Alperen Babacan “Bursaspor’un aradığı bek değildim!”

Bursaspor’un tecrübeli futbolcusu Alperen Babacan, Topuk Yaylası kampında sorularımızı yanıtladı.

Geçtiğimiz sezon sağ bek ve stoper olarak görev yaptığı dönemleri değerlendiren Alperen, Bursaspor taraftarından teknik direktör Mustafa Er’e, şampiyonluk hedefinden aile yaşantısına kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

– Topuk Yaylası’ndayız. Yeni sezon öncesi kamp dönemi devam ediyor. Kampı nasıl değerlendiriyorsun?

“Kamp güzel geçiyor. Ortam ve atmosfer çok iyi. Sezon başı kampları her zaman yorucu ve tempolu olur. Yeni sezona hazırlanmak için bunların olması gerekiyor. Şikâyet edeceğimiz bir durum yok. Her şey yolunda gidiyor.”

– Geçtiğimiz sezon Bursaspor’a transfer oldun ve şampiyonluk yaşayan isimlerden biri oldun. İlk kez Bursaspor taraftarının karşısına çıktığında neler hissettin?

“İlk kez taraftarın karşısına resmi maçta değil, Erzurum’daki bir hazırlık maçında çıktım. Sarıyer ile oynayacaktık diye hatırlıyorum. Bana taraftar geleceğini söylediler. Ben de Erzurum’daki Bursasporluların geleceğini düşündüm. Sonra otobüslerle geleceklerini söylediler. Gerçekten çok şaşırmıştım. İlk taraftar deneyimim böyle oldu. Sonrasında Timsah Arena’daki atmosferi yaşadım. Gerçekten anlatılmaz, yaşanır. Ne kadar anlatmaya çalışsam da eksik kalır.”

– Sezonun başında sağ bek oynadığın dönemde eleştiriler vardı. Stopere geçtikten sonra ise performansınla övgü alan isimlerden biri oldun. O süreci nasıl değerlendiriyorsun?

“Daha önce de sağ bek oynadım ama Bursaspor’un ihtiyaç duyduğu profil tam olarak ben değildim. Bu yüzden eleştiriler oldu. Ben de bu eleştirileri kabul ettim. Bence burada anahtar kelime ‘kabullenmek’. İstediğim performansı veremediğimi gördüm ve nasıl daha faydalı olabileceğimi düşündüm. Stopere geçtiğimde daha iyi katkı sağlayabileceğime inanıyordum. Sonrasında da bunu sahaya yansıttığımı düşünüyorum. Kötü başlayan bir sezon benim adıma iyi bitti diyebilirim.

O zor dönemde eşim ve henüz dört yaşına basmamış oğlum bana çok destek oldu. Bursa’da üç kişiydik ve onların desteği sayesinde baskının üstesinden geldim. Bu vesileyle onlara da teşekkür etmek istiyorum.”

– Mental olarak güçlü olduğunu düşünüyor musun? Bu süreçte dışarıdan destek aldın mı?

“Dışarıdan herhangi bir destek almadım. Bu süreci ailemle birlikte yönettik. Ayrıca takım içerisindeki aile ortamının da büyük katkısı vardı. Futbolda kötü bir ortamda iyi performans göstermek kolay değildir. Geçen sezonki başarımızın önemli nedenlerinden biri de takım içindeki birliktelikti. Hem ailemin hem de takım arkadaşlarımın desteği benim için çok değerliydi.”

– Bu sezon için bireysel hedefin nedir?

“Takıma en iyi şekilde katkı verebilmek istiyorum. Hedef zaten belli; şampiyonluk. Ben de bu şampiyonluk yolunda Alperen Babacan’ın takıma önemli katkılar verdiğinin söylenmesini isterim.”

– Bursaspor’un yeniden yükseliş sürecinde yer alan isimlerden birisin. Şampiyonluğun ardından dışarıdan nasıl tepkiler aldın?

“10 kişiyle konuşsam, neredeyse 10’u da önce taraftarımızdan bahsediyordu. Herkes, ‘Sizin taraftar nasıl bir taraftar öyle?’ diyordu. Hatta maçların içinde bile bunu duyuyorduk. Örneğin Soma maçında rakip takım oyuncuları bile saha içinde taraftarımızın oluşturduğu atmosfer karşısındaki şaşkınlıklarını dile getiriyordu.

Ben her zaman söylüyorum; böyle bir taraftarın önünde futbolcuya sadece mücadele etmek kalıyor. Aldığım tepkilerin büyük bölümü bu yöndeydi. Elbette şampiyonluk için tebrik edenler oldu ancak en çok konuşulan konu taraftarımızdı. Açıkçası, ‘Sizin taraftar ne öyle?’ cümlesini çok fazla duydum.”

– Şampiyonluk kutlamalarında unutamadığın bir an var mı?

“Şu an aklıma tek bir an gelmiyor ama genel olarak atmosfer muhteşemdi. Taraftarın coşkusu, arkadaşlarımızın müzik seçimleri, yaşanan heyecan gerçekten çok özeldi. İnşallah bu sezon da Süper Lig’e yükselmiş bir Bursaspor’un şampiyonluk kutlamalarını yaşarız.”

– Takımın başında Bursasporlu bir teknik direktör var. Mustafa Er’i nasıl tanımlarsın?

Mustafa Hoca çok istekli bir insan. Sahada yapmak istediklerini bizden net şekilde talep ediyor. Başarının sebeplerinden biri de tüm takımın o oyuna inanması ve taktik disipline bağlı kalmasıydı. Hocamızın söylediklerini uygulamaya çalıştık. Taraftarın kendisi için beste yapması da bunun bir göstergesi. Geçen sezon bizi şampiyon yaptı. İnşallah bu sezon da aynı başarıyı yaşarız.”

– Ailenle vakit geçirmeyi sevdiğini biliyoruz. Bursa’da nereleri geziyorsunuz?

Ulucami ve çevresine mutlaka gidiyoruz. Orayı çok seviyoruz. Kozahan’da çay ve kahve içiyoruz, İskender yiyoruz. Bursa’nın tadını çıkarmaya çalışıyoruz.”

– Taraftarın ilgisi nasıl oluyor?

“Tanıyanlar oluyor, fotoğraf çektiriyoruz. Güzel şeyler söylüyorlar, tebrik ediyorlar. Esnaflar dükkânlarına davet ediyor. Tanıyan da oluyor tanımayan da. Biz ailece Bursa’da yaşamaktan ve şehri gezmekten keyif alıyoruz.”

– Günün birinde Bursaspor’dan ayrıldığında insanların seni nasıl hatırlamasını istersin?

“Öncelikle başarılı bir futbolcu olarak hatırlanmak isterim. Bunun yanında iyi bir insan olarak anılmak benim için daha önemli. İnsanların beni güzel şekilde hatırlamasını isterim.”

– Bursaspor uzun yıllar sonra yeniden yabancı transferleri yaptı. İlk dikkatini çeken isim kim oldu?

Juergen Elitim beni etkiledi. Diğer oyuncuların kalitesi de tartışılmaz ama ilk gözüme çarpan isim Juergen oldu. Kendisiyle ilgili çevreme de olumlu şeyler söylüyorum.”

– Son olarak Bursaspor taraftarına vermek istediğin bir mesaj var mı?

“Taraftarımız zaten bizi çok iyi destekliyor. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Onlardan isteğim, bize destek vermeye devam etmeleri. Geçen sezon sahada nasıl mücadele ettiğimizi gördüler. Bu sezon da aynı şekilde mücadele edeceğiz. Taraftarımızın hiçbir zaman takımın mücadele etmediğini söyleyeceğini düşünmüyorum. Biz sahada sonuna kadar savaşacağız, onlar da her zamanki gibi yanımızda olsunlar.”

1 Yorum Onay bekleyen yorum yok

  1. Savunmacı kimliği ile takım boyunun kısa tutulması temelinde toplu hücum ve toplu savunma anlayışına tam uyum sağlamış futbolcu.. Fizik gücü istenen seviyede olduğu müddetçe kadroda vazgeçilmez olarak yer alır.. Başarılar ..

Bir yorum yazın

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursasporluyuz şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu