Kimse beni suçlayamaz!

“Yurtdışına kaçmadım, eşimin bilinen rahatsızlığının tedavisi için Amerika’ya gittim.”

“Bursa istiyor diye görevi mi bırakayım? Yarım kalan işleri bitirince zaten köşeme çekileceğim.”

“TFF olarak FIFA ve UEFA’nın talimatlarını uygulamak zorundayız. Şiddet Yasası ise farklı bir durum.”  

Bursaspor’a verilen ağır cezalar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bursalı üyesi Av. Yunus Egemenoğlu, sessizliğini OLAY’a bozdu.

 

Öncelikle karardan sonra yurtdışına kaçmadığını, eşinin bilinen rahatsızlığının tedavisi için Amerika’ya gittiğini belirten Egemenoğlu, “Ben herşeyi zamana bırakıyorum. Zaman doğruyu ortaya çıkaracaktır. Tepkiler Bursaspor’a olan sevgimi azaltmayacak. Evim, iş yerim Bursa’da. Bursa’ya gelmeme de engel olmayacaktır” dedi. Yasayı herkese anlatacağım

TFF yönetimine Bursaspor değil Kulüpler Birliği Delegesi olarak seçildiğini de vurgulayan Yunus Egemenoğlu, “Bursa istiyor diye görevi bırakacak mıyım? Bakın, Bursaspor’da yöneticilik yaptığım dönemde önemli işlere imza attım.

Şimdi federasyonda tamamlamamız gereken işler var. Sporda Şiddet Yasası’nı anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta önce FIFA’ya ardından da Avrupa Parlementosu’nda anlatacağım. Türkiye’deki bütün hukukçulara brifing veriyoruz. Kulüpler Yasası’nı hazırlıyoruz. Tüm bunları bitirince köşemize çekilmesini de biliriz” diye konuştu. Talimatları değiştiremeyiz

Bursaspor’a verilen ceza ile Sporda Şiddet Yasası’nın bağdaştırılmasına da anlam veremediğini ifade eden Egemenoğlu, “Sporda Şiddet Yasası farklı TFF’nin talimatları farklı. Biz nasıl FIFA’nın UEFA’nın talimatları tanımıyoruz diyebiliriz.

Bir ara Başkan Mahmut Özgener, seyircisiz oynama cezasını kaldırma yönünde olumlu görüş belirtmişti. Bu da mümkün değil. Çünkü, UEFA’nın talimatında böyle bir yaptırım var. Şiddet yasası olayların faillerine ceza veriyor. Ama bizim talimatlarımızı değiştirmemiz söz konusu olamaz” şeklinde konuştu. Küme düşürülme konuşulmadı Yunus Egemenoğlu, Bursaspor’un konuşulduğu ve tarihi cezaların çıktığı TFF Yönetim Kurulu toplantısında “Küme düşürülme veya puan silme” konusunun gündeme gelmediğini söyledi. Egemenoğlu, “Herkes cezaları konuşuyor. Kimse, Bursaspor’un imajının zedelenmesiyle ilgilenmiyor. O görüntüleri bende defalarca izledim. Bizim öncelikli hedefimizin bu kötü izleri silmemiz gerekiyor” dedi.

’Siz olsanız ne yapardınız?’

Ozan İpek, “Bursaspor’la anlaşmam yıllık 650 bin TL. Sezon bitti ama ben sadece 300 bin TL’sini alabildim. Trabzonspor ise senelik 2 milyon 500 TL öneriyor” dedi.

 

Açıklamalarıyla sürekli gündem yaratan Ozan İpek, Bursaspor’dan ayrılmak istemediğini ancak sözleşme şartlarının düzeltilmemesi nedeniyle ayrılmak zorunda kalabileceğini söyledi. Trabzonspor’un kendisine önemli bir rakam teklif ettiğini yineleyen Ozan, “Bursaspor’la bir yıl daha sözleşmem var.

 

Tabii ki yönetim veya hocamız şu an için ne derse o olacak. Ancak, ben yıllık 650 bin T’ye oynuyorum. Sezon bitti sadece 300 bin TL alabildim. Trabzonspor ise bana yıllık 2 milyon 500 bin Tl veriyor. Siz olsanız ne yapardınız? Lig üçüncülüğü primleri dağıtılmasaydı tatile bile çıkamayacaktım” dedi.

Kaynak:Olay  

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu