Bursaspor Meclis’e taşındı!

Yasa değişikliği için toplanan TBMM’de CHP e MHP Bursa Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, Bursa’nın ve Bursaspor camiasının haksızlığa maruz kaldığı kanısında hiç olmadığını söyledi. Yasa değişikliği için toplanan TBMM’de CHP e MHP Bursa Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, Bursa’nın ve Bursaspor camiasının haksızlığa maruz kaldığı kanısında hiç olmadığını söyledi. 4 partinin ortak verdiği 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet Yasası’nda ‘şike cezasının’ indirilmesi yönündeki teklif, önceki gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmeye başlandı. Yapılan tartışmalar sonucu, yasadaki 1. madde olan ‘şike cezasında indirim’ mecliste kabul edildi. Ancak, TBMM Genel Kurul Tutanağı’nda CHP ve MHP Bursa Milletvekillerinin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı soru yağmuruna tuttuğu görülürken, Bakan Kılıç, Bursaspor'un ve Bursa camiasının haksızlığa maruz kaldığı kanısında hiç olmadığını söyledi. STADYUMUN AKIBETİ BELİRSİZ

Bursaspor ile ilgili tartışmanın fitilini ateşleyen ilk isim MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy oldu. Özensoy, Meclis konuşmasında Bakan Kılıç’a “Bursa’da ikinci stadyum projesi başladı. Sayın Başbakan Bursa’ya geldiğinde sanki bir müjdeymiş gibi 350 milyon TL’lik projeye 50 milyon TL katkı sağlanacağını söyledi. Mevcut stadyumu ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusunu sordu. Bakan Kılıç bu soruya karşılık, “Bursa kamuoyunda da, Bursa siyasetinde de stadyumun akıbetiyle ilgili tartışmalar devam etmekte. Bursa’nın gereksinimlerine göre en doğru adımın atılacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDETİN EN AĞIRI BURSASPOR’A’

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün “Bursaspor'umuz ile Beşiktaş arasındaki husumetin kalkmasında bu yasanın ne gibi bir faydası olacak?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Suat Kılıç, “Bu yasa genel olarak sporda şiddeti ve düzensizliği ortadan kaldıracak. Dolayısıyla bu 2 kulüp arasındaki ihtilafların giderilmesine de ciddi katkıları olabileceği kanaatindeyim” dedi. CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise Bakan Kılıç’a, Polisin futbolda şiddete müdahalesi söz konusu olduğunda, bu müdahalenin en ağırını neden hep Bursaspor taraftarının gördüğünü ve TRT’nin Bursaspor’un Avrupa maçlarını neden yayınlamadığını sordu. ‘YETKİLER AYRICALIKLI KULLANILAMAZ’ Erdemir’in sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, “Ben doğrusu gerek Bursa'nın gerek Bursaspor camiasının, hem polisin hem de TRT kurumunun davranışları açısından, haksızlığa maruz kaldığı kanısında hiç olmadım. Polisin, Türkiye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir şekilde kanunları ya da yetkileri farklı uygulamak ya da kullanmak gibi bir düşünce ya da tavır içerisinde olabileceğini hiç zannetmiyorum. Hele ki Bursaspor taraftarına sırf Bursasporlu olmalarından dolayı ayrıca ve özel ve de kötü muamelede bulunabilecekleri kanaatinde hiç değilim. Böyle bir şeyin yaşanmasını da arzu etmem” ifadelerini kullandı. ‘ENDÜSTRİ ZARAR EDER…!’ Oturumda kapanış konuşmasını yapan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan ise şu ifadeleri kullandı. “Süper Lig'de Bursaspor'un şampiyon olduğu dönem dâhil olmak üzere, futboldan sorumlu as başkan olarak görev yaptım. Futbolun spor olduğunu düşünen herkesin aklına şaşarım. Futbol bir endüstri, ciddi bir endüstri. Tüm dünyada böyle. Bursaspor şampiyon oldu. Ertesi yıl şampiyon takım olarak forma reklamı dahi bulamadı. Digitürk aboneleri düştü, reklam gelirleri azaldı, Süper Lig'in marka değeri düştü. Sonuç olarak Türkiye’de 3 İstanbul takımı haricinde şampiyon çıkarsa, endüstri zarar eder.”

Haber: Ozan DEMİR

Yeni Dönem Gazetesi

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu