Timsah Arena’da Bursaspor Sesleri Yankılandı..

  Bursaspor amigosu Ardiles, yabancı gençlere Bursaspor’u anlatırken, onları da Teksas tribünlerindeki seyirciler gibi coşturdu. 'Şampiyon Bursaspor' diye bağırıp tempo tutan Avrupalı gençler, Timsah Arena Stadının inşaatına da hayran kaldı. Bursa’nın Uluslar arası Stada kavuşması amaçlı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmakta olan Timsah Arena Stadyumu şimdiden yabancıların ilgisini çekmeyi başardı. Yeşil Bursam Derneği tarafından gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, e-Gençlik Derneği’nin ortaklığında uygulanmakta olan Avrupa’da Genç Girişimciler projesi kapsamında Bursa’da bulunan 45 yabancı girişimci genç, 45 bin kişilik Timsah Arena Stadyumunun ilk turist ziyaretçisi oldu.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Avrupa’da Genç Girişimciler projesinin amacının Bursa’nın tarihi, kültürel zenginlerinin yanı sıra ekonomik gücünün de AB ülkelerine tanıtılması olduğunu söyledi. Karabulut bu amaçla Bursa’ya gelen 45 genç yatırımcıya Bursa’nın simge yapılarından olan Timsah Arena Stadyumunu gezdirdiklerini belirtti.

AB heyetinin başkanı Vaniya Angelova, Bursaspor’un eski kalecilerinden olan İvankof’un selamlarını Teksaslı taraftarlara getirdiklerini belirterek, "Bursa’ya gelmeden önce ülkemizde Bursa ile ilgili araştırmalar yaptık. Ünlü kalecimiz İvankof’un Bursaspor’da forma giymesi üzerine kendisi ile görüştük. Bizlere Amigo Ardiles ve Teksaslı taraftarlara selam söylememizi istedi" dedi. Timsah Arena Stadyumunun Teksas taraftar gurubunun yerleşeceği tribünleri gezen AB’li gençler, teknik acıdan inşaat kalitesini çok beğendiklerini, Timsah Arena Stat projesinin ise Avrupa’ya örnek bir yatırım olduğunu ifade etti.

Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Polonya’dan gelen AB’li gençlerin Timsah Arena ziyaretlerine Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak, Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işın’ da katıldı.

 

Bursa Hakimiyet

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu