Federasyon’dan Övgü!..

Bursa Büyükşehir Stadı'nın çatı sistemini, Berlin Olimpiyat Stadı'nın çatısını da yapan dünyanın en iyi Alman firması kuracak.

 

Şeffaf olacak bölümle birlikte güneş ışınları oyun alanına ulaşacak ve çimlerin bozulması önlenecek. Başkan Altepe'nin mühendislik harikası olarak lanse ettiği çatının Bursa'daki uygulamasına herkesin hayranlık duyacağını söyledi. Altepe, stadın projesini çizen Bursalı mimar Hasan Sözüneri'ne de “2 senedir üzerinde çalışıyor. Bu işin kitabını yazar” diyerek övgüde bulundu.

 

Federasyon Stada Bayıldı!..

Büyükşehir Belediyesi'nin Veledrom'da yapacağı stadyuma Futbol Federasyonu'ndan hem onay, hem de övgü geldi.

 

Projeyi inceleyen Federasyon, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Bursaspor Kulübü ile Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, “45 bin kişilik yeni Bursa Stadyum projesi, önümüzdeki yıllarda bir çok önemli turnuva ve müsabakaya ev sahipliği yapma ihtimali olmasından dolayı irdelenmiştir.

 

Projedeki altyapının, TFF Stadyum ve Güvenlik Talimatı ve UEFA Şampiyonlar Ligi stadyum kriterlerini karşıladığı, UEFA EURO 2016 kriterlerini de mimari açıdan karşılayabilecek şekilde arazide ve stadyum içinde yeterli olanağın bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.

 

Kaynak:Olay

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu