Bu hataları düzeltmek Tahsin Tam’ın işi!

Olay Medya Spor Yazarı Emre Kurtbay'ın 1461 Trabzon FK - Bursaspor maçı köşe yazısıdır.

İlk devreyi lider bitiren Bursaspor, ikinci devreye istediği gibi başlayamadı. Yeşil beyazlılar, 19.hafta maçında deplasmanda 1461 Trabzon’a 2-1 mağlup olarak 41 puanda kaldı ve liderliği averajla bu haftayı hükmen galibiyetle geçiren Kahramanmaraş İstiklalspor’a kaptırdı.

Ortahisar Yavuz Selim Stadı’nda oynanan karşılaşmada ev sahibine galibiyeti getiren golleri 28’de Süleyman Güneş ve 81’de Enes Karakuş atarken Timsah’ın tek golü 77’de Ertuğrul İdris Furat’tan geldi.

Tahsin Tam’ın öğrencileri ilk yarıda istediği futbolu sergileyemedi. Ara transfer döneminde 7 oyuncu kadrosuna katan ve 5’inin ilk 11’de başladığı Bursaspor’da yenilenen kadronun birbirine alışması için biraz daha zaman gerektiği bir gerçek…

HAKEM TRİOSUNDAN KRİTİK KARARLAR
Orta sıralarda yer alan, haddini bilerek kapalı bir oyun anlayışı gösteren Trabzon temsilcisini bir türlü açamayan bir Bursaspor vardı ilk yarıda. Evet top Bursaspor’daydı ancak onu ilk 45 dakika verimli bir şekilde kullanamadı dersek yanlış bir ifade kullanmış olmayız. Ek olarak yeni transferlerden Baran Başyiğit’in 11.dakikada talihsiz sakatlığı oyun planının değişmesine de neden oldu.

Ev sahibinin golüne kadar maçta iki kritik an var… Birincisi 17’de Halil Akbunar’ın ceza sahası içinde aldığı darbeyle yerde kalıp hakem Yusuf Ziya Gündüz’ün penaltı kararı vermemesiydi. Açıkçası Halil’e temas var gibi görünüyor. Penaltı kararı verilse maçın gidişatı değişebilirdi.

İkincisi 23’te Ertuğrul İdris’in ofsayt nedeniyle sayılmayan golü ki, ekranda gösterilen açı net bir karar vermek için iyi değildi. Elbette yenilginin faturasını sadece hakemlere çıkarmak doğru değil ancak ortada net bir hata varsa da bunu dillendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

TAHSİN TAM VE EKİBİNİN İŞİ
Karşılaşmanın ikinci yarısında ilk yarıya oranla daha üretken bir Bursaspor olsa da Ertuğrul İdris, Eyüp Akcan, Halil Akbunar ve Hamza Gür’ün girişimleri sonuçsuz kaldı. 1461 Trabzon kalecisi Melih Ataş da bir golün dışında yeşil beyazlılara geçit vermedi.

Bu yenilgi ve akabinde liderliğin averajla da olsa kaybedilmesi can sıkıcı oldu, bu bir gerçek. 7 iddialı transfer sonrası böyle bir başlangıcı kimse istemezdi. Yeni bir takım olgusu yaratılma süreci, Muhammet Demir, İlhan Depe gibi önemli isimlerin hastalığı nedeniyle oynayamaması da elbette bir etken olarak gösterilebilir.

Tahsin Tam ve ekibi bu maçtan gerekli dersleri çıkarmak zorunda. Her ne kadar önümüzde kağıt üstünde avantajlı bir fikstür var gibi görünse de özellikle 1461 Trabzon gibi iyi kapanan ve etkili kontrataklar yapan takımlar karşısında yeni çözümler üretmek gerekiyor. Ek olarak yenilen gollerin sol taraftan gelmesi ve yapılan hatalar da dikkat çeken başka unsurlardı. Bu hataları düzeltmek de Tahsin Tam ve ekibinin işi. Enseyi karartmadan ama aynı hataları da yapmadan ilerlemek gerekiyor. Biraz stresli olsa da sezon sonunda gülen yine Bursaspor olacak.

13 Yorum Onay bekleyen 6 yorum var

    1. @Gemlikli yorumuna yanıt olarak

      Sevgili hocamız maçı kurtarmak için yapmış olduğu Tunahan Hamza degisikliği şahaneydi birde hamzayı forvete koydu nerdeyse ayağınada topta değmedi hamzanın😁madem gol arıyorsun tunahanı ileri uca yollada anlıyalım ..

    2. @Gemlikli yorumuna yanıt olarak

      maalesef öyle başkan futbolcu transferlerini iyi yapıyor yıldızlar getiriyor takıma ama hoca konusunda maalesef 2 seneden kötü bu da takımı kötü etkiliyor inşallah daha büyük kayıplar yaşamadan hoca konusunu çözer yoksa bu sezon böyle gitmez

  1. Emre bey bizim fikstür kolay diyorsun fakat Maraş bizi takip ediyor haberin olsun rezil futbol rezil hakem rezil takım ayrıca Muhammed İlhan yoktu hakkı ya ne oldu yoktu ayrıca barış ve Ertuğrul taraf koridor oldu gol atan İdris furat sahada gezindi çok bencil oynuyor bu TK hakkı banko oynar Ertuğrul Alperen Batuhan gibi stoperler bal Ligi’nde çok ayrıca bu ligde atanın ve tutanın iyi olacak bizim gonderdigimiz mücahit herhafta 2.3 gol atıyor yerine alınan İdris furat yürüyor

    10
    1
    1. @16 bursa yorumuna yanıt olarak

      Hakkı bu takımda artık oynayamaz. Hakkı önce futbolcu stiliyle koşmayı öğrenecek, tabanlarına basarak lap-lup lap-lup koşmayı bırakacak, ondan sonra Bursaspor’da oynayacak. Muhammet’le İlhan Depe de takım içindeki ikili nifak tohumları. Bu hafta aynı anda hastalanıp maça gitmemeleri çok anlamlı. Sezon sonunda zaten ikisi de gönderilecek.

      1
      2
  2. Yenilen gollerde sol stoper Ertugrul nerede.
    Kafasına göre takiliyor.
    Gelmesini istememistim hala da degisen jir sey yok.
    1461 Trabzon Marasi yensin kendini affettirsin desem sadece teselli cümlesi olur

    9
    2
    1. @Mmdoff yorumuna yanıt olarak

      Ertuğrul Paşa forvette gol arıyor gol. 😀 Stoper forvette gol arıyor Allah’ım bugünleri de mi görecektik? 😀 Böylesi anca mahalle maçlarında olur derdim kendi takımımda da oluyormuş.

    2. @Mmdoff yorumuna yanıt olarak

      Ne kadar meraklısın el şeyiyle gerdeğe girmeye senin gibi biri sadece bu şekilde düşünür dunkof kardeş kendi göbeğini kendin keseceksin ondan bundan fayda bekleme 1461 Trabzon u yenseydik başlamıştın helal başkan büyük başkan demeye yenildik el şeyiyle gerdeğe girmeye çalışıyorsun nasıl zihniyetsin sen anlamak mümkün değil yazık senin gibi kıt beyinli birinle aynı takımı tutmaktan utanıyorum utanç verici bir yaratıksın

  3. Ya bunu görmek çok mu zor? Bu Tahsin denilen arkadaşı yol yakınken hemen ama hemen göndermeli. Yoksa çok geç kalınacak

  4. Bir önceki haftayı maç yapmadan geçmemiz çok kötü oldu. Kendilerinden çok şey beklediğimiz Halil ve Soner zaten geldikleri takımlarda da sürekli oynamadıkları için bu maçtada sürekli katkı sağlamadılar diye düşünüyorum
    Birde Tahsin hoca katkısı var; Sakat yada kart cezalısı değillerse Hakkı ve Batuhan nerede, Alperenden ne bekliyor
    Baran ın beklenmedik sakatlığı da arkadaşlarını olumsuz etkiledi galiba. Geçmiş olsun ve acil şifalar diliyorum

    2
    1

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu