Bursaspor 40 gün 40 gece de oynasa…

Bursa.com Spor Yazarı Mustafa Özkeskin'in köşe yazısıdır.

Bursaspor’u sahasında konuk eden Bayburt temsilcisi tipik bir acıların takımı… Oynadığı 9 maçın hiçbirinde gülememiş, 1 puanla ligin dibine çöreklenmiş.

28 yaş ortalaması ve de 790 bin Euro kadro değeri ile yani sadece Bursasporlu Enver Cenk Şahin’in toplam olarak bonservisi ve de kendisine ödenen transfer bedeli karşılığı kurulmuş bir rakip. 9 karşılaşmada toplamda 2 gol atan bir takım 90 dakikalık süreçte senin ağlarına iki gol birden bırakıyorsa ‘yazıklar olsun emeği geçen herkese’ demek hafif kalır.

Bayburt’taki dünkü Bursaspor gireni, çıkanı ve de kenar yönetimiyle maç boyunca yürekleri burkan zavallı bir görüntü sergiledi.

Tahsin Hoca’nın öğrencileri tamam formalarının içindeydiler ama ruh olarak sahanın dışında sanki Bursa’da kalmışlardı.

Hani ‘yürüye yürüye oynuyorlar’ derler ya; geçtik onu Yeşil Beyazlı kramponlar ilk dakikadan son düdüğe kadar resmen ‘emekleye emekleye oynadılar. ’

Langırt masasında oynarken bile bir iki fırdöndü, aşırtma falan yapılır renk katılır oyuna…

Ama nerede?

Yaratıcılık sıfır. Oyuna zeka katmak eksi bir. Kompakt, kolektif, organize gibi sıfatlar, eksi iki, üç, dört diye gidiyor. Orta sahada oyalanıyor herkes maç boyunca. Lakin Bursasporlu futbolcular rakip kaleye yaklaşınca bir şeyler oluyor, son pasa gelmeden futbolun kıvılcımı sönüyor.
Sanki futbol hafızası silinmiş oyuncuların. Bölük pörçük hatırlıyorlar ama bir türlü tamamlayamıyorlar.
Pozisyon yok, şut yok, atak yok, hırs yok, gol iştahı hiç yok.

Peki ne var?

Rezalet, eziyet ve de hezimet!

Bu kadar yokluk içinde doğal olarak 3 puan siftahı ile rakibi var edip evine eli boş dönersin…

Yani elde var sıfır!

Sözü uzatmanın bir anlamı yok, bir-iki cümle ile özetleyip bitirelim…

Bayburt Genç Osman Stadı’ndaki dünkü karşılaşma iki devredeki uzatmalarla toplamda 112 dakika oynandı. Ancak gördük ki; 40 gün 40 gece de oynansa dünkü Bursaspor’un gol atacak haliyle de maçı kazanacak gücü ve kudreti yoktu…

9 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Bu kadroda üst ligden tecrübeli en az 5-6 oyuncu var hatta iyi denecek oyuncular..Bu işte bir gariplik var bu kadar rezil futbolun açıklaması yokk..

    41
    4
    1. @KRAL yorumuna yanıt olarak

      İyi derken ? ben iyi diyebileceğim en fazla 2 kişi sayarım onlarda tff 1. ve 2. lig için iyi. hele şu fotoda ki elemanın tipe bak hele. bir koşuşu var robot gibi. biz böyle adamları mahallede maça bile almazdık dalga geçerdik bi de bu milli takıma falan da gidiyor. hayatımda bu kadar koşmasını bile beceremeyen böylesine kalas odunsu bir ortasaha görmedim. yemin olsun 2 ay idmana çıkayım ben daha iyi oynarım yaşım 25. zamanında çok gittik vakıfköye seçmelere kimlerin nasıl seçildiğini ben çok iyi bilirim. fener gs bjk formasıyla gelenler mi seçilmedi yoksa hocam bizim arkadaşın oğlu vardı diyip hatırlatmalar mı yapılmadı … babamla neler duyduk neler. yazın değil ben kışın da dayandım kapılarına. bir antrenman oynatın diye. en son bursa güvende çıkartacaklardı bakmak için ameliyat oldum kısmet olmadı neyse konu bu değil. ben o gün vakıfköye gittiğimde idmanı bi abi izliyodu. dedim oğlunuz mu oynuyor abi dedim. evet dedi. hangisi dedim gösterdi eliyle. 3-5 dk izledim inanın topu bile kontrol etmesini tam bilmiyor ayağına çarpıyor top başka yere gidiyor. sordum adama nasıl girdi abi buraya dedim normalde 2 seçenek vardır ya seçmelerde seçilirsin ya da transfer olursun. adam ne dese beğenirsin…. yok ya benim arkadaşımın arkadaşı burda hoca rica ettik aldılar dedi. ulan ben giremedim diye kaç gün uyku uyuyamadım ağladım aq. hocaya bak arkadasının arkadasının cocugunu alıyor rica üzerine. sonra böyle robot gibi topçular ortaya çıkıyor. Yalanım varsa ağzım dilim de lal olsun. Böyle takıma da yazıklar olsun.

      41
      1
  2. Artık söylenecek söz bırakmadılar.
    Koca şehrin markasını, vizyonunu, geleceğinide mahvetmişler. Bu duruma gelmesinde emeği geçenlere ayrıca teşekkürler. Düşman gelse bu kadar kötülük yapamazdı.
    Umudumuz dediğimiz gençlerde, bundan sonra bol bol PlayStation oynayabilirler artık.
    Çünkü Bursa’da Bursaspor ve futbol bitmiş.
    Ne yazık ki!

    26
    1
  3. Derler ki;
    3 puan alamayan takım yoktur,
    Bursaspor ile oynamayan takım vardır…

    Bu rezilliği de yarattınız ya bize size söylenecek tek söz; siz futbolcu değilsiniz!

    13
  4. Bundan sonra maçlara çıkmayın hükmen mağlubiyete razıyım.

    Soranlara “bizde top oynayacak futbolcu yok deriz”

    9
    2
  5. Kararlı bir şekilde 3.lige gidiyoruz ,bu iş planlı yapılıyor gibi ,birinci sezon sonunda kesinleşmiş olur.

  6. Bu işte birşey var,rica bela alınan topçular mı bunlar takıma tanıdık vasıtasıyla?
    Bursaspor gençleri dedim mi millet izlemeye doyamıyordu ki bunu Bursaspor lu olmayanlar diyordu.Bursaspor un gençlerin maçı keyif veriyor diye,hepsini peşkeş çektiniz kimi trabzona kimi almanyaya…
    Bakım avrupadaki büyük kulüplerin istatistiklerine alt yapısından yetişmiş oyuncu 10 senedir oynuyor oyuncu sata sata bi hal oldunuz sonuç ortada!
    Oynayan oyuncu satılmaz! Yerli yabancı farketmez! Kadronu koruyacaksın istikrarı yakalacaksın herkez birbirini tanıyacak! Aile ortamı yaratacaksın! Başarı öyle gelir,seveceksin sevdireceksin!

  7. Has Bursa sporlu katılıyorum Bizdeki futbolcu biraz parladımı futbolcu takımdan kopuyor yönetimin Avucu. Kaşınıyor. İyinin yanına bir iki kaliteli oyuncu takviye yapacağına olanında satıyor gücünü dahada düşürüyor ondan sonra başarı bekliyoruz

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu