayrı turnuvadan sadece şampiyon olan ekipler BCL gruplarına yükselecek.
Bursaspor, çeyrek finali geçmesi halinde pazar günü oynanacak yarı finalde PAOK mateco (Yunanistan) – SC Derby (Karadağ) maçının galibiyle karşılaşacak. Bu turu da geçen ekip, normal sezon C Grubu’na yükselecek ve burada Joventut Badalona (İspanya), Hapoel Netanel Holon (İsrail) ve Cholet Basket (Fransa) ile mücadele edecek.
Avrupa Kupası ihtimali
Potanın Timsahları, elemeleri geçememesi durumunda ise yoluna FIBA Avrupa Kupası’nda devam edecek. Bu senaryoda Bursaspor, I Grubu’nda yer alarak Trefl Sopot (Polonya), Neftçi IK (Azerbaycan) ve şartlı olarak kuraya giren BC Kalev/Cramo (Estonya) ile kozlarını paylaşacak.




Bursaspor Basketbol takımımıza başarılar dilerim.