Daum: Kocaman ile görüşeceğiz

Bursaspor'un teknik direktörü Christoph Daum TRTSPOR'dan Şeyda İpek Baykal'a çok özel açıklamalar yaptı. Alman teknik adam, Trabzonsporlu Vokan Şen'den, yıllardır dargın olduğu Aykut Kocaman'a, genç yıldız Enes Ünal'dan, Pinto'nun takımdan gönderilecek haberlerine kadar merak edilen bütün konulara açıklık getirdi.

 

"BURSASPOR'A GELMEM SÜRPRİZ DEĞİLDİ"

"Öncelikle Başkanımız mükemmel bir insan. Yönetimdeki diğer arkadaşlarımız da Bursaspor'a çok güzel hizmet ediyor. Tesislerimiz çok iyi bütün oyuncularımız burada hem ferdi, hem de takım olarak başarılı ve azimli futbolcular. Aile gibi bir ortamda çalışıyoruz. Taraftarlarımız mükemmel. Kendi sahamızda onlarla birlikte kendimi çok güçlü hissediyorum. Bursaspor'un güçlü bir altyapısı var. Oradan çıkan iyi oyuncularımız olacak. Bursa halkına çok teşekkür ediyorum. Bana çok içten ve misafirperver davrandılar. Türkiye'yi çok seviyorum ve burada olduğum için mutluyum. Bursaspor'a gelmem sizin için sürpriz olabilir ama benim için hiç de sürpriz değildi."

 

"ONLARIN TÜRK FUTBOLUNDA ÇOK EMEKLERİ VAR"

"Türk futbolunda pozitif bir gelişmeler var. Mükemmel statlar , modern tesisler yapılıyor. Alt yapıların geçmiş zamana göre daha iyi olduğunu görüyorum. Dünya yıldızları bu ligde forma giyiyor. Süper lig Avrupa'da önemli bir konuma geldi. Çok iyi Tük hocalar var. Bir çoğuarkadaşım. Mustafa Denizli, Fatih Terim, Ertuğrul Sağlam , Şifo Mehmet, Şenol Günes benim için çok kaliteli hocalar. Türk futboluna emekleri büyüktür."

 

"YAPILAN TRANSFER DAHA KALİTELİ OLMALI"

"Ben ve yönetim, takıma katkı yapacak , güçlü isimleri transfer etmek istiyoruz. Mevcut kadroda olan arkadaşlarımızdan, mevcut futbolculardan daha iyi olması gerekiyor transfer edeceğimiz oyuncuların. Tabi transfer yaparken işin finans kısmı da önemli. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor."

 

"NECATİ GELMEYECEK, PINTO GİTMEYECEK"

"Pinto'nun takımdan ayrılacagına dair çıkan haberler doğru değil. Onun gitmesiyle ilgili bir durum konuşulmadı. Pinto'nun gitmesi, Necati Ateş'in takıma gelmesiyle ilgili haberleri medyadan duyuyorum. Bizim çalışmalarımız, düşüncelerimiz Pinto'yu takımdan göndermek üzere değil. En iyi ve en formda Pinto'yu tekrar takıma kazandırmak üzerinde yoğunlaşıyor."

 

"ENES ÜNAL TAKIMIN STARI DEĞİL"

"Enes (Ünal) idmanlarda çok iyi çalışıyor. İyi niyetli ve azimli bir çocuk. İleride üzerine koyarsa, çok iyi yerlere geleceğine eminim. Ona güveniyoruz. Aslında Enes'in Bursaspor kadrosunda olması, maçlara çıkması diğer genç oyuncular için de iyi bir örnektir. Galatasaray maçında iyi bir performans gösterdi. Ancak o gol pozisyonunda Batalla'nın katkısını unutmamak lazım. Enes daha 16 yasında bir çocuk. Takımdaki star Enes demek ve sadece ona yoğunlaşmak doğru değil. Ona ilk 11 de şans vermek bizim için hiç problem değil. Ayaklarını yere sağlam basarsa çok büyük bir kariyer onu bekliyor."

 

"VOLKAN ŞEN AYRILIRSA…"

"Volkan (Şen) arkadaşımız Trabzonspor kulübünün malıdır. O yüzden şu an onun Bursaspor da olmasını konuşmak, bu konuda bir şey söylemek çok doğru olmaz. Ancak bu konuda bir değişiklik olursa ve kulüp ile yollar ayrılırsa, burada oynayabilir. Volkan Bursaspor'u yakından bilen bir futbolcu, biz de aynı şekilde Volkan'ı biliyoruz. Onun yaşadığı olayı tasvip etmiyoruz. Futbolda her şey pozitif olmalı. Biz seyircimize takım olarak iyi şeyler, pozitif şeyler sunacağız."

 

"BEŞİKTAŞ İLE SPORTİF YÖNDEN REKABET"

"Ben Beşiktaş'ta çok severek çalıştım. Beşiktaş ile Bursaspor arasında yaşanan gerginliğin, sürtüşmenin çok eskiye dayandığını anlattılar bana. Ben teknik adam gözüyle baktığım zaman iki takım arasındaki sürtüşmenin sadece sportif açıdan olması gerektiğini düşünüyorum. Ben onları saygıyla karşılıyorum. ama aynı saygıyı onlardan da bekliyorum."

 

"AYKUT KOCAMAN İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLACAK"

"Aykut Kocaman ile aramda geçen kırgınlığı medya aracılığı ile değil bizzat kendisiyle konuşurum. Şunu söylemek istiyorum Aykut Hoca Fenerbahçe'nin başında çok iyi işler başardı. Avrupa da olsun, lig de olsun, kupayı aldıklarında olsun başarılı bir dönem geçirdi. Onu tebrik ediyorum ve bundan sonra çalıştıracağı takımda da başarılı olmasını istiyorum. Şu ana kadar birebir bir görüşmemiz olmadı. Ancak kulüp menajeri Hasan Çetinkaya vasıtasıyla bir görüşmemiz oldu. Ama Aykut hoca ile yakında yüzyüze bir görüşmemiz olacak ve birbirimze ellerimizi vereceğiz Önümüze bakacağız."

 

"OZAN İPEK'İN YOKLUĞU BÜYÜK BİR KAYIP"

"Ozan İpek mükemmel bir futbolcu. Talihsiz bir sakatlık yasadı ve sonrasında ameliyat oldu. Sahalardan uzak kalacak olması, bizim için büyük bir kayıp. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum ve onu en kısa zamanda aramızda görmek istiyorum."

 

"FATİH TERİM VE MİLLİ TAKIMI SONUNA KADAR DESTEKLERİM"

"Fatih Terim hangi ülkenin milli takımının başına geçerse geçsin başarılı olacaktır. O bu işi çok iyi bilen, değerli bir hoca. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da ses getiren bir teknik adam. Hoca zaten Bursasporlu futbolcuları biliyor. Bursaspor'dan bir oyuncuyu milli takıma çağırmak isterse beni arayabilir onda numaram var. Onu ve Türk Milli Takımı'nı her zaman desteklerim."

 

Kaynak:Sabah

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu