Kulislerde müthiş gelişme

UEFA’nın talebi, TFF’nin direktifiyle Fenerbahçe’nin yerine Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne dahil edilmesine itiraz eden Bursaspor’da meraklı bekleyiş hakim. UEFA’nın Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi için yaptığı itiraza cevabını bugün vermesi bekleniyor.  Yeşil Beyazlı kulüple birlikte hareket eden danışman hukukçular, Anderlecht maçı öncesinde hazırladıkları itiraz dosyasını karşılaşmanın oynandığı saatlerde UEFA’ya ulaştırırken, kapsamlı itiraz dilekçelerinde de can alıcı noktalara değindikleri ortaya çıktı. Bursaspor ayrıca kulis faaliyetleriyle de UEFA’da etkin olmaya çalışıyor. Yeşil Beyazlı Yönetim’e bu anlamda, UEFA 1. Asbaşkanı Şenez Erzik ve Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen’in aracılık yaptığı belirtiliyor. MARKA DEĞERİ DÜŞER

Bursaspor avukatları itiraz dosyasına Şampiyonlar Ligi’ne alınmayan Fenerbahçe’nin yerine aynı soruşturma kapsamında bulunan Trabzonspor’un dahil edilmesinin kabul edilemez olduğunu ve Bursaspor’un hakkının yenildiğini yazdığı öğrenildi. Yazıda ayrıca, bunun UEFA’nın fair play anlayışıyla örtüşmediği, adil olmayan bir durum oluşturduğu ifade edildiği belirtiliyor. Bu kararın devam etmesi halinde, UEFA’nın marka değerinin düşeceğinin altı çizilen itiraz dosyasında, adı hiçbir şekilde bu olaylarla anılmayan Bursaspor’un, lig üçüncüsü sıfatıyla, Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmesi gerekliliği vurgulandı. Dosyada verilen örnekler arasında UEFA tarafından Avrupa Ligi’nden men edilen ancak İsviçre Futbol Federasyonu’nun yaptırım uygulamadığı Sion kulübünün de örnekler arasında yer aldığı sızan bilgiler arasında.

 

Bursa Hakimiyet

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu